Διαδηλωτές στο Portland φωνάζουν στίχους του "Killing In The Name" εναντίον αστυνομικών (video)

Tom Morello: «Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο γράφτηκε»

28/07/2020 @ 12:11

Το Portland, είναι μία από τις πόλεις των Η.Π.Α. που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των διαδηλώσεων και γενικότερων κινητοποιήσεων που ξέσπασαν σε όλη την επικράτεια της χώρας και επεκτάθηκε και σε πλήθος άλλον χωρών.

Οι αντιδράσεις του κόσμου έπειτα από τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Minneapolis, δεν έχουν καμφθεί, με τις διαδηλώσεις στο Portland να διεξάγονται ασταμάτητα για 61 συνεχόμενες μέρες.

Τον Ιούλιο πάντως, η κατάσταση έχει πάρει πιο έκρυθμες διαστάσεις, έπειτα από την εμφάνιση της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πόλη και των πρακτικών που κατηγορείται πως ακολουθεί εις βάρος διαδηλωτών.

Εν μέσω του ευρύτερου κλίματος, ήρθαν στη δημοσιότητα διάφορα video που δείχνουν πλήθος διαδηλωτών να τραγουδάει τον εμβληματικό στίχο "Fuck you I won’t do what you tell me" από το διαχρονικό "Killing In The Name" των Rage Against The Machine ενώπιον αστυνομικών.

Ο ίδιος ο Tom Morello, επιδοκίμασε την αξιοποίηση του τραγουδιού, δηλώνοντας σε ανάρτησή του, πως «αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο γράφτηκε».

Όταν ξέσπασαν οι αντιδράσεις για τη δολοφονία του George Floyd, οι ίδιοι οι Rage Against The Machine με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανέφεραν στο μήνυμα του διαχρονικού ύμνου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πλήθος αντιδράσεων και τοποθετήσεων από όλο το φάσμα της rock και metal κοινότητας.

Πριν από λίγο καιρό, επίσημα στοιχεία του billboard, φανέρωσαν μια αύξηση των streams των δίσκων των Rage Against The Machine, και την επιστροφή τους στα charts, εν μέσω διαδηλώσεων σε όλο τον πλανήτη.

Η επικείμενη περιοδεία των Rage Against The Machine με τους Run The Jewels αναβλήθηκε για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας.

  • SHARE
  • TWEET