Οι νέες κυκλοφορίες της 29ης Μαΐου 2020

Αρκετό παραδοσιακό metal και προτάσεις από όλο το φάσμα της σκληρής μουσικής

29/05/2020 @ 01:12

Το παρατεταμένο lockdown έφερε αρκετές καθυστερήσεις και μεταθέσεις στις νέες κυκλοφορίες, ιδιαιτέρως των μεγαλύτερων εμπορικά ονομάτων, οι περισσότεροι καλλιτέχνες όμως συνεχίζουν να μας προσφέρουν αξιόλογη νέα μουσική, με τις ελπίδες όλων των μουσικόφιλων να στρέφονται προς την περίφημη επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Την πέμπτη και τελευταία Παρασκευή του Μαΐου, το παραδοσιακό metal φαίνεται να έχει την τιμητική του, ενώ υπάρχουν πολλές προτάσεις από όλο το φάσμα της σκληρής μουσικής, σε πολλά διαφορετικά στυλ και με αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Sorcerer - "Lamenting Of The Innocent"
Στο τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της δεύτερης καριέρας τους, οι Σουηδοί epic doom metallers παραμένουν ενδιαφέροντες και απολαυστικοί, με πολλές παραπομπές στους Black Sabbath εποχής Tony Martin.

Northwind - "History"
33 ολόκληρα χρόνια μετά το θρυλικό "Mythology", οι Θεσσαλονικείς προσφέρουν στο κοινό έναν δίσκο αντάξιο της ιστορίας τους, αποδεικνύοντας πολλαπλώς την ξεχωριστή κλάση τους, παρά τις επί μέρους αδυναμίες.

Shaman Elephant - "Wide Awake But Still Asleep"
Με το δεύτερό τους άλμπουμ, οι Νορβηγοί επιβεβαιώνουν την ποιότητα της psych/prog σκηνής της χώρας τους, παρουσιάζοντας μια έξοχη πρόταση για το είδος που υπηρετούν, παρά την σχετική έλλειψη προσωπικότητας.

Blood Star - "The Fear"
Στο επτάιντσο ντεμπούτο τους, οι Αμερικανοί παρουσιάζουν crossover hard rock και παλιακού, παραδοσιακού metal, με οδηγό τα φωνητικά της Madeline Smith και εγγύηση τον Jamison Palmer των Visigoth. Μάλλον κάτι καλό ετοιμάζεται στο Salt Lake City.

Jargon - "The Fading Thought"
Το πρώτο solo άλμπουμ του τραγουδιστή των Verbal Delirium κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Μαΐου και αποτελεί ένα λυρικό, σκοτεινό παραμύθι για ενήλικους ακροατές και παλιές ψυχές. Εκτός από την κριτική του δίσκου, στις σελίδες του Rocking μπορείτε να βρείτε ακόμη μια εις βάθος συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Κοσμίδης στον Αντώνη Καλαμούτσο.

The Raconteurs - Το "Live At Electric Lady"
Το σχήμα των Brendan Benson, Jack White, Patrick Keeler και Jack Lawrence κυκλοφορεί στο Spotify ένα EP που ηχογραφήθηκε ζωντανά στα περίφημα  Electric Lady Studios με την ευκαιρία της 50ής επετείου τους, ενώ από τις 17:00 της Παρασκευής θα στριμάρει στο YouTube το αντίστοιχο, διάρκειας μίας ώρας, documentary και concert film.

Grave Digger - "Fields Of Blood"
Εν έτει 2020, οι Γερμανοί κυκλοφορούν το 20ό άλμπουμ της καριέρας τους, φιλοδοξώντας να αφήσουν πίσω τους το βιαστικό και "The Living Dead" και να προσθέσουν μία ακόμη ποιοτική στιγμή στην πλούσια δισκογραφία τους.

Behemoth - "A Forest"
Σημείο αναφοράς στο νέο EP των Πολωνών είναι η διασκευή τους στο "A Forest" των The Cure, με την συμμετοχή του Niklas Kvarforth (Shining, Skitliv).

Mrs. Piss - "Self-Surgery"
Το δίδυμο των Chelsea Wolfe και Jess Gowrie ντεμπουτάρει στην δισκογραφία, συνδυάζοντας rock, metal, και industrial επιρροές στο "Self-Surgery".

Lady Gaga - "Chromatica"
Η αγαπημένη αρκετών διάσημων metal μουσικών και δηλωμένη οπαδός των Iron Maiden κυκλοφορεί νέο άλμπουμ, με τις συμμετοχές των Elton John, Ariana Grande και Blackpink.

Nicole Atkins - "Italian Ice"
Συμφωνική pop, garage punk, psych rock και honky-tonk είναι μερικά από τα στοιχεία που συνταντώνται στο νέο άλμπουμ της Αμερικανίδας ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού, που ηχογραφήθηκε στα περίφημα Muscle Shoals Sound Studios.

Σήμερα, 29 Μαΐου, νέα άλμπουμ κυκλοφορούν ακόμη μεταξύ άλλων:
• οι Αμερικανοί indie rockiers Deerhoof ("Future Teenage Cave Artists")
• ο ιδιαίτερος Γάλλος πολυοργανίστας Sébastien Tellier ("Domesticated")
• ο Αμερικανός αστέρας της country rock Kip Moore ("Wild World")
• το ισπανόφωνο hardcore / death metal σχήμα των Xibalba ("Años En Infierno")
• οι Σκωτσέζοι power/folk metallers Alestorm ("Curse of the Crystal Coconut")
• οι βετεράνοι Αμερικανοί heavy/power metallers Shok Paris ("Full Metal Jacket")
• οι Ολλανδοί deathsters Sinister ("Deformation Of The Holy Realm") και
• οι Silent Assassins του βιρτουόζου μπασίστα Mike LePond ("Whore Of Babylon").

Ακόμη επανακυκλοφορούν σε βινύλιο τα εξής άλμπουμ:
Green Lung - "Woodland Rites" (2019) (και σε διπλό CD)
• Morbid Angel - "Altars Of Madness" (1989) (και σε διπλό CD)
• Absu - "In the Eyes Of Ioldánach" EP (1998)  (και σε CD)
• Cirith Gorgor - "Onwards To The Spectral Defile" (1999) (και σε CD)
• Cirith Gorgor - "Unveiling yhe Essence" (2001) (και σε CD)
• Venom - "Calm Before Τhe Storm" (1987)
• Venom - "Prime Evil" (1989)
• Septicflesh - "A Fallen Temple" (1998)
• Immortal  - "At The Heart Of Winter" (1999)

Δείτε επίσης:
Οι νέες κυκλοφορίες της 1ης Μαΐου 2020
Οι νέες κυκλοφορίες της 8ης Μαΐου 2020
Οι νέες κυκλοφορίες της 15ης Μαΐου 2020
Οι νέες κυκλοφορίες της 22ης Μαΐου 2020

 

  • SHARE
  • TWEET