Vader

Future Of The Past II - Hell In The East

Witching Hour Productions (2015)
Από τον Γιάννη Δούκα, 01/02/2016
Οδηγός κολάσεως της ανατολικής πλευράς με οδηγούς τους Vader
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Πριν από περίπου 20 χρόνια οι Vader είχαν κυκλοφορήσει το "Future Of The Past", στο οποίο διασκεύαζαν τραγούδια από Sodom, Kreator, Possessed, Terrorizer, Slayer κ.ά. Ο τίτλος της εν λόγω δουλειάς υπονοούσε ότι τιμώντας το παρελθόν και τις επιρροές τους αντλούσαν έμπνευση για το μέλλον. Αυτή τη φορά το εγχείρημα θα επαναληφτεί πολύ πιο εντυπωσιακά και με περισσότερο «ζουμί» μέσα. Προβαίνουν σε μια κίνηση όπου θα επανεκτελέσουν έντεκα τραγούδια από σχήματα της πολωνικής σκηνής, μέσα προς τέλη της δεκαετίας του '80, με επιπλέον ένα κομμάτι από τη demo εποχή των Τσέχων Krabathor. Ειλικρινά δύσκολα θα μπορούσαμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας μόνο και μόνο για τη σκέψη τους. Αναλογιζόμενοι δε και την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος βαράμε τυμπανοκρουσίες χαράς!

Στην ιδιαίτερη αυτή συλλογή θα έρθετε αντιμέτωποι με κάποια παλιά διαμάντια της Πολωνίας και της ακραίας σκηνής της. Ξεκινώντας μεταξύ άλλων από τους Imperator, Merciless Death, τους heavy θρύλους Kat έως τους Exorcist, Slaughter, Thanatos και το παλιό σχήμα του Doc Slashing Death, θα απολαύσετε πραγματικούς δυναμίτες ικανούς να φτιάξουν τη μέρα σας. Τα περισσότερα τραγούδια από αυτά ήταν εκπληκτικά στις original μορφές τους, αλλά (και εδώ έγκειται η επιτυχία του όλου project) οι Vader ανέβασαν πολύ την αδρεναλίνη αφού ο καλός ήχος και η καθαρότητα στις κιθάρες αναδεικνύει κάθε λεπτομέρεια που χανόταν στα αυθεντικά. Και αν αναρωτιέστε αν έχει εξαφανισθεί το τυχόν παλαιό feeling σας εγγυώμαι ότι δηλώνει θρασύτατο παρών. Ίσως λόγω του ότι ο Peter έχει μεγαλώσει με τούτα 'δω, θες ότι γούσταρε την ιδέα, στο τέλος τα σπάσανε όλα και ειλικρινά δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο.

Οι δύο άξονες πάνω στους οποίους κινείται τούτος ο φόρος τιμής είναι αφενός μεν όπως προείπα ο σεβασμός με τον οποίο κοίταξαν τα original αναδεικνύοντας και προσέχοντας τις ιδιαιτερότητές τους αλλά και  το γεγονός ότι θα έρθετε αντιμέτωποι με έναν άγνωστο (ειδικά για νεότερους) κόσμο εξαιρετικής μουσικής. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο δίσκος θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν μια πύλη για εξερεύνηση μιας σχετικά μη διαδεδομένης στο ευρύ κοινό σκηνής. Και θεωρώ ότι αυτό ίσως είναι το πιο καλό που προσφέρει αυτός ο δίσκος. Αφεθείτε λοιπόν στους ήχους ενός από τα πιο γνωστά πολωνικά σχήματα για να μπείτε στις underground κατακόμβες της χώρας τους. Απολαύστε το βασικό θέμα στο "Ostatni Diakon" των Exorcist, την παραξενιά του "Noc Demona" των Ghost, την αγριοφωνάρα του guest Bruno στο "Totalni Destrukce" των Krabathor και τέλος αφήστε τον τρόμο να σας καταβάλει στο υπέρτατο "Wyrocznia" των Kat. Αναρωτηθείτε δε, στο τελευταίο, πόσο μα πόσο black metal ακούγεται και πόσο έχει επηρεάσει γκρουπ όπως θρύλους του είδους σαν τους Root.

  • SHARE
  • TWEET