Truckfighters: «Τόνοι ενέργειας, θετική ατμόσφαιρα, groove και καλή μουσική»

Οι Σουηδοί fuzz rockers μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις στο στρατόπεδό τους ενόψει της εμφάνισή τους στην Αθήνα

Από τον Γιάννη Βόλκα, 07/03/2024 @ 19:31

Καλησπέρα από την Ελλάδα και το Rocking.gr

Καλησπέρα από τους Truckfighters από τη Σουηδία!

Θυμάμαι μια συνέντευξη που είχαμε κάνει μαζί, το 2012. Για να είμαι ειλικρινής άκουσα μερικές μεταγενέστερες δουλείες σας και μετά «έχασα επαφή» . Τι μεσολάβησε από τότε;

Δύσκολα τα πράγματα. Έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από δέκα χρόνια. Θα χρειαζόμασταν μια ολόκληρη συνέντευξη για να απαντήσουμε μόνο σε αυτή την ερώτηση. Ας αφήσουμε απ’εξω την περίοδο του covid και μια χρονιά που ήμασταν στον «πάγο». We have been spreading the fuzz over the world according to the way of the god of Rock ‘n’ roll (αμετάφραστο). Κυκλοφορήσαμε το "Universe" το 2014 και το "V" το 2016. Από τότε δεν υπάρχει καινούργιος δίσκος. Απλά περιοδεύουμε.

Truckfighters

Οι δίσκοι "Universe" και "V" που ανάφερες προηγουμένως είναι αρκετά διαφορετικοί από το παλιότερο υλικό σας. Ποιο μουσικό ύφος προτιμάτε αυτή τη στιγμή.

Ποιος ξέρει; Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι τον επόμενο δίσκο για να το διαπιστώσεις. Μας αρέσει που ο κάθε δίσκος μας έχει το δικό του ύφος. Δεν μας αρέσει να μένουμε «κολλημένοι» σε ένα ύφος. Η ζωή αλλάζει καθημερινά και αυτό αντικατοπτρίζεται στην μουσική μας.

Έχετε γράψει καθόλου νέο υλικό; Υπάρχουν σχέδια για νέο δίσκο;

Πέρσι ξεκινήσαμε να γράφουμε νέο υλικό για πρώτη φορά μετά από χρόνια άρα υποθέτουμε ότι δεν θα χρειαστούν άλλα δέκα χρόνια μεταξύ του δίσκου Νο 5 και Νο 6.

Φυσικά αλλάξαμε μερικούς drummers. Ο Οzo και εγώ έχουμε πλέον περισσότερα παιδιά και έτσι οι ρυθμοί ζωής είναι πυρετώδεις ακόμα και χωρίς περιοδείες για νέους δίσκους. Χαιρόμαστε που έχουμε οπαδούς που εκτιμούν αυτά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και συνεχίζουν να έρχονται στις συναυλίες μας.

Γιατί χρειαστήκατε τόσο πολύ καιρό για να γράψετε νέο υλικό; Έλλειψη ενδιαφέροντος, έλλειψη χρόνου ή είστε απλά τεμπέληδες;

Καλή ερώτηση. Συνέβησαν πολλά τα τελευταία χρόνια και επίσης περιοδεύαμε πολύ. Προσωπικά (ο Dango) έκανα ένα νέο άλμπουμ με ένα project που ονομάζεται Enigma Experience το 2020. Μπορείς να ψάξεις τον δίσκο αυτό αφού αναζητάς νέο υλικό. Επίσης τρέχουμε την Fuzzorama Records. Ο Οzo έχει φτιάξει μια επιχείρηση με καφέ. Τέλος μένουμε σε διαφορετικές πόλεις εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια και αυτό δυσχεραίνει τα πράγματα. Είναι ένας συνδυασμός γεγονότων γενικά.

Truckfighters

Ετοιμάζετε μια ακόμα ευρωπαϊκή περιοδεία με μια στάση στην Αθήνα στις 18 Μαϊου. Τι να περιμένει ο κόσμος από σας;

Όπως πάντα. Τόνοι ενέργειας, θετική ατμόσφαιρα, groove και καλή μουσική. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Τα τελευταία χρόνια «τρέχετε» το δικό σας festival, το Truckfighters Fuzz Festival. Θέλετε να μου πείτε ορισμένα πράγματα για αυτό;

Γίνεται σε ένα venue χωρητικότητας 900 περίπου ατόμων και είναι σχεδόν sold out κάθε χρόνο. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ «ζεστή» και φιλική. Σαν μια μεγάλη οικογενειακή μάζωξη. Έχουμε μπάντες από πολλές διάφορες χώρες οι οποίες διαδίδουν την μουσική τους στο σουηδικό κοινό. Την μεγαλύτερη απόσταση γεωγραφικά διένυσαν οι Khan οι οποίοι ήρθαν από την Αυστραλία και οι High Desert Queen από το Texas. Οι περισσότερες μπάντες όμως είναι από την Σουηδία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Προσπαθήσατε να κλείσετε καμιά ελληνική μπάντα; Θεωρώ ότι υπάρχουν αρκετές αξιόλογες που θα ταίριαζαν στο festival σας.

Προσπαθήσαμε να φέρουμε τους 1000Mods. Πείτε τους να έρθουν, for fuzz sake! Κατά τα άλλα, γνωρίζουμε πολλές ελληνικές μπάντες. Υπάρχει μια πολύ αξιόλογη σκηνή στην χώρα σας και πολλές από τις μπάντες αυτές περιοδεύουν πλέον στην Ευρώπη.

Διάβαζα ορισμένες παλιότερες συνεντεύξεις σας και θυμάμαι την απογοήτευσή σας για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και τον απαράδεκτο τρόπο που φέρονται ορισμένες χώρες στους μετανάστες. Πως βλέπεις τα πράγματα σήμερα;

Τα ίδια σκατά δυστυχώς!

Truckfighters

Είναι γενικότερα γνωστές οι ατάκες που έχει πει ο Josh Homme των Queens Of The Stone Age για σας και φυσικά βοηθά πολύ όταν κάποιος «διάσημος» αφήνει θετικά σχόλια για την μπάντα. Υπάρχουν άλλοι που σας έχουν βοηθήσει εξίσου;

Σίγουρα ήταν από τις μεγαλύτερες βοήθειες που θα μπορούσαμε να λάβουμε σε συνδυασμό με ένα trailer που είχαν ανεβάσει και στα social media των Queens Of The Stone Age. Η αλήθεια είναι ότι κερδίσαμε πολλούς οπαδούς σε εκείνο το σημείο. Εκτός από αυτό όμως δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για την μπάντα όλα αυτά τα χρόνια. Κάνουμε αυτό που κάνουμε χωρίς να νοιαζόμαστε για μόδες και γνωριμίες με «διάσημους» φίλους. Εκείνη την περίοδο κάναμε περίπου 120-130 συναυλίες τον χρόνο και αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε οπαδούς, αργά αλλά σταθερά. Κάναμε επίσης 35 συναυλίες με τους Fu Manchu το 2007 και αυτό «άνοιξε κάποιες πόρτες» για μας.

Το ανάφερες και στην αρχή και ίσως να σας έχει κουράσει η ερώτηση αλλά τελικά πόσο δύσκολο είναι να βρείτε drummer.

Χαχα! O τωρινός μας drummer βρίσκεται στην μπάντα εδώ και ενάμιση χρόνο άρα τα πάει καλα΄!

Ας κλείσουμε με ένα μήνυμα προς τους οπαδούς σας εδώ ενόψει της συναυλίας στην Αθήνα.

Ελάτε στο Αν Club να δείτε την τρελή και φασαριόζικη συναυλία μας αν έχετε την ευκαιρία. Ποτέ δεν ξέρεις, αν θα χρειαστούν άλλα οχτώ χρόνια για να επιστρέψουμε.

  • SHARE
  • TWEET