Sick Of It All, Black Mamba @ An Club, 25/06/19

Απλώς, ένα από τα καλύτερα hardcore live των τελευταίων ετών

Από τον Παντελή Κουρέλη, 01/07/2019 @ 13:28

Δεύτερη συναυλία σημαντικού hardcore σχήματος εκ Νέας Υόρκης στην Αθήνα και στο An Club μέσα σε λιγότερο από δύο βδομάδες, μετά τους Pro-Pain. Οι μεγάλοι Sick Of It All είχαν κι αυτοί να εμφανιστούν σχεδόν μια δεκαετία στο αθηναϊκό κοινό, όμως μας αποζημίωσαν με ένα live πραγματικό δυναμίτη που θα θυμόμαστε για καιρό.

Το support σχήμα των Black Mamba εμφανίστηκε στην ώρα του και με πολλή όρεξη παρουσίασε ενδιαφέρον υλικό. Δυστυχώς κάποια τεχνικά προβλήματα επιχείρησαν να τους κάνουν τη ζωή δύσκολη, αλλά η αθηναϊκή τετράδα δεν πτοήθηκε από τα λίγο μεγάλα κενά διαστήματα που χρειάζονταν μεταξύ ορισμένων κομματιών. Από απόδοση ήταν πολύ καλοί, με τον τραγουδιστή ειδικά να είναι και πολύ κινητικός στη σκηνή και τελικά το set τους αποτέλεσε πολύ καλή προθέρμανση για το κυρίως πιάτο.

Black Mamba

Κάποια στιγμή ενώ περιμέναμε μέσα στο An Club, ο Pete Koller, κιθαρίστας των Sick Of It All, κατέβηκε από τα σκαλιά και πήγε προς τα παρασκήνια κρατώντας στην αγκαλιά του ένα γλυκύτατο ξανθό κοριτσάκι ηλικίας 7-8 ετών. Το γεγονός με παραξένεψε λίγο, αλλά δεν έδωσα περαιτέρω σημασία. Λίγο αφότου οι Sick Of It All ανέβηκαν στη σκηνή, ακριβώς στην ώρα τους κι αυτοί, παρατήρησα ότι το κοριτσάκι, με ένα ζευγάρι μεγάλα προστατευτικά ακουστικά, είχε πάρει θέση στο πίσω μέρος της σκηνής, δίπλα στον drummer Armand Majidi. Πιστεύω πως η μικρή βλέποντας τη συναυλία από εκείνο το σημείο, αισθάνθηκε κάπως όπως εγώ με αυτά που είδα την επόμενη ώρα.

Sick Of It All

Από το δεύτερο κιόλας κομμάτι, το "Good Lookin' Out", ξεκίνησε το ανελέητο stage diving, το οποίο και δε σταμάτησε κυριολεκτικά ποτέ. Το pit αυτή τη φορά ήταν για πραγματικά ανθεκτικούς, μιας και το ξύλο που έπεφτε ήταν συνεχόμενο και ατελείωτο. Όλα αυτά βεβαίως τα πυροδοτούσε η ίδια η μπάντα, η οποία έπαιζε σα να είχε πιει κηροζίνη. Ο Lou Koller πρέπει να έχει πατήσει τα πενήντα, δεδομένου ότι οι Sick Of It All, υπάρχουν εδώ και 33 χρόνια, αλλά ο τύπος τραγουδάει και τρέχει πάνω-κάτω σαν έφηβος. Από κοντά και οι άλλοι τρεις, με τον Armand Majidi να απορώ πώς δεν είχε τρομάξει τη μικρούλα που καθόταν δίπλα του με την ένταση και την ταχύτητα που χτυπούσε τα τύμπανα.

Sick Of It All

Το "Us vs. Them" αποδείχτηκε τέρμα αβανταδόρικο για sing along και το ταβάνι του An Club φάνηκε σα να χαμήλωσε λίγο εκείνες τις στιγμές. Ακριβώς πριν το "Machete", ο Lou Koller κατέβηκε ανάμεσα στο κοινό και μας προκάλεσε να του δείξουμε (τους προκάλεσε να του δείξουν δηλαδή!) πώς γίνεται το circle pit. Με έναν από τους roadies να του κρατάει το καλώδιο του μικροφώνου ψηλά για να μπορέσει να …συνεχιστεί το live, ένα κοπάδι από βούβαλους άρχισε να οργώνει το pit του An Club γύρω από τον Koller. Μιλάμε για ένταση, ορμή, πάθος, πώρωση. Αλλά πιστεύω το σημαντικότερο είναι ότι μιλάμε για ταύτιση – από εκεί πήγαζε πιστεύω κατά κύριο λόγο η ζωντάνια τόσο των μουσικών, όσο και των οπαδών.

Sick Of It All

Τα κομμάτια παιζόντουσαν το ένα μετά το άλλο με επιλογές από όλη την περίοδο της μπάντας και η ατμόσφαιρα στο αρκετά γεμάτο An Club - πρέπει να παρευρέθηκαν γύρω στα 400 άτομα - ήταν ατμόσφαιρα ανθρώπων που περνούσαν καλά, ο καθένας με τον τρόπο του. Άλλος χτυπιόταν στο pit, άλλος χτυπιόταν μόνος του, άλλος έβλεπε κι έκανε headbanging. Όπως είχαμε δει από πριν ακόμα μπούμε στο An Club, όπου πολύς κόσμος ήταν συγκεντρωμένος απ’ έξω κι έπινε τις μπύρες του, όλοι είχαν έρθει για να περάσουν καλά κι αυτό ακριβώς γινόταν.

Sick Of It All

Κάπου εκεί είχαμε ένα μικρό σερί από old school υλικό, με τα "My Life", "Friends Like You" και "World Full Of Hate" από τον πρώτο δίσκο να παίζονται σχεδόν διαδοχικά και να ιδρώνουν μέχρι και οι τοίχοι. Το "Rat Pack" που ακολούθησε λίγο μετά ήταν ένας δυναμίτης σε έκδοση σφηνακιού!

Στο "Uprising Nation" είχαμε και την πρώτη απώλεια της βραδιάς (και πολύ άργησε), με κάποιον να φεύγει - ευτυχώς προσωρινά - εκτός An Club με χτυπημένο κεφάλι. Το φρέσκο "Bull's Anthem" ήταν πολύ ωραίο, ενώ το "Busted" το ακούσαμε από την αγριοφωνάρα του μπασίστα Craig Setari.

Sick Of It All

Το κλείσιμο έγινε με δυο κομμάτια από το "Scratch The Surface" με πρώτο το ομώνυμο και τελευταίο το "Step Down", στο οποίο κυριολεκτικά ο καθένας έδωσε ό,τι του είχε απομείνει, σε μια τρομερή εκτέλεση.

Η μικρούλα ξανθιά κόρη του Pete Koller ξεγλίστρησε δίπλα από τον drummer που βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας και ήρθε στη θέση που καθόταν ο μπαμπάς της, δίνοντας κάποιες πένες στα παιδιά που ήταν στην πρώτη σειρά - σε αυτούς δηλαδή που είχαν φάει και είχαν δώσει το περισσότερο ξύλο. Μια μικρή ανταμοιβή, για να πονάνε ίσως λίγο λιγότερο την επόμενη μέρα.

Απολαύσαμε μια σπουδαία μπάντα σε ένα live στο οποίο μουσικοί και κοινό είχαν ΨΥΧΗ και από το οποίο όλοι έφυγαν με μεγάλα χαμόγελα. Θα το χαρακτήριζα έως και ιστορικό για την αθηναϊκή νύχτα, η οποία πιστεύω ότι είχε αρκετό καιρό να δει τέτοια harcore λαϊβάρα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής / Chris Lemonis Photography

SETLIST
 

Good Lookin' Out
Take The Night Off
Inner Vision
Clobberin' Time
Us vs. Them
Injustice System
Machete
Road Less Traveled
Black Venom
That Crazy White Boy Shit
My Life
Sanctuary
Self Important Shithead
Friends Like You
World Full Of Hate
Call To Arms
Death Or Jail
Rat Pack
Uprising Nation
Bull's Anthem
Busted
Scratch The Surface
Step Down

  • SHARE
  • TWEET