Architects, Fall Of Man, All Vows Collapse @ Κύτταρο Club, 08/06/14

Με το άκουσμα πως οι Architects έρχονται στην χώρα μας, στην καλύτερη τους περίοδο και σε συνδυασμό με δύο από τις καλύτερες εγχώριες μπάντες του είδους... Ε, δεν θέλει και πολλή σκέψη για να παρευρεθείς σε αυτό το live

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 11/06/2014 @ 10:19
Κυριακή απόγευμα και οι πόρτες στο Κύτταρο άνοιξαν από τις 19:00 για να υποδεχτούν πολύ νέο κόσμο που ζει την εποχή όπου τα metalcore συγκροτήματα στην χώρα μας γεμίζουν άνετα ένα club σε αντίθεση βέβαια με το εξωτερικό που γεμίζουν ακόμα και αρένες. Headliners της βραδιάς οι Architects, με συντροφιά τους δύο εξαιρετικές ελληνικές μπάντες του σκληρού ήχου, τους Fall Of Man και All Vows Collapse.

Η αρχή έγινε με μικρή καθυστέρηση από τους πάντα ορεξάτους All Vows Collapse. Οι Αθηναίοι ανέβηκαν στην σκηνή γύρω στις 20:45 και με την ενέργεια, την δύναμη και την σιγουριά που αποπνέουν, παρέσυραν επιτόπου τον κόσμο σε ανελέητο «headbanging» με τον modern hardcore / metalcore ήχο τους.



Παίξανε κομμάτια από το επερχόμενο EP τους που θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι, με το set τους να αποτελείτε από πέντε δικά τους κομμάτια συν το "Top Gun" των Bury Your Dead. Highlight ήταν σίγουρα το "Sail Away" που ήταν και αφιερωμένο στον κιθαρίστα της μπάντας (λόγω ατυχήματος δεν μπορούσε να παίξει στο live) με πολύ κόσμο να ανεβαίνει στην σκηνή και να κλείνουν μαζί το πρώτο τρίτο της βραδιάς.

Setlist: "Never Let Me Sink", "Snakes", "Waves Ahead", "Top Gun", "Death Wish", "Sail Away".

Η συνέχεια ανήκει στους έτερους Αθηναίους, τους Fall Of Man. Με πολύ φρέσκο υλικό στις αποσκευές τους καθώς τα τρία από τα έξι κομμάτια που έπαιξαν είναι ολοκαίνουργια και θα προστεθούν λογικά στο επόμενο άλμπουμ τους, έκαναν την είσοδο τους στις 21:25, με το κοινό που τους γνωρίζει πλέον να τους υποδέχεται πολύ θερμά, πράγμα που αξίζουν και με το παραπάνω για την δουλειά που έχουν ρίξει σε στούντιο και την ενέργεια που βγάζουν στα live τους.



Πέρα των καθιερωμένων πλέων κομματιών όπως το "Silence" που έγινε «χαμός», την βραδιά έκλεψε ένα φρέσκο κομμάτι πολύ πιο ήρεμο από τα συνηθισμένα τους, το "The Flagship" που είδαμε ακόμα και κόσμο με αναμμένους αναπτήρες να κουνάνε ρυθμικά τα χέρια τους. Ότι και να πούμε και για τις δύο μπάντες που πλαισίωσαν τους Βρετανούς είναι λίγο, τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με πολύ δύναμη και να μας δίνουν τέτοιες παραστάσεις.

Setlist: (νέο κομμάτι), "Golden Shades Of Black", "Beware", "The Flagship", "Silence", "Of Incarnations And Elixirs".

Η ώρα που όλοι περίμεναν είχε πλέον φτάσει, οι Architects μετά από πέντε χρόνια απουσίας από την χώρα μας επέλεξαν την Αθήνα σαν τρίτο τους προορισμό της ευρωπαϊκής τους περιοδείας για το άλμπουμ "Lost Forever / Lost Together". Μετά το προβλεπόμενο soundcheck κατά τις 22:30 ανέβηκαν στην σκηνή του Κυττάρου που είχε πλέον γεμίσει. Οι Βρετανοί βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση και αυτό βάλθηκαν να μας αποδείξουν, όμως δεν περίμεναν και τέτοια αντιμετώπιση λατρείας από το ελληνικό κοινό, πράγμα που φυσικά δεν παρέλειψαν να αναφέρουν αρκετές φορές κατά την διάρκεια της βραδιάς.



Με την εισαγωγή του "Gravedigger", συγκρότημα και κοινό δεν έχασαν χρόνο και έγιναν κυριολεκτικά «ένα», πράγμα που συνεχίστηκε με περισσότερη ένταση όσο περνούσε η ώρα. Ο Sam Carter σαν γνήσιος metalcore frontman υψηλού επιπέδου κινούταν στην σκηνή σαν «βόμβα έτοιμη να εκραγεί», με τα φωνητικά του να μην απέχουν στο παραμικρό από τις αψεγάδιαστες studio εκτελέσεις του. Στο ίδιο φυσικά επίπεδο κινήθηκε και όλη η μπάντα με τους αδερφούς Searle σε μεγάλα κέφια να παραδίδουν απλόχερα μαθήματα για το πώς πρέπει να ηχεί το metalcore στις μέρες μας.



Σύμμαχος τους και ο πολύ καλός ήχος που είχε το Κύτταρο και μας επέτρεψε να απολαύσουμε την καταιγιστική απόδοση των Βρετανών. Από το live δεν έλειψε τίποτα είχε άπειρα mosh pit, stage diving από το πλήθος που ανέβαινε στην σκηνή, στο "Even If You Win, You're Still A Rat" το καθιερωμένο «a la "Spit It Out"» τελετουργικό, μέχρι και οπαδικό σύνθημα προς τιμήν του frontman της μπάντας το «Είναι τρελός... Είναι τρελός ο Βρετανός» να ακούγεται αρκετές φορές ανάμεσα στα διαλείμματα των κομματιών.



Γενικά οι Βρετανοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στα άλμπουμ τους με το επίπεδο να ανεβαίνει σταδιακά και πιο πολύ, όμως σίγουρα με τέτοιες live εμφανίσεις επικυρώνουν το μέγεθος τους σαν μπάντα. Όσοι τους γνώριζαν και τους είχαν δει στην προηγούμενη τους επίσκεψη στην χώρα μας σίγουρα δεν θα πίστευαν στα μάτια τους με την εξέλιξη τους. Όσοι πάλι δεν τα κατάφεραν να τους δουν αυτή την φορά, την επόμενη σίγουρα δεν θα πρέπει να τους χάσουν.
SETLIST

Gravedigger
C.A.N.C.E.R.
Alpha Omega
Even If You Win, You're Still A Rat
Day In, Day Out
Naysayer
The Devil Is Near
Dead Man Talking
Follow The Water
Colony Collapse
Devil Island
Early Grave
Broken Cross

Encore:
Red Hypergiant
These Colours Don't Run

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χατζημωυσής
  • SHARE
  • TWEET