Wolfcry

Glorious

Painkiller/Apollon Records (2010)
Από τον Θοδωρή Μηνιάτη, 03/09/2010
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Δεν φαντάζεστε πόσο χαίρομαι όταν ένα ελληνικό συγκρότημα κυκλοφορεί έναν πολύ καλό δίσκο. Πόσο μάλιστα όταν το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει αρκετά η ποιότητα των ελληνικών κυκλοφοριών. Τα εγχώρια group προσέχουν πια τις κινήσεις που κάνουν και έτσι οι δουλειές τους στέκουν επάξια σε αυτές των αντίστοιχων ξένων καλλιτεχνών.

Οι Wolfcry είναι σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο του ελληνικού heavy/power metal. Από το 2001 που κυκλοφόρησε η παρθενική τους δουλειά, "Power Within", μέχρι και σήμερα και αφού έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα "Nightbreed" το 2003 και "Warfair" το 2005 μόνο καλά λόγια έχουν όλοι να πουν για αυτούς αφού οι προσπάθειες τους είναι, αν μη τι άλλο, πολύ πάνω από το μέσο όρο. Έτσι και το φετινό "Glorious" δεν ξεφεύγει ποιοτικά από ό,τι μας έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής. Ο δίσκος ξεκινάει ιδανικά. Το "God Of Deception", κομμάτι που έχει επιλεγεί να είναι το πρώτο video του album, εκτός του ότι δίνει στον ακροατή το έναυσμα για τρελό χτύπημα, «εξηγεί» και τι θα ακολουθήσει μουσικά. Οι Wolfcry για ακόμα μια φορά έχουν δημιουργήσει συνθέσεις που είναι εμπλουτισμένες από ωραίες μελωδίες που σου μένουν στο μυαλό αμέσως. Για να μην είναι βαρετή και μονότονη η δουλειά τους, τα τραγούδια είναι άλλοτε mid tempo και άλλοτε πιο γρήγορα. Το ωραίο στοιχείο που διακατέχει τα κομμάτια τους είναι ότι υπάρχει εναλλαγή μουσικού ύφους σε κάθε ένα, οπότε ο ακροατής δεν βαριέται καθόλου. Μουσικά οι συνθέσεις σφύζουν από δύναμη αφενός αλλά και αφετέρου μου θύμισαν αρκετά το ύφος των κυκλοφοριών παλιότερων ελληνικών group που τώρα πια θεωρούνται κλασσικές. Πραγματικά ακούγοντας το δίσκο δεν μπορείς να απομονώσεις κάποιο κομμάτι. Το album είναι ακουστικά τόσο εύπεπτο και σε διασκεδάζει που δεν καταλαβαίνεις ποτέ πέρασαν περίπου 41 λεπτά.

Οι Wolfcry δείχνουν τον αμέριστο έρωτα τους για την κλασικίζουσα έκφανση του heavy metal φιλτραρισμένη βεβαίως από τα σημερινά μουσικά δεδομένα, κάτι που φαίνεται και από το παλιομοδίτικο –κατά την γνώμη μου- εξώφυλλο. Είναι από αυτούς που προτιμούν να δημιουργούν κομμάτια που βουτούν συνειρμικά στο παρελθόν και όχι τραγούδια που προσδοκούν την εφήμερη και πρόσκαιρη επιτυχία, όπως πολλοί τώρα πια. Ίσως κάποιος που δεν έχει εξοικειωθεί με το κλασσικό heavy/power metal να μην μπορέσει να ακούσει όπως πρέπει το album. Θα μου πείτε από την άλλη ότι ο καθένας έχει το γούστο του και θα έχετε και δίκιο αλλά ίσως οι Wolfcry απευθύνονται σε κοινό μεγαλύτερο σε ηλικία, που έχει γαλουχήσει τα αυτιά του με τον ήχο. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλα τα μέλη που απαρτίζουν την μπάντα γιατί έχουν φτιάξει ένα ιδανικό line up που αποδίδει τις συνθέσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να σημειωθεί ότι το τελικό mastering έχει γίνει από τον διάσημο Tommy Hansen που έχει συνεργαστεί με τους Helloween, Heaven's Gate, Pretty Maids, Jorn Lande, TNT, Dragonforce κλπ.

To συνεχές χειροκρότημα του ακροατή είναι κάτι που αρμόζει στους Wolfcry αφού έκαναν ένα album που πρέπει να ακουστεί, καταρχήν γιατί όλοι μας καλό είναι να έχουμε μια ιδέα για τις δουλειές των ελληνικών συγκροτημάτων, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Η ελληνική metal σκηνή δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις ευρωπαϊκές. Υποστηρίξτε λοιπόν όσο μπορείτε όλους όσους μας κάνουν υπερήφανους κρατώντας ψηλά την ελληνική metal σημαία. Οι Wolfcry είναι μια μπάντα από αυτές.
  • SHARE
  • TWEET