Οι νέες κυκλοφορίες της 22ης Μαΐου 2020

Από folk rock μέχρι black metal την προτελευταία Παρασκευή του μήνα

22/05/2020 @ 00:31

Την τέταρτη και προτελευταία Παρασκευή του φετινού Μαΐου, μπορεί να απουσιάζουν τα πολλά μεγάλα ή σημαντικά ονόματα, υπάρχει όμως και πάλι πληθώρα νέων κυκλοφοριών σε όλο το φάσμα του σκληρού και λιγότερο σκληρού ήχου.

Caligula's Horse - "Rise Radiant"
Οι νέοι ήρωες του prog έρχονται από την Αυστραλία, εδραιώνοντας με το πέμπτο τους άλμπουμ την θέση τους στο ιδίωμα. Εκτός από την κριτική του νέου δίσκου, στις σελίδες του Rocking μπορείτε να βρείτε ακόμη μια εις βάθος συνέντευξη που παραχώρησε ο μπασίστας Dale Prinsse στον Χρήστο Καραδημήτρη.

Revenge - "Strike.Smother.Dehumanize"
Οι ιδιαίτεροι Καναδοί black/death metallers προσθέτουν μία ακόμη κυκλοφορία στην δισκογραφία τους, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τον κανόνα των τριών λέξεων στο τίτλο, χωρισμένες με τελείες.

Die Kreatur - "Panoptikum"
Ο Dero Goi των ιστορικών Oomph! συνεργάζεται με τον Chris Harms, ιθύνοντα νου των Lord Of The Lost, και το τελικό αποτέλεσμα αφορά άμεσα ειδικά όσους ψάχνουν κάτι κοντά στο ύφος των Rammstein.

Commando - "Rites Of Damnation"
Στο ντεμπούτο τους EP που βγαίνει στην αγορά από την High Roller, οι Σουηδοί παρουσιάζουν παλιομοδίτικο αλλά διαβολικό, σκοτεινό και ρυθμικό heavy metal.

Henry Kane - "Age Of The Idiot"
Ο πολυπράγμων Σουηδός Jonny Pettersson κυκλοφορεί το δεύτερο του άλμπουμ υπό το όνομα Henry Kane, παρουσιάζοντας ευθύ και ογκώδες death metal, με σαφή crust τεχνοτροπία και καμία διάθεση ελεημοσύνης.

Old Man Gloom - "Seminar VIII: Light Οf Meaning" & "Seminar IX: Darkness Οf Being"
Διατηρώντας την παράδοση των διπλών κυκλοφοριών, οι Αμερικανοί post-sludge metallers επιστρέφουν μετά από έξι χρόνια απουσίας και το "The Ape Of God".

Creeper - "Sex, Death & the Infinite Void"
Το σεστέτο από το Southampton προκάλεσε αρκετό θόρυβο με το "Eternity, In Your Arms" και το "Born Cold" έχει προετοιμάσει το έδαφος από τον περασμένο Νοέμβριο για ανάλογη, αν όχι καλύτερη συνέχεια.

The 1975 - "Notes Οn Α Conditional Form"
Οι Βρετανοί ολοκληρώνουν τον κύκλο "Music for Cars" με την συνέχεια του "A Brief Inquiry Into Online Relationships" και καλούνται να επιβεβαιώσουν την φήμη τους ως ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα.

Σήμερα, 22 Μαΐου, νέα άλμπουμ κυκλοφορούν ακόμη μεταξύ άλλων:
• οι Καλιφορνέζοι rockers The Airborne Toxic Event ("Hollywood Park")
• το folk rock ντουέτο από την Ατλάντα της Γεωργίας Indigo Girls ("Look Long")
• ο Βρετανός indie rocker Badly Drawn Boy ("Banana Skin Shoes")
• οι Νεοϋορκέζοι folk rockers Woods ("Strange To Explain")
• το country/folk rock σχήμα των Steve Earle & The Dukes ("Ghosts Of West Virginia")
• η ιδιαίτερη ερμηνεύτρια Brigid Dawson με τους Mothers Network ("Ballet Of Apes") και
• οι post-punk δεσποινίδες Otzi ("Storm").

Στις πιο σκληρές μουσικές φόρμες, αξίζει να αναφέρουμε τους cult '80s metal ήρωες Oz με το "Forced Commandments" και τους Γάλλους blacksters Esoctrilihum με το "Eternity Οf Shaog", ενώ στον τομέα των επανακυκλοφοριών ξεχωρίζουν τα δύο πρώτα άλμπουμ των πρωτοπόρων του doom metal Trouble και τρία άλμπουμ των Σουηδών Marduk από τα zeros ("Plague Angel", "Rom 5:12" και "Wormwood").

Δείτε επίσης:
Οι νέες κυκλοφορίες της 1ης Μαΐου 2020
Οι νέες κυκλοφορίες της 8ης Μαΐου 2020
Οι νέες κυκλοφορίες της 15ης Μαΐου 2020

  • SHARE
  • TWEET