Dani Filth: «Οι Ghost δεν είναι metal. Αγαπώ την αισθητική τους»

Ο frontman των Cradle Of Filth εκφράζει το θαυμασμό του για το σουηδικό συγκρότημα

07/10/2020 @ 11:25

Σε άρθρο του για το Metal Hammer, ο frontman των Cradle Of Filth, Dani Filth, σχολίασε τους Ghost.

Ο Βρετανός μουσικός έγραψε για τον τελευταίο δίσκο της μπάντας, "Prequelle": «Είμαι οπαδός των Ghost. Αγαπώ την αισθητική της μπάντας και αυτό που κάνουν με τη μουσική τους. Πραγματικά μου αρέσουν πράγματα όπως οι Blue Oyster Cult, αυτό το ελαφρώς occult '70s rock, από το οποίο είναι επηρεασμένοι προφανώς. Υπάρχει και η συσχέτιση με τον King Diamond. Μπορείς να την ακούσεις».

«Φαίνεται πως έχουν διασφαλίσει μια θέση στην οποία κάθονται αναπαυτικά. Καταφέρνουν να γεφυρώσουν κάθε cool στοιχείο του heavy metal, αλλά να μην είναι ουσιαστικά metal, το οποίο είναι το πιο παράξενο - είναι μια rock μπάντα, και έχουν μεγάλα rock τραγούδια» είχε να πει για το ύφος του πετυχημένου σουηδικού συγκροτήματος.

Ο Dani σχολίασε επίσης: «Το "Prequelle" σίγουρα τείνει προς μια πιο δραματική, θεατρική πλευρά, και έχει μερικά εξαιρετικά κομμάτια όπως το "Rats", το "Witch Image" και το "Life Eternal", το οποίο είναι επικό. Αλλά το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το "Danse Macabre". Θυμάμαι ήμουν στην Αθήνα όταν το άκουσα για πρώτη φορά, και σκέφτηκα "Ουάου, τι είναι αυτό; Είναι εξαιρετικό"».

Για το αν το image της μπάντας, βοήθησε στην επιτυχία της, έγραψε: «Το αστείο είναι ότι η ανατριχιαστική σατανική εικόνα έχει γίνει σήμα καταταθέν τους, αλλά πιθανώς να είχαν γίνει πιο γνωστοί αν δεν το είχαν. Ή όχι; Δεν ξέρω. Υποθέτω ο κόσμος γουστάρει λίγο Σατανά».

Οι Ghost κυκλοφόρησαν έναν από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας '10s  το 2018 με τίτλο "Prequelle" για το οποίο διαβάζετε εδώ, ενώ οι Cradle Of Filth ετοιμάζουν τον διάδοχο του "Cryptoriana - The Seductiveness Of Decay". Να υπενθυμίσουμε ότι ο frontman των Ghost, Tobias Forge, αναδείχθηκε ως μια από τις προσωπικότητες της δεκαετίας των '10s από το Rocking, ενώ το "Opus Eponymous" βρήκε θέση ανάμεσα στα ντεμπούτο άλμπουμ των '10s.

  • SHARE
  • TWEET