Γνωρίστε τους καλλιτέχνες του Half Note: Jonathan Kreisberg

Ο Jonathan Kreisberg θα ανέβει στη σκηνή του Half Note στις 12/11

Από τον Αντώνη Καλαμούτσο, 11/11/2019 @ 19:33

Παρακαλούμε δώστε μας κάποια βασικά βιογραφικά σας στοιχεία και παρουσιάστε μας το σχήμα που θα δούμε στο Half Note!

Είμαι ένας κιθαρίστας και συνθέτης που ανέπτυξα την απασχόληση μου στη Νέα Υόρκη και για τα τελευταία 15 περίπου χρόνια ταξιδεύω στον κόσμο προσπαθώντας να συνδεθώ με τους ανθρώπους μέσα από τα live shows μου. Παίζω μουσική που είναι βασικά μιας Jazz αισθητικής, επιτρέποντας όμως σε αρκετές εξωτερικές επιρροές να παρεισφρήσουν, με σκοπό τη δημιουργία νέων ηχοχρωμάτων. H νέα σύνθεση του JKQ αποτελείται από τον αμερικανοκουβανό πιανίστα Martin Bejerano (δεξί χέρι του σπουδαίου Roy Haynes για 10 χρόνια, καθώς πρόσφατα και του Ignacio Berroa), από την εκλεπτυσμένη αλλά και οργανική ρυθμική μηχανή του μπασίστα Matt Clohesy κι από τον τρελό μου νεαρό ντράμερ Colin Stranahan.

Έχετε παίξει στο παρελθόν στην Ελλάδα; Αν ναι, τι θυμάστε περισσότερο από αυτή σας την εμπειρία;

Ναι, έχω βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα. Η πρώτη μου συναυλία εδώ ήταν με τον σπουδαίο Dr. Lonnie Smith, πριν από 15 χρόνια περίπου. Έκτοτε έχω επιστρέψει αρκετές φορές για να παίξω κι έχω περάσει κι ελεύθερο χρόνο εδώ. Έχω ακόμα ηχογραφήσει μια jazz παραλλαγή πάνω σε ζεϊμπέκικο σε ένα από τα album μου. Αισθάνομαι μια δυνατή σύνδεση με αυτήν τη χώρα και τους ανθρώπους της.

Ποια είναι η τελευταία σας κυκλοφορία;

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το καινούριο! Είναι το πρώτο μου live άλμπουμ. Νομίζω ότι οι ακροατές θα πάρουν μέρος σε ένα ξεχωριστό βράδυ που πήραμε πολλά ρίσκα, με instrumental αφηγήσεις κι εκτελέσεις μερικών πολύ ωραίων καινούριων συνθέσεων. Μόλις κυκλοφόρησα κι ένα video για το άλμπουμ, αν ενδιαφέρονται οι φίλοι!

Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη στιγμή στην έως τώρα μουσική σας πορεία;

Σπουδαία ερώτηση αλλά νομίζω ότι οι μουσικοί που πασχίζουν να είναι καλοί «αυτοσχεδιαστές» διστάζουν να ορίζουν σημαντικές στιγμές, καταλαβαίνεις τι εννοώ; Αν θέλουμε να συνεχίζουμε το ταξίδι μας και να παίζουμε φρέσκια, δημιουργική μουσική κάθε βράδυ, είναι σημαντικό να μην είμαστε προσκολλημένοι σε κάποια καθοριστική στιγμή. Υπό μία έννοια, κάθε στιγμή πρέπει να είναι «Η Στιγμή»... και μετά να πετάει μακριά στο διάστημα για πάντα, χαχαχα! Για να αυτοσχεδιάζεις στο υψηλότερο επίπεδο, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθείς για την παρουσία ΤΗΣ Στιγμής. Είναι το γλυκόπικρο και πανέμορφο κεντρικό θέμα που είναι ζωτικής σημασίας για τη σπουδαία Jazz. Το ξέρω ότι μάλλον ακούγομαι πολύ εσωτερικός αλλά στ’ αλήθεια αγαπώ αυτό το θέμα συζήτησης και θα μπορούσα να μιλάω με κάποιον για ώρες γι' αυτό... κατά προτίμηση με ένα ούζο στο χέρι!

Ποια είναι για εσάς η πεμπτουσία ενός live και τί να περιμένει το αθηναϊκό κοινό από την εμφάνιση σας;

Άλλη μια σπουδαία ερώτηση! Νομίζω ότι η απάντηση συνδέεται με την προηγούμενη ερώτηση. Θα είναι μια βραδιά μοναδική για εμάς και για όποιον την παρακολουθήσει. Θα παίξουμε τα νέα μας κομμάτια και η μπάντα πάντα βγάζει την καρδιά και την ψυχή της σε κάθε συναυλία και, φυσικά, κάθε βράδυ με αυτήν την μπάντα είναι διαφορετικό και σε αρμονία με τη στιγμή. Ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί στην Αθήνα! Είναι μια φανταστική πόλη και οι άνθρωποι της έχουν τρομερή ενέργεια, οπότε πιστεύω ότι θα είναι μια σπουδαία βραδιά! Ελπίζω να σας δούμε εκεί.

Καλή επιτυχία!


Τρίτη 12 Νοεμβρίου

"Capturing Spirits - Jonathan Kreisberg live!"

Συνδυάζοντας τον διαχρονικό μελωδικό χαρακτήρα με τις στρογγυλεμένες γραμμές και τις υφές, η μουσική του Jonathan Kreisberg συνεχίζει να προσελκύει μια αυξανόμενη διεθνή βάση ακροατών. Οι συνθέσεις του έχουν εκτελεστεί από το πρωτοποριακό κουαρτέτο του σε πέντε ηπείρους. Ως κιθαρίστας, ο ήχος και η τεχνική του επηρέασαν την επόμενη γενιά παικτών και συνέβαλαν αναμφισβήτητα στην εξέλιξη του οργάνου στην τζαζ. Για τις εμφανίσεις τους το 2019, η JKQ θα παρουσιάσει ολοκαίνουργιες συνθέσεις που συνδυάζουν την παράδοση της τζαζ, τη δεξιοτεχνία, τα σύγχρονα ηχητικά τοπία και τις επιρροές από κάθε γωνιά του κόσμου και πέραν αυτού.

Τα τελευταία επτά χρόνια, ο Jonathan υπήρξε συνεργάτης με τον δάσκαλο της jazz Dr. Lonnie Smith, ο οποίος λέει για τον Kreisberg: "Είναι ένας παθιασμένος μουσικός με μεγάλο όραμα και συνεχώς επιδιώκει την καινοτομία."

Ο Jonathan ήταν μουσικός και παραγωγός στο «The Healer» για την Pilgrimage Records, ερμηνευτής στο «Evolution» για τη Blue Note Records και παραγωγός και συνεργάτης στο «All in My Mind» για την Blue Note. Έχει εμφανιστεί ως sideman στα συγκροτήματα των: Joe Locke, Stefano DiBattista, Lee Konitz, Ari Hoenig, Don Friedman και πολλών άλλων. 

Ο Jonathan είναι επίσης ένας σεβαστός εκπαιδευτικός με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας. Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο συνθέσεων και μεταγραφών, καθώς και μια σειρά με τίτλο POLYRTHYTHMIC GUITAR.

«Ο Kreisberg προσπαθεί να καλλιεργήσει την ταπεινότητα όταν παίζει. Η μελωδία του, μερικές φορές ακροβατική, μερικές φορές λυρική, συχνά μεταδίδει εκπληκτικό συναισθηματικό βάθος ». - ALLEN MORRISON, JAZZ TIMES

«Ο Jonathan είναι ένας σπουδαίος μουσικός ο οποίος παίζει και γράφει πάντα μια ιστορία. Η τεράστια τεχνική και η διάνοια του ποτέ δεν φτάνουν στον τρόπο, αλλά εξυπηρετούν μόνο την ατζέντα της καρδιάς». - VIBRAPHONIST AND COMPOSER JOE LOCKE

Jonathan Kreisberg: guitar, Μartin Βejerano: piano, Matt Clohesy: bass, Colin Stranahan: drums

Official page
Listen on Soundcloud
Follow them on FB
Official YouTube Channel
youtube.com/watch?v=M_a20pj1lZw
Instagram
Facebook event
halfnote.gr
facebook.com/halfnote.gr

Info

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: viva.gr

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 (Β Ζώνη), 20 ευρώ (Α Ζώνη)

Ώρα έναρξης: 21.30

Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

  • SHARE
  • TWEET