Sintage

Paralyzing Chains

High Roller Records (2023)
Από τον Πάνο Ζαρκαδούλα, 11/04/2023
Heavy metal καμωμένο για live και πάρτυ με φίλους και τα αγαπημένα μας ποτά ανά χείρας
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Δεν πρέπει να υπάρχει ιδανικότερο μέρος για τη δημιουργία μπάντας από μία συναυλία σε κάποιο club. Εκεί που οι συζητήσεις περί αγαπημένων μουσικών / συγκροτημάτων χτυπάνε κόκκινο, συνοδεύονται ενίοτε και από φιλοφρονήσεις για τα t - shirt του καθενός. Κάπως έτσι, στη Λειψία, γνωρίστηκαν δύο μέλη των Γερμανών και η απόφαση για να συνεργαστούν, υπήρξε άμεση.

Εντοπίστηκαν μερικά χρόνια αργότερα στο EP "The Sign", ένα ακόμα δείγμα NWOBHM πασπαλισμένο με US metal αναφορές και τευτονικό χαρακτήρα. Οι ίδιοι προκρίνουν ως επιρροές τα λιγότερο γνωστά / προφανή ονόματα του χώρου, ιδανική ευκαιρία για βουτιά στο underground ανά τον κόσμο. Μέσα από ζωντανές εμφανίσεις και νέα μέλη αποκτούν εμπειρία, εξελίσσονται ως μουσικοί και πλέον ακούγονται συμπαγείς όσο ποτέ πριν. Γιατί αυτό κυριαρχεί στο ντεμπούτο τους, μαζί με μια αδιαπραγμάτευτη ενέργεια.

Είτε συνθέτοντας με το μυαλό στο παραδοσιακό metal, είτε ανεβάζοντας ταχύτητες αγγίζοντας το speed metal, ακόμα και τη στιγμή που προσθέτουν νότες έπους ή glam - ουριάς (αμέ), η ενέργειά τους σε παρασύρει και μεταφέρεσαι στην εποχή του αθλητικού παπουτσιού με το σκρατς και του κολλητού τζιν. Ο Randy των κατά βάση τσιριχτών φωνητικών, δύναται να ακουστεί εξίσου τραχύς όσο και μελωδικός. Όπως και η μουσική τους πρόταση εν γένει.

Κοινό στοιχείο σε κάθε πτυχή του άλμπουμ αποτελούν οι απαστράπτουσες κιθάρες: καλπάζοντα θέματα, μελωδικά lead περάσματα και ουσιαστικά solo παρέα με breakdown στιγμές (ενώ κάπου αχνοφαίνεται και μια punk ορμή με οπαδικά φωνητικά), εγγυώνται το διασκεδαστικό του πράγματος. Δοκιμάστε για παράδειγμα να αντισταθείτε στο ξεσάλωμα του "Venom".

Ενδεχομένως να απουσιάζει η πρωτοτυπία για κάποιους και να λείπουν τα πρωτοποριακά στοιχεία σε άλλους ή ακόμα και να θεωρούν πως τέτοιες μουσικές προτάσεις είναι μια απ’ τα ίδια. Έκαστος στο είδος του, η δημιουργία των Γερμανών προορίζεται για μικρά clubs με τον κόσμο να τραγουδά και να χοροπηδά έως τελικής πτώσεως. Και στο τέλος να αποχωρεί με ένα χαμόγελο ως τα βουλωμένα από τα decibel αυτιά του, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της μπύρας του.

YouTube

  • SHARE
  • TWEET