Type O Negative

Dead Again Bonus Dvd

Steamhammer (2008)
Από τον Άλκη Κοροβέση, 04/06/2008
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Θυμάστε το "Dead Again" που κυκλοφόρησαν οι Type O Negative το 2007; Αν είστε από τους άτυχους που το αγόρασαν τότε, χτυπήστε ελεύθερα το κεφάλι σας στον τοίχο. Γιατί πλέον μαζί με το "Dead Again" παρέχεται και ένα bonus dvd. Το αν αξίζει να πάρει κανείς και αυτή την έκδοση θα το κρίνει ο καθένας. Εγώ απλά θα περιγράψω, εν συντομία, προσπαθώντας να μην αποκαλύψω και πολλά πράγματα, τι περιέχει. Καταρχάς, χωρίζεται σε 3 μέρη.

1ο μέρος: Ένα επιλεγμένο μισάωρο της περσινής τους εμφάνισης στο Wacken Open Air, αποτελούμενο από 4 κομμάτια. "Anesthesia", "Christian Woman", "Love You To Death", "Kill You Tonight". Η εμφάνιση τους μου θύμισε λίγο την αντίστοιχη στην Αθήνα την ίδια περίοδο. Ο Peter Steele έχει αφήσει μούσι και μυτερές φαβορίτες, θυμίζοντας τον Lemmy των Motörhead, και είναι ντυμένος καθολικός ιερέας, όπου φυσικά το λευκό στο κολάρο έχει δώσει τη θέση του στο πράσινο φωσφοριζέ, εξαιρετικά αγαπητό χρώμα στη μπάντα. Η εκτέλεση των κομματιών κρίνεται ικανοποιητική, ίσως λιγάκι βαριεστημένη, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Steele έχει στην κυριολεξία λουστεί στο κρασί, ενώ δεν παρέλειψε να ραντίσει κάμεραμαν και κοινό, ξορκίζοντας το κακό με τις λέξεις «The power of Christ compels you». Στο "Kill You Tonight" ο Johnny Kelly (drummer) δεν πήρε το μικρόφωνο στα χέρια του, όπως είχε κάνει στην Αθήνα αλλά και σε άλλες συναυλίες της μπάντας.

2ο μέρος: O «αόρατος» ρεπόρτερ στήνει στην κυριολεξία τους Type O Negative στον τοίχο, δίνοντας τους την ευκαιρία να απαντήσουν σε πρωτότυπες ερωτήσεις -όπως «ποιο είναι το πιο παράξενο μέρος που έχετε παίξει;», «ποια η αγαπημένη σας πόλη για συναυλία;», «ακούτε νέες μπάντες;»- και ομολογώ πώς οι απαντήσεις των Peter Steele, Josh Silver, Kenny Hickey ήταν σχεδόν σοβαρές. Πρώτη φορά τους βλέπω τόσο συγκροτημένους (ειδικά τον Steele) σε συνέντευξη. Φυσικά δεν έλειψαν τα σαρκαστικά σχόλια και οι κυνικότητες. Ο Johnny Kelly δεν άνοιξε το στόμα του ούτε μια φορά και βρισκόταν αρκετές φορές εκτός πλάνου. Στην επόμενη σκηνή πήρε το αίμα του πίσω, αφού βγήκε στο δρόμο του Coney Island με ένα μικρόφωνο, κάνοντας μας μια μικρή ξενάγηση στην περιοχή. Τέλος, ο Peter Steele, βρισκόμενος σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, μιλάει για το "Halloween In Heaven", το οποίο αναφέρει πως έγραψε για το θάνατο του καλού φίλου της μπάντας, Dimebag Darell.

3ο μέρος: Δύο βιντεοκλίπ περιέχονται σε αυτό το dvd από το "Dead Again". To "September Sun" και το "The Profits Of Doom". Ενώ στο τελευταίο βλέπουμε τον Peter Steele σαν άλλο Rasputin να δηλητηριάζεται από τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, στο πρώτο έχουμε την περιγραφή ενός προσωπικού βιώματος του frontman της μπάντας που κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με την απόρριψη.

Συνολικά το dvd αυτό αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όποιον δεν έχει αποκτήσει ακόμα το εξαιρετικό "Dead Again" να το κάνει. Ως ανεξάρτητη κυκλοφορία δε νομίζω ότι πρόκειται να βγει στην αγορά, γιατί θεωρώ ότι αφορά κυρίως τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς των Type O Negative. Αν στο πρώτο μέρος είχαμε ολόκληρη την εμφάνιση στο Wacken, τότε κάτι γινόταν. Να σημειώσω εδώ, για όποιον τον ενδιαφέρει, πως το dvd θα εμπεριέχεται και στην κόκκινη έκδοση του "Dead Again" σε lp.

  • SHARE
  • TWEET