SeeYouSpaceCowboy

Coup De Grâce

Pure Noise Records (2024)
Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 19/04/2024
Ένα απ’ όλα modern metal
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Επιστροφή μετά από τρία χρόνια και το "The Romance Of Affliction". Μια άγρια ωδή σε σκοτεινά και δραματικά πράγματα που φέρνει στα αυτιά μας ένα από τα πιο συναρπαστικά νεανικά συγκροτήματα της metal τώρα.

Όταν το πρώτο (διπλό) δείγμα γραφής που κυκλοφόρησε η δικογραφική ήταν τα "Respite For A Tragic Tale" (με την iRis.EXE) και "Silhouettes In Motion" και ακούς απευθείας αλλά κατά το ήμισυ jazz αναρωτιέσαι τι θα ακολουθήσει. Αλλά τελικά το υπόλοιπο μισό δείχνει το τι πραγματευεται πραγματικά αυτή η μπάντα. Τα vocal jazz στοιχεία είναι ελάχιστα και σε σημεία που τραγουδάει η Iris.EXE σαν φιλική συμμετοχή. Τα υπόλοιπα κομμάτια που έχουν συμμετοχή, είναι περισσότερο nu metal θα έλεγα.

Υπάρχει και ακούγεται οργή με σκοπό, και αυτός ο σκοπός, που πραγματοποιείται με την κρυστάλλινη παραγωγή, τα καλόγουστα guest και μια πληθώρα εθιστικών μελωδιών, φαίνεται να αρπάζει το metal χωρίς κολλήματα και να το κάνει ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Με πρίσμα και φίλτρο καφρίλας. Οι στιγμές του δίσκου είναι τα "Subtle Whispers To Take Your Breath Away" και "Silhouettes In Motion", με το "Rhythm And Rapture" να μοιάζει σαν το πιο νεανικό. Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό σε όλα τα κομμάτια, ωστόσο, δεν είναι αυτό που επιτυγχάνουν μεμονωμένα, αλλά μάλλον ότι όλα είναι πολύ ξεκάθαρα διαφορετικές προσεγγίσεις στη σύνθεση τραγουδιών που επιτυγχάνουν τον ίδιο τελικό στόχο και συνεργάζονται συνεκτικά, χωρίς να πολυμοιαζουν μεταξύ τους.

Κάποια riffs μένουν καρφωμένα. Αυτή η μελωδική καφρίλα βγάζει γούστα. Μερικά μπασίματα από τα τύμπανα, αν τα προσέξεις, είναι ακραία εντυπωσιακά. Μερικές φορές όμως η ενορχήστρωση είτε είναι υπερβολικά απλή, είτε κάπως απότομη και ασύνδετη. Οι SeeYouSpaceCowboy έχουν όμως την ικανότητα να συνδυάζουν βαριές, εντυπωσιακές και καθαρά διασκεδαστικές στιγμές, κάνοντας το να φαίνεται αβίαστο. Το αλμπουμ έρχεται οπλισμένο με δυνατά φωνητικά και έναν σαγηνευτικό τόνο κιθάρας που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις όλων των emo και core παρακλαδιών, ενώ η άγρια επιθετικότητα του είναι άλλο ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του.

Δεν έχουν απλώς μεταπηδήσει από τους εσωστρεφείς στίχους στην αποκαλυπτική φαντασία αλλά φαίνεται πως έξυπνα και έντεχνα έχουν ξεφύγει από τους περιορισμούς του metalcore και δείχνουν κάτι γεμάτο πολλά μουσικά είδη και νέες ιδέες. Οι Seeyouspacecowboy είναι βέβαια ακόμα οι Seeyouspacecowboy. Το "Coup De Grâce" μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερο από αρκετό αχαλίνωτο σκληροπυρηνικό μοντέρνο metal.

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET