Στην επιφάνεια ακυκλοφόρητο υλικό των King Crimson από τη περίοδο 1973 - '74

Θα περιλαμβάνεται στο επερχόμενο box set με τίτλο "Starless"

12/05/2014 @ 11:15
Οι King Crimson πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο το "Starless", ένα box set που θα αποτελείται από CD/DVD-A/Blu-Ray και θα περιλαμβάνει ζωντανές και studio ηχογραφήσεις που έγιναν από τον Οκτώβριο του 1973 έως τον Απρίλιο του 1974 (στις αρχές του 1974 είχε κυκλοφορήσει το "Starless And Bible Black").

Μέσω του box set πρόκειται να κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά τα επονομαζόμενα blue tapes (υψηλής ποιότητας ζωντανές ηχογραφήσεις) στην ολότητά τους, τo μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα βρεθεί για πρώτη φορά σε CD.

Ενόψει της κυκλοφορίας, η δισκογραφική εταιρία του Roberf Fripp, DGM, ζητάει από τους οπαδούς που ήταν στις συναυλίες των King Crimson την περίοδο 1973-74, να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους, καθώς και αναμνηστικά ή ηχογραφήσεις που πιθανώς να έχουν στην κατοχή τους.

Αυτό που περιμένουν πάντως με ιδιαίτερη ανυπομονησία οι φίλοι των King Crimson είναι η επαναδραστηριοποίηση του συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει εκτός από τον Fripp, τους drummer Gavin Harrison, Pat Mastelotto και Bill Rieflin, καθώς και τους Tony Levin, Jakko Jakszyk, Mel Collins.

Στις σελίδες του Rocking.gr μπορείτε να βρείτε τις συνεντεύξεις που παραχώρησαν στις αρχές του χρόνου τα μέλη των The Crimson ProjeKCt (συγκροτήματος-αναβίωσης των King Crimson), Tony Levin και Markus Reuter, στα πλαίσια της κυκλοφορίας του ζωντανά ηχογραφημένου "Live In Tokyo".

  • SHARE
  • TWEET