Metallica @ Download Festival, 10/06/06

Από τον Παναγιώτη Λουκά, 21/06/2007 @ 13:25
Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από τη συναυλία που έδωσαν οι Metallica στα πλαίσια του περσινού Download Festival. Αυτή την φορά, χάρις στην βοήθεια του internet, ήξερα τι να περιμένω.

20 χρόνια είχαν περάσει από την κυκλοφορία του "Master Of Puppets" και για να τιμήσουν οι Metallica το album, στη μέση του set list, θα μας το παρουσίαζαν από την αρχή μέχρι το τέλος. 100.000 κόσμος ήταν έτοιμος να υποδεχτεί τους Metallica και ώσπου να ετοιμασθεί η σκηνή, το κοινό επιδόθηκε σε ρίξιμο άδειων μπουκαλιών νερού, κάτι το οποίο στην αρχή είχε πλάκα, αλλά μετά κατάντησε κουραστικό.

Η μαγική στιγμή σύντομα έφτασε. Μετά το intro του "The Ecstasy Of Gold", οι πρώτες νότες του "Creeping Death" δόνησαν την ατμόσφαιρα και το Donington πήρε φωτιά. Από την "Load" / "Reload" περίοδο τους έπαιξαν μόνο το "Fuel", ενώ από το "St Anger" ούτε ένα τραγούδι (!).

Η πρώτη έκπληξη του live ήρθε γρήγορα: Ένα κομμάτι από τον καινούριο τους δίσκο. Ακόμα δεν είχαν βρει τίτλο, για αυτό ο Hetfield μας το σύστησε ως "The New Song". Ακόμα δεν ήταν ολοκληρωμένο, αλλά αυτό που ακούσαμε μας πήγε πίσω στην περίοδο του "Black Album". Γρήγορο riff, επιτέλους ξανά solo, ωραία, κλασικά Metallica breaks και τρομερή δυναμική. Με το "Unforgiven", το οποίο παρουσίασαν για πρώτη φορά στο Donington, πήραμε μια στιγμή ανάσας και η ώρα που περιμέναμε ήρθε αμέσως μετά. To group αποσύρεται για ελάχιστες στιγμές και μας ανακοινώνεται, και επίσημα, ότι το group επρόκειτο να παίξει ολόκληρο το "Master Of Puppets". Στη συνέχεια, στα video wall προβλήθηκαν σκηνές από τα Sweet Silence Studios, όπου ηχογραφήθηκε το album, και η ώρα για το "Battery" είχε έρθει.

Από εκεί και πέρα, και για την υπόλοιπη 1 ώρα, το σκηνικό ήταν μαγικό. Ο ένας ύμνος διαδεχόταν τον άλλο, με καλύτερες στιγμές τις κραυγές 100.000 ατόμων στο σύντομο solo του Hetfield στο "Master Of Puppets" και στο intro του Rob Trujillo στο "Orion". Στο τέλος του τραγουδιού ο Hetfield είπε: "Rob Trujillo, the new Cliff Burton!". Αυτή η δήλωση τα λέει όλα για την συνεισφορά του Trujillo στο σχήμα. Μετά το τέλος του "Damage Inc", μια φωτογραφία του Cliff Burton εμφανίστηκε με το κοινό να του αποτείνει φόρο τιμής. Για τη συνέχεια, "Sad But True" και "Nothing Else Matters", με τον κόσμο να τραγουδάει παράλληλα με τον Hetfield. Στο "One" είχαμε μια σειρά από πυροτεχνήματα και για το κλείσιμο του κανονικού set list: "Ender Sandman"!

Για encore το "Die, Die My Darling", με καλεσμένους στην σκηνή τον Pepper Keenan και μέλη των Trivium, και τελειώνοντας (μετά από 2,5 ώρες εμφάνισης) μας άφησαν με το "Seek And Destroy". Η εμφάνιση τους είχε φτάσει στο τέλειο και για πολλούς οπαδούς ήταν στα ίδια επίπεδα της περιοδείας του Black Album.

Το set list ήταν το ακόλουθο:

Creeping Death / Fuel / Wherever I May Roam / New Song / The Unforgiven / Battery / Master of Puppets / The Thing That Should Not Be / Welcome Home (Sanitarium) / Disposable Heroes / Leper Messiah / Orion / Damage, Inc. / Sad But True / Nothing Else Matters / One / Enter Sandman / Die, Die My Darling / Seek and Destroy

Για όσους τυχόν δεν τους έχουν δει ποτέ, μια φιλική συμβουλή: Μη σκεφτείτε κόπο, εξετάσεις, χρήματα κτλ. Είναι εμπειρία ζωής να δεις τους Metallica ζωντανά και είναι κάτι που δεν πρόκειται να μετανιώσετε. Ραντεβού στις 3 Ιουλίου.

  • SHARE
  • TWEET