Texas

Hi

BMG (2021)
Από τον Δημήτρη Μωυσίδη, 14/06/2021
Για να παίζει στο ραδιόφωνο στο background
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Αχ τα '90s. Για όσους διαβάζουν τώρα και δεν ξέρουν, τότε ήταν άλλες εποχές από τώρα, πολύ πιό ανέμελες, χωρίς οικονομική κρίση, χωρίς πανδημίες, με λεφτά και με μόνες έννοιες να περάσουμε καλά και να μην μας τύχει κανας Y2K ιός το 2000 και τρέχουμε. Στο ανέμελο κλίμα της εποχής άνθισαν πολλά -πάρα πολλά- pop/rock/indie συγκροτήματα από τη Βρετανία η οποία ζούσε και εκείνη μια ιδιαίτερη γενικά ακμή σε όλους τους τομείς. Από εκεί -και συγκεκριμένα από τη Σκωτία- ξεπήδησε και η Sharleen Spiteri με τους Texas οι οποίοι γνώρισαν τρομερή επιτυχία με τους δίσκους "White On Blonde" και "The Hush" που έβγαλαν ένα κάρο singles, τα οποία ακούγονται συνεχώς μέχρι και τώρα από τα rock -και όχι μόνο- ραδιόφωνα. Εκμεταλλευόμενοι την τρελή τους επιτυχία τα επόμενα άλμπουμ πούλησαν μόνα τους χωρίς ωστόσο την ίδια επιτυχία, υπήρξαν θέματα υγείας, hiatus, προσωπικά άλμπουμ και τώρα το 2021 -τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο και αξιόλογο "Jump On Board" ήρθαν με μάλλον πιο dark διάθεση να μας δώσουν τον δίσκο νούμερο 10 με τον 'ευφάνταστο' τίτλο "Hi".

Λέω dark αλλά αν ακούσεις το πρώτο κομμάτι "Mr Haze", σαμπλαρισμένο από την τρελή επιτυχία της Donna Summer "Love’s Unkind", μάλλον θα πιστέψεις ότι κάνω λάθος αφού πρόκειται για ένα άκρως uplifting κομμάτι, που οκ βασίζεται σε μια υπέροχη disco μελωδία, αλλά η Sharleen το εκμεταλλεύεται και το κάνει να ακούγεται 'δικό της' και θα ακούγεται υπέροχο σε μπαράκια στην παραλία το καλοκαιράκι. Το ομότιτλο "Hi" υπάρχει σε δύο εκδόσεις, αλλά εμείς προτιμούμε αυτή με τη συμμετοχή των θρυλικών Wu-Tang Clan. Η Sharlin μπορεί άνετα να δένει τη φωνή της με πολλά είδη και οι συνεργασίες της πάντα είναι ενδιαφέρουσες (όπως πχ. Rammstein και το εκπληκτικό "Stirb Nicht Vor Mir"). To άλμπουμ έχει πολλές επιρροές από τα '70s, είναι για αγαπησιάρηδες και πονεμένους και έχει όμορφες ενορχηστρώσεις (τα πνευστά στο "Just Want To Be Liked" είναι πολύ σέξι). Τα 14 τραγούδια σε μόλις 45 λεπτά ακούγονται εύκολα και σίγουρα υπάρχουν όμορφες μπαλάντες ("Unbelievable", "Had To Leave") και χαριτωμένα-θλιμμένες ‘αμερικάνικες’ στιγμές που θυμίζουν Killers ("Sound Of My Voice", "Falling").

Χωρίς να εντυπωσιάζει, το "Hi" θα το αγαπήσουν οι fans των Texas, θα βρεί κάποιο χρόνο στα ραδιόφωνα, αλλά για τους υπόλοιπους μάλλον θα περάσει και δεν θα πολυ-ακουμπήσει. Ωστόσο, παραμένει μια -ακόμα- καλή στιγμή στη δισκογραφία τους και σίγουρα φανερώνει την ποιότητα τους.

  • SHARE
  • TWEET