The music of Bruce Springsteen & The E Street Band live @ Κύτταρο, 11/11/16

Ένα τίμιο tribute σε έναν καλλιτέχνη που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το κοινό του στην Ελλάδα

Από τον Ξενοφώντα Καράμπαλη, 15/11/2016 @ 14:19

O Springsteen είναι ένας καλλιτέχνης με αγριεμένους φανατικούς οπαδούς. Περιοδεύει ακόμα σε όλη τη γη, με μανία και εξοντωτικούς ρυθμούς. Αυτό που τον χαρακτηρίζει περισσότερο απ' όλα είναι οι ζωντανές εμφανίσεις του, λόγω του αυθορμητισμού και της διάρκειας. Το εγχείρημα, λοιπόν, να οργανώσεις tribute βραδιά αλλά και να είσαι tribute μπάντα στον Bruce είναι από μόνο του ζόρικο. Μέσα στη δυσκολία βάλτε και το ότι στην Ελλάδα το φανατικό κοινό είναι περιορισμένο αναλογικά με το μέγεθος του καλλιτέχνη. Όσοι, όμως, βρίσκονται στις επάλξεις είναι ένθερμοι και φωνακλάδες. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει το "No Surrender", το ελληνικό fan club, που ακολουθεί τον Μπρουσάρα κάθε φορά που βγαίνει στη γύρα.

Με μαγιά το πάθος και τις τελευταίες περιοδείες που έχει στην πλάτη του ο Bruce από το 2007 και μετά (το όνομα της μπάντας ανήκει στο ομώνυμο hit του 2007), οι Radio Nowhere έφεραν εις πέρας ένα αξιοπρεπές πάρτυ. Ένα πάρτυ για το αφεντικό, τη μουσική του και την επιρροή που είχε σε διάφορες έκφανσης της ζωής των παραβρισκόμενων. Η αναδρομή στην καριέρα του Bruce μπορεί να μην είχε την τετράωρη διάρκεια που έχουν τα live του, είχε όμως την απαραίτητη ποικιλία.

Radio Nowhere

Η δισκογραφία του Springsteen είναι εκτενέστατη σε τέτοιο βαθμό που ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι να πρωτοπαίξει κάθε βράδυ. Όλο και κάτι θα ξεθάψει εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Και είναι μην του φωνάξεις να παίξει καμιά διασκευή, γιατί τότε θα ξεχάσει να σταματήσει. Το σετ των Radio Nowhere, λοιπόν, είχε μία γενναιόδωρη δόση από το "Seeger Sessions" μέχρι πίσω προς το "River" και το "Nebraska". Μπήκε και εμβόλιμη μία διασκευή Leonard Cohen λόγω της πολύ πρόσφατης απώλειας του, αλλά ήταν τα πιο αβανταδόρικα κομμάτια που κέρδισαν το κοινό. Όχι απαραίτητα τα πιο γνωστά, αφού ο πυρήνας του ελληνικού fanclub είχε δώσει το «παρών» στο Κύτταρο. Λίγο το "Badlands" και το "State Trouper", λίγο τo "Pay Me My Money Down" και το "Thunder Road", η συναυλία είχε κάτι για όλους. Όντας μερακλήδες, οι Radio Nowhere ξέθαψαν και το "Baby I" του 1966 που είχε ηχογραφήσει το αφεντικό με τους Castiles.

Radio Nowhere

Η μπάντα είχε φέρει καλεσμένους για να δέσει το πάρτυ καλύτερα, με τον Γιώργο Δημητριάδη να ξεχωρίζει. Με μια μικρή αναδρομή στις αναμνήσεις που έχει απ’ τη μουσική του Bruce μαζί με περίσσια ενέργεια και χοροπηδητά, μας έδειξε τον Springsteen που κρύβει μέσα του. Η ίδια η μπάντα με μπροστάρηδες τον Διαμαντή Διαμαντίδη στα κύρια φωνητικά και τον Αλέξανδρο Δανδουλάκη στη lead κιθάρα έστησαν την ατμόσφαιρα από την αρχή, με γνήσια λαϊκή rock διάθεση. Οι εκτελέσεις δεν ξέφυγαν από τις αυθεντικές εκδόσεις των τραγουδιών, κάτι που ήταν αναμενόμενο δεδομένου του tribute χαρακτήρα των Radio Nowhere.

Δημήτρης Καραγιάννης

Εντάξει προφανώς στο σετ η μπάντα δεν κατέβηκε να μαζέψει χαρτόνια για requests όπως είθισται στις συναυλίες του Springsteen, ούτε είχε powerslides, ακροβατικά και ατέλειωτα λίτρα ιδρώτα. Παρ' όλα αυτά εκεί ήταν και ο Δημήτρης Καραγιάννης στο σαξόφωνο αντιπροσωπεύοντας το κομμάτι της  E-Street Band που άνηκε στον μακαρίτη Clarence Clemons. Την κομπανία επίσης σιγοντάριζε ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης με τον Rous, ενώ συμπλήρωνε ο Johnnie Thin σε ό,τι είχε να κάνει με τις folk διασκευές.

Βαγγέλης Μαρκαντώνης

"No surrender" τραγουδούσε το Κύτταρο την Παρασκευή το βράδυ, με όλους στο τέλος να κλείνουν κλεφτά το μάτι στην ελπίδα να το τραγουδήσουμε κάποια στιγμή και με το αφεντικό στη χώρα μας. Πριν μας αποχαιρετήσουν οι Radio Nowhere ανέβασαν όλη την παρέα για τα "Born To Run" & "John Henry" για να κλείσει ένα τίμιο tribute σε έναν καλλιτέχνη που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το κοινό του στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Άρτεμις Κονδυλοπούλου

SETLIST

Atlantic City
Radio Nowhere
Prove It All Night
Spirit In The Night
Cover Me
Hungry Heart (μαζί με τον Rous)
Baby I (μαζί με τον Rous) 
Darkness On The Edge Of Town
Born In The USA
Streets Of Philadelphia
Dancing In The Dark
Human Touch (μαζί με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη)
Nebraska (μαζί με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη) 
No Surrender
I'm Going Down
I'm On Fire
Blinded By The Light
Brilliant Disguise
Waiting For A Sunny Day
Bird On A Wire (μαζί με τον Johnnie Thin)
Oh Mary Don't You Weep (μαζί με τον Johnnie Thin) 
Pay Me My Money Down (μαζί με τον Johnnie Thin) 
Because The Night
Badlands (μαζί με τον Γιώργο Δημητριάδη)
Sherry Darling (μαζί με τον Γιώργο Δημητριάδη) 
Glory Days (μαζί με τον Γιώργο Δημητριάδη) 
State Trooper
Thunder Road
River (μαζί με τον Βαγγέλη Μαρκαντώνη) 
Born To Run (όλοι οι καλεσμένοι)
John Henry (όλοι οι καλεσμένοι)
  • SHARE
  • TWEET