Rocking the movies: The Campaign

Από τον Λουκιανό Κοροβέση, 11/10/2012 @ 11:57
The Campaign
Εβδομάδα 11/10/12 - 17/10/12

The Campaign

Μετά από τις φιλοσοφικούς προβληματισμούς της τρίτης ηλικίας, φεύγουμε και αλλάζουμε εντελώς ύφος, για να μπούμε στο πνεύμα των ημερών, με μια πολιτική αντιπαράθεση διαφορετική από τις άλλες...

Μόνιμα εκλεγμένο μέλος του Κογκρέσου, θα βρει μπροστά του νέο υποψήφιο που θα του κάνει τη ζωή και την... επανεκλογή, δύσκολη.

Yes we can:
- Θεωρητικά οι Zach Galifianakis και Will Ferrell μπορούν να σε σύρουν στην αίθουσα ο καθένας μόνος του, αλλά η συνύπαρξη και η αντιπαλότητά τους υπόσχονται μεγάλες στιγμές γέλιου.
- Το trailer είναι πολύ ελπιδοφόρο, με τον Zach να παίζει έναν σχεδόν «κόντρα» ρόλο σε σχέση με την larger than life συνήθη του περσόνα, ενώ o Ferrell φαίνεται να στέκεται ακόμα ψηλά στο βάθρο της κωμωδίας.
- Με τις αμερικανικές εκλογές να πλησιάζουν, η ταινία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπούμε στην κατάλληλη διάθεση και να απολαύσουμε ένα χιουμοριστικό σχόλιο πάνω στον παροξυσμό και στον τρόπο που τις αντιλαμβάνονται οι ίδιοι οι Αμερικανοί.
- Ο Haneke μας έπεσε «βαρύς» και λίγη διασκέδαση τώρα που φαίνεται να αρχίζει να κλείνει και ο καιρός, δεν φαίνεται κακή ιδέα...

Dumb and dumber:
- Παρότι και οι δύο κωμικοί έχουν φανατικό κοινό, η ανακύκλωση της μανιέρας τους μπορεί να ξενερώσει πολύ κόσμο.
- Την ίδια βδομάδα βγαίνει το "Taken 2", το οποίο σπάει ταμεία στην Αμερική και αποδεικνύει πως ο Liam Neeson μπορεί στα γεράματα να κάνει μια δεύτερη καριέρα, ενδεχομένως εμπορικά μεγαλύτερη και από την πρώτη, δέρνοντας και πυροβολώντας.
- Καλά τα τυποποιημένα γέλια, αλλά αν θέλουμε να εξετάσουμε τις ρίζες της κωμωδίας, θα πάμε να προσκυνήσουμε τον "General" του Buster Keaton (του 1926!), ταινία που επηρέασε το είδος όσο λίγες.
- Η ταινία έχει προβληθεί εδώ και πολύ καιρό στις αίθουσες και ...την έχουμε ήδη δει.

  • SHARE
  • TWEET