Γιάννης Αγγελάκας @ Lab Art (Bόλος), 30/01/16

Δυνατή εμφάνιση μιας εμβληματικής φιγούρας του ελληνικού rock χώρου

Από τον Νίκο Καταπίδη, 01/02/2016 @ 09:59

Μετά από μια σχεδόν δίμηνη αναβολή της συναυλίας, το κοινό του Βόλου έσπευσε μαζικότατα να παρακολουθήσει την εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα με τη νέα του μπάντα, περιμένοντας να ακούσει κομμάτια τόσο από την προσωπική του δισκογραφία όσο και από τη δουλειά του με τις Τρύπες. Μετά από ένα μουσικό δίωρο περίπου, και μόνο οι χαμογελαστές φάτσες που έβλεπες κατά την έξοδο έδειχναν ότι η εμφάνιση αυτή ήταν ιδιαίτερα καλή.

Νέα σύνθεση για το σχήμα του Γιάννη Αγγελάκα, λοιπόν, κάτι που δίνει μια νέα δυναμική σε γνώριμα κομμάτια, με αλλαγές στις εντάσεις και τις ενορχηστρώσεις των κομματιών. Η μπάντα αποτελείται από την Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, τον Αναστάση Βουκυκλαράκη στα τύμπανα, τον Γιάννη Σαββίδη στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Γιώργο Αβραμίδη στην τρομπέτα και τον James Wylie στο σαξόφωνο. Το Lab Art δεν φημίζεται για την ποιότητα του ήχου στα live, ωστόσο αυτή τη φορά λόγω και της φύσης της μουσικής κατά το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας μπορούσαμε να ακούσουμε τα περισσότερα όργανα, και φαίνεται πως η μπάντα είναι δουλεμένη, αποδίδοντας εξαιρετικά τα κομμάτια, και μεταδίδοντας μια φιλικότητα στο κοινό, ξεσηκώνοντάς το συχνά πυκνά.

Γιάννης Αγγελάκας

Για τον πρωταγωνιστή της βραδιάς τα λόγια περισσεύουν, ξέρουμε την ιδιαίτερη παρουσία που έχει στη σκηνή, αποδίδοντας με πάθος τα κομμάτια με τον χαρακτηριστικό του τρόπο. Σε πολλά κομμάτια η συμμετοχή του κοινού ήταν τόσο έντονη που φάνηκε να εντυπωσιάζεται, ευχαριστώντας με νεύματα για τη θερμή υποδοχή, ενώ και τα μέλη της μπάντας με τα χαμόγελά τους έδειχναν να ευχαριστιούνται αυτή την αλληλεπίδραση.

Γιάννης Αγγελάκας

Με μεγαλύτερη έμφαση στη "Γελαστή Ανηφόρα", αλλά και κομμάτια απ' όλη σχεδόν τη μουσική του πορεία, ικανοποίησε παλιότερους και πιο νέους οπαδούς, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η διασκευή στο "Δε Θέλω Τα Ματάκια Σου" του αείμνηστου Βασίλη Τσιτσάνη, με αρκετά πιο σκοτεινό ύφος και πολύ ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση. Φυσικά ο κόσμος περίμενε να ακούσει και τα «hit-άκια», όπου και οι φωνές του κάλυπταν ακόμη και τα όργανα, δημιουργώντας μια πολύ δυνατή ατμόσφαιρα.

Γιάννης Αγγελάκας

Μέχρι την επόμενη δισκογραφική δουλειά εμείς θα περιμένουμε. Η εμφάνιση τόσο του Γιάννη Αγγελάκα όσο και ολόκληρης της μπάντας πάντως αφήνει υποσχέσεις για το τι θα ακούσουμε σε νέα κομμάτια, και ικανοποίησε όλο τον κόσμο που προσήλθε μαζικά για να απολαύσει μια από τις τελευταίες ίσως αυθεντικές μουσικές παρουσίες στην ελληνική μουσική πραγματικότητα.

SETLIST (με επιφύλαξη)

Γλέντι
Καλά Που Έγινα Σπουδαίος Και Τρανός
Άγγελος
Αιρετικό
Γιαννάκης
Ευγνωμοσύνη
Δικαιοσύνη
Είμαι τυχερός
Δε Θέλω Τα Ματάκια Σου (Τσιτσάνης)
Ποτάμι
Μέσα Μου Ο Αέρας Που Φυσά
Η Αγάπη Ορμάει Μπροστά
Πόθοι
Άγρια Των Άστρων Μουσική
Το Τρένο
Ακούω Την Αγάπη
Από 'Δω Και Πάνω
Γελαστή Ανηφόρα
Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα
Σαράβαλο
Σιγά Μην Κλάψω

Encore:
Όπως Ξυπνούν Οι Εραστές
Ταξιδιάρα Ψυχή
Θ' Ανατέλλω
Δωσ' Μου Λίγη Ακόμη Αγάπη
Γιορτή

 

Φωτογραφίες: Νίκος Καταπίδης

  • SHARE
  • TWEET