Αύξηση κατά 62% στα streams των δίσκων των Rage Against The Machine

Εν μέσω διαδηλώσεων σε όλο τον πλανήτη, η εμβληματική μπάντα επιστρέφει δυναμικά στα charts

23/06/2020 @ 13:44

Η μουσική των Rage Against The Machine, έχει επανέλθει τον τελευταίο μήνα στο προσκήνιο, εν μέσω διαδηλώσεων σε όλο τον πλανήτη.

Παρά το γεγονός πως η περιοδεία που ανακοινώθηκε στα πλαίσια της επανένωσής τους, αναβλήθηκε, λόγω της πανδημίας, για το 2021, η μουσική τους, παραμένει επίκαιρη.

Σύμφωνα με το Billboard, αρχής γενομένης με το ιστορικό ντεμπούτο της μπάντας που βρέθηκε στο Billboard 200, και οι υπόλοιποι δίσκοι της μπάντας επανήλθαν στα charts.

Μάλιστα, οι δίσκοι εισήλθαν και στο τοπ 30 της Apple Music, ενώ την εβδομάδα που έληξε στις 11 Ιουνίου, η μουσική της μπάντας σημείωσε έντεκα εκατομμύρια streams, μια αύξηση της τάξης του 62%.

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε αύξηση του 15%, σύμφωνα με πηγές του Nielsen Music/MRC Data.

Από αυτά, τα τρία σχεδόν ανήκουν στο εμβληματικό "Killing In The Name", που σκαρφάλωσε στο νούμερο 3 στην κατηγορία Hard Rock Digital Songs και στο νούμερο 21 της κατηγορίας Hard Rock Streaming Songs.

Αντίστοιχα, το "Bulls On Parade", κατέγραψε ενάμιση εκατομμύριο streams την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Billboard, στην ανάλυσή του, αποδίδει μέρος της αύξησης της ζήτησης της μπάντας, στη δραστηριότητα του Tom Morello στο twitter.

Η αντιπαράθεση του κιθαρίστα με οπαδούς της μπάντας γύρω από την ιδεολογία της, έγινε viral, με αποτέλεσμα η μπάντα να βρεθεί στο τοπ 25 του Social 50 chart του Billboard.

  • SHARE
  • TWEET