Suicidal Angels, Amken, Crisis Call @ Περιηγητική Λέσχη, Ρέθυμνο, 11/03/17

Αυτό μάλιστα, ήταν ένα εξαιρετικό και σαρωτικό Thrash Metal Σαββατόβραδο!

20/03/2017 @ 15:56

Επικοινωνιακά, το «έδαφος» ήταν προετοιμασμένο αρκετό καιρό για το συγκεκριμένο event το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΣΚΙΕΣ που έχει την έδρα του στο Ρέθυμνο και δραστηριοποιείται στο χώρο από το 2008. Η απόφαση να καλέσουν για δεύτερη φορά μια από τις πιο ραγδαία ανερχόμενες ελληνικές μπάντες του ακραίου ήχου της χώρας μας μαζί με τους Αθηναίους Amken και τους Ηρακλειώτες Crisis Call προέβλεπε ένα εξαιρετικό Thrash Metal Σαββατόβραδο. Η ασταμάτητη για δυο ημέρες βροχή δεν εμπόδισε αρκετό κόσμο να παρευρεθεί στον χώρο και να υποστηρίξει την προσπάθεια.

Έχοντας παρακολουθήσει τους Suicidal Angels στα πλαίσια του Antwerp Metal Festival στην Αμβέρσα στο Βέλγιο το προηγούμενο καλοκαιράκι και πριν λίγο καιρό στην εντυπωσιακή τους συναυλία που έδωσαν με Karma Violens, Released Anger και Abyssus στην Αθήνα, γνώριζα ακριβώς τι να περιμένω, και ευτυχώς δικαιώθηκα.

Στη σκηνή ανέβηκαν πρώτοι οι Crisis Call από το Ηράκλειο Κρήτης και «ζέσταναν» το κοινό για τα καλά με το πολύ καλό σύγχρονο thrash που μας παρουσίασαν. Με διασκευές από Lamb Of God και Machine Head αλλά και παίζοντας και δικές τους συνθέσεις, έδωσαν θετικά μηνύματα για το μέλλον. Στα θετικά τους είναι τα αξιόλογα φωνητικά και η πολύ καλή κιθαριστική δουλειά, χωρίς βέβαια να υστερούν τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας.

Crisis Call

Tracklist: "Empathy - Crisis" / "Downfall" / "Behind Τhe Truth" / "Vigil" (Διασκευή Lamb Of God) / "Ransom" / "Davidian" (Διασκευή Machine Head) / "War Is Not Over Yet" / "Laid To Rest

Σειρά είχαν οι Αθηναίοι Thrashers Amken οι οποίοι και έκαναν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο χαοτική με την εξαιρετική τους εμφάνιση η οποία και κινήθηκε σε πιο old school bay area μονοπάτια. Τα παιδιά από το πρώτο κιόλας κομμάτι μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι θα προετοιμάσουν το έδαφος για τους headliners με απόλυτη επιτυχία. Μια πολύ δυναμική εμφάνιση με κομμάτια τόσο από το νέο τους άλμπουμ, "Theater Of The Absurd" (όπως το ομώνυμο, "Adrenaline Shot", "Shattered Sanity, "Souls Crypt", "Obedient Dogs" and "D.A.P."), όσο και από το αξιόλογο split με τους Περουβιανούς Maze Of Terror με τα πολύ καλά "Nightmares" και "Zombie Pets". Τα παιδιά στέκονται πολύ καλά στο σανίδι και πιστεύω ότι με περισσότερο touring θα αποκτήσουν μεγαλύτερη δημοσιότητα και εμπειρία.

Amken

Tracklist: "Adrenaline Shot" / "Shattered Sanity" / "Nightmares" / "Soul’s Crypt" / "Obedient Dogs" / "D.A.P." / "Theater Of The Absurd" / "Zombie Pets"

Μετά από ένα τέταρτο ανέβηκαν στην σκηνή οι Suicidal Angels, μια μπάντα που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται στον ακραίο χώρο ότι δεν βρέθηκε τυχαία να περιοδεύει με ονόματα κολοσσούς, όπως είναι οι Kreator, Exodus και Death Angel. Έχοντας κυκλοφορήσει εξαιρετικής ποιότητας δίσκους όπως είναι το τελευταίο τους, "Division Of Blood" αλλά και το ντεμπούτο τους, "Eternal Domination" και τους πολύ καλούς τέσσερις συνεχόμενους δίσκους ("Sanctify The Darkness""Dead Again", "Bloodbath" και "Divide And Conquer") εδραιώθηκαν στον ελληνικό και μετέπειτα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Suicidal Angels

Οι Αθηναίοι ξεκίνησαν δυναμικά με το "Capital Of War" και "Division Of Blood" από το ήδη επιτυχημένο νέο τους άλμπουμ. Συνέχισαν με "Bloodbath", "Bleeding Holocaust", "Image Of The Serpent" και "Seed Of Evil" οπού και έγινε μεγάλος πανικός. Ακολούθησαν τα "Set The Cities On Fire", "Reborn In Violence", "Front Gate", "Eternally To Suffer", "Torment Payback", "Beggar Of Scorn", "Moshing Crew" και το εκπληκτικό ως επίλογο, "Apokathilosis". Όπως θα διαπιστώσατε, μας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό best of από όλη την καριέρα τους με αποκορυφώματα, κατά τη γνώμη μου, όλα από το νέο τους άλμπουμ, τα "Torment Payback", "Reborn in Violence", "Front Gate" και το δυναμικότατο "Apokathilosis".

Suicidal Angels

Η απόκτηση μεγαλύτερης εμπειρίας και η εμφανέστατη εξέλιξη τους από εκείνο το χιονισμένο βράδυ του 2010 στα περίχωρα της Αμβέρσας που τους είχα παρακολουθήσει μαζί με Kreator, Exodus και Death Angel σε σκηνική παρουσία είναι μεγάλη και αναμενόμενη. Έχοντας στο πλευρό τους και τον εξαιρετικό Gus Drax στις κιθάρες να προσφέρει μια βιρτουόζικη «πινελιά» στα κομμάτια τους, ήταν κάτι που χρειαζόταν για τη μετέπειτα εξέλιξη τους. Ο Άγγελος μαζί με τον Ορφέα έχουν βρει μεγάλη «χημεία» στο rhythm section κάτι που φαίνεται ειδικά στα mid-tempo σημεία (βλ. "Seed Of Evil"). Ο Νίκος εκτός από τη σπουδαία απόδοση του, έκανε μεγάλη δουλειά και στο επικοινωνιακό κομμάτι με αναφορές σε wall of death και άλλα ωραία. Εν κατακλείδι, άλλη μια εμφάνιση των Suicidal Angels στέφθηκε με επιτυχία και άξιζε μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Suicidal Angels

Tracklist: "Capital Of War" / "Division Of Blood" / "Bloodbath" / "Bleeding Holocaust" / "Image Of The Serpent" / "Seed Of Evil" / "Set The Cities On Fire" / "Reborn In Violence" / "Front Gate" / "Eternally To Suffer" / "Torment Payback" / "Beggar Of Scorn" / "Moshing Crew" / "Apokathilosis"

Στα γενικά τώρα και τον επίλογο, ο ήχος ήταν εξαιρετικός χωρίς προβλήματα και με διαύγεια. Οι μπάντες απέδωσαν τα μέγιστα και μας πρόσφεραν ένα πολύ καλό thrash metal πακέτο για το Σαββατόβραδο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΣΚΙΕΣ με το μεράκι που διακατέχει τα μέλη του διοργάνωσε για μια ακόμη φορά μια οργανωμένη συναυλία, χωρίς απρόοπτα, που άφησε τους παρευρισκόμενους ευχαριστημένους. Σχετικά με την προσέλευση, η μεταλλική κοινότητα του Ρεθύμνου για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος της.

Κυριάκος Αθανασιάδης

Φωτογραφίες: Fotographic.gr

  • SHARE
  • TWEET