Godsleep, The Miskeys, Stoned Spirit @ An Club, 23/09/16

Το παρθενικό ευρωπαϊκό tour των Godsleep ξεκίνησε την Παρασκευή από το An club, ήμασταν εκεί και σας μεταφέρουμε το κλίμα

Από τον Γιώργο Φιλιππάτο, 26/09/2016 @ 16:25

Πάει περίπου ένας χρόνος και κάτι από τότε που οι Godsleep θα παρουσίαζαν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους ("Thousands Sons Of Sleep") στον ιστορικό χώρο του Αν. Τότε ήταν πολλοί που μιλούσαν για ένα φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα απο μια μπάντα με περίσσιο ταλέντο. Αρκετούς μήνες μετά και με τον δίσκο να έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές, έχοντας δημιουργήσει/κερδίσει το δικό τους κοινό πλέον ανοίγουν τα πανιά τους με πλώρη για χώρες από βαλκανική χερσόνησο έως κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Όταν φτάσαμε στον Αν λοιπόν, μόλις είχαν βγεί οι Stoned Spirit, πολύ καλή εντύπωση μας έκανε ο αρκετός κόσμος που ήταν ήδη εκεί να στηρίξει τα παιδιά απο την Άρτα. Οι Stoned Spirit είναι μια μπάντα που παίζει πάνω στα χνάρια που άφησαν οι πατέρες του είδους heavy/stoner. Δεν προσπαθούν για το διαφορετικό μόνο και μόνο για να αποδείξουν οτι είναι διαφορετικοί, παίζουν αυτό που γουστάρουν και βροντοφωνάζουν τις επιρροές τους, πιο πολύ τιμώντας παρά κοπιάροντας αυτές. Πολύ θετική εμφάνιση,που ναι μεν υστερούσε σε σκηνική παρουσία, αλλά ευχάριστα γκρουβάτη δε.

The Stoned Spirit

Στις 22.30 ανέβηκε το δίδυμο απο την Ξάνθη, οι The Miskeys. Ήταν πρώτη φορά που θα τους παρακολουθούσα ενώ είχα ακούσει οτι παίζουν εξαιρετικό blues rock/garage. Εδώ παρόλο που ο κόσμος είχε ζεσταθεί απο το προηγούμενο σχήμα, οι Miskeys κατάφεραν να τον παγώσουν απο τα πρώτα τραγούδια. Είναι απο αυτές τις φάσεις που στουντιακά ακούγονται υπέροχοι, αλλά όταν τους παρακολουθείς απο κοντά βγάζουν αμηχανία ένα πράγμα. Οι Big Νose Attack των φτωχών. Ήχος αδιάφορος και μηδαμινή επικοινωνία με τον κόσμο. Μια εμφάνιση που αδίκησε τους εαυτούς τους γιατί φαίνεται οτι έχουν τις δυνατότητες να αποδώσουν το κάτι παραπάνω.

The Miskeys

Η εισαγωγή του "The Call" αντηχεί, αυτόματα καταλαβαίνουμε οτι ήρθε η ώρα για την εμφάνιση των Godsleep. Το τετραμελές συγκρότημα απο την Αθήνα πατάει σανίδι και αυτήν τη φορά, χωρίς πολλές instrumental καθυστερήσεις. Ορεξάτοι και συνειδητοποιημένοι αλλά και λίγο στρεσαρισμένοι, να παίζουν μπροστά πλέον σε κοινό που έχει έρθει μόνο γι' αυτούς. Το setlist αναμενόμενο με τα περισσότερα κομμάτια απο το "Thousand Sons Of Sleep" αλλά και με καινούρια entries απο τον δίσκο που ετοιμάζεται.

Godsleep

Σε γενικές γραμμές μια εμφάνιση συμπαγής με τα θεατρικά ξεσπάσματα του Κωστή στο μικρόφωνο και την κιθάρα του Johny με τον άψογο ήχο όπως πάντα. Ωστόσο, θα τις συγκατέλεγα στις μπάντες που σε μικρούς κλειστούς χώρους δύσκολα αποδίδουν το 100% και ας με διαψεύσει όποιος τους είδε στον Αλμυρό που «έπεσε» το δάσος απο την ένταση.

Godsleep

Αποχαιρετιστήριο με το πολλά βαρύ "Wrong Turn", χωρίς ωστόσο η λαική απαίτηση για encore να γίνει δεκτή, εμείς τους καληνυχτίσαμε και ευχηθήκαμε καλή αντάμωση.

Φωτογραφίες: Νώντας Εμμανουήλ

SETLIST

The Call
Thirteen
Blackwater
Mr Black
Home
Feel Like Home
This Is Mine
Sweet Adeline
I Want You
Smoke 
Wrong Turn
  • SHARE
  • TWEET