Dub Pistols @ Block 33 (Θεσσαλονίκη), 01/10/11

Από τον Γιάννη Βόλκα, 04/10/2011 @ 13:48
Έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν ότι η ομάδα του Block 33 έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια σημαντικές εναλλακτικές προτάσεις διασκέδασης και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ονόματα και μουσικές στις οποίες η Θεσσαλονίκη παρουσίαζε μεγάλη έλλειψη. Αφού για λόγους υγείας χάθηκε η δυνατότητα να παραβρεθούμε στους Dub Inc., η συγκεκριμένη βραδιά ήταν και η πρώτη μας επίσκεψη στο χώρο που τιμούμε ουκ ολίγες φορές την κάθε συναυλιακή σεζόν.

Διπλό χτύπημα το βράδυ του Σαββάτου αφού απο νωρίς το νεανικό κοινό της πόλης ετοιμαζόταν για το πρώτο dubstep party υπό τους ήχους του Doctor P, στο δεύτερο stage του χώρου. Εμείς όμως βρισκόμασταν εκεί για άλλο λόγο.

Η αρχή έγινε με τους Moca Juniors και το πρόγραμμα στη συνέχεια είχε τον Dj Booker. Ο κόσμος χαλαρός, συσσωρευόταν στον χώρο με μοναδική σκέψη τους Dub Pistols.



H μπάντα από το Λονδίνο, δημιούργημα του Barry Ashworth, από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε τις προθέσεις της. Αν και η μουσική τους είναι ιδανική για club, οι Dub Pistols εμφανίστηκαν με ένα τελείως συναυλιακό στήσιμο, δείχνοντας ότι τα κομμάτια τους ακούγονται ακόμα καλύτερα ζωντανά. Φανερή η party διάθεση, με τον θεότρελο Ashworth να μοιράζει βότκα πέρα-δώθε, ενώ η μουσική άλλαζε από τo big beat της δεκαετίας του '90 σε reggae, ska και hip-hop. Από το 1998 και το ντεμπούτο τους, "Point Blank", μέχρι και σήμερα οι Dub Pistols κάνουν περάσματα από όλα τα είδη μουσικής, με μοναδικό κριτήριο το μουσικό τους αυτί, το χορό και τη διασκέδαση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην καριέρα τους έχουν κάνει remix σε κομμάτια από τον Moby μέχρι τους Limp Bizkit.

Μέσα στο set τους, εκτός από το γνωστό πλέον "Peaches" των Stranglers, ακούσαμε και το "Highway To Hell", αφού, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, «όλα είναι rock 'n' roll!». Πέρα από αυτά, παλιότερα κομμάτια, όπως το "Cyclone", φέρνουν στο μυαλό τους Prodigy, το "Keep The Fire Burning" θα μπορούσε να αποτελεί φόρο τιμής στους Madness, ενώ όπου έμπαιναν στο παιχνίδι τα πνευστά (όπως στο "Revitalise") o ήχος γινόταν ακόμα πιο πλούσιος. Φυσικά οι reggae/dub ρυθμοί δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν και το "Ganja" έγινε δεκτό μέσα σε ενθουσιασμό.

Αν και το groove δεν έκανε ποτέ «κοιλιά» και όλοκληρη η βραδιά εξελίχθηκε σαν ένα τέλεια σχεδιασμένο dj-set, ελλείψεις υπήρχαν. Κομμάτια όπως το "She Moves" ή το "Back To Daylight" τα θεωρούσαμε σίγουρα, αλλά από ό,τι φαίνεται το set των Dub Pistols είναι πολύ μικρό για να χωρέσει όλες τις επιτυχίες τους.

Πριν την εμφάνιση τους στο Block 33 δεν ήξερα τι να περιμένω. Δεν γνώριζα ούτε πόσο οι Dub Pistols θα ανταποκρίνονταν στις υψηλές μου προσδοκίες μετά από αλλεπάλληλες ακροάσεις των δίσκων τους αλλά ούτε πόσο γνωστοί είναι στο ευρύτερο ελληνικό κοινό. Μετά το τελός του περασμένου Σαββατόβραδου δε μπορώ παρά να ανυπομονώ για την επόμενη επίσκεψή τους στη χώρα μας, αφού οι παρευρισκόμενοι θα αποτελέσουν ζωντανή διαφήμιση της μουσικής των Βρετανών.

Γιάννης Βόλκας
  • SHARE
  • TWEET