[7]: Λόγοι που ο Chris Pratt είναι πιο γαμάτος απ' όλους

...και γιατί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που είναι ο νέος άρχων του Χόλιγουντ

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 28/05/2015 @ 11:32
Δεν έχει εισαγωγές και τέτοια. Κατευθείαν στο ψητό. Ξεροσφύρι. Ήθελα να γράψω κάτι απλό και γρήγορο να ξεχαστώ, γιατί χθες προχθές κυκλοφόρησε το τρέηλερ για το ρημέηκ του "Point Break" και κάτι μέσα μου πέθανε. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΡΗΜΕΗΚ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 1991; Τρεις (ντάξει, πέντε) καλές ταινίες έχει κάνει στη ζωή του ο Keanu Reaves και πάτε να του το πάρετε και αυτό; Εύχομαι ούτε δολάριο να βγάλετε ρεμπεσκέδες άπλυτοι τσογλαναραίοι.




1. Nέος Indiana

Νέος Indiana

Κάποιοι ίσως ήδη κατεβάζουν βαλεριάνες σαν φυστίκια μόνο και μόνο στη σκέψη του να κάνει κάποιος αθεόφοβος reboot τις ιστορίες του πιο διάσημου αρχαιολόγου στην ιστορία, αλλά πριν κανα δίμηνο άρχισε να πλανάται η ιδέα στον άερα, και το όνομα του Christ Pratt ήταν πρώτο στη λίστα (μαζί με εκείνου του ανάλατου, του Bradley Cooper). Δεν είμαι εδώ να κρίνω αν είναι καλή ιδέα ή όχι (αν και η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να αναλάβει το ρόλο του Nathan Drake σαν γίνει ποτέ ταινία το "Uncharted", αλλά υποθέτω πως με τα σωστά άτομα στο τιμόνι ένα reboot του καθηγητή θα είχε τα φόντα για γλυκήτατη ομορφιά), αλλά μόνο και μόνο που θεωρείται πιθανός υποψήφιος για έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου, δείχνει πόσο κραυγαλέα συζητήσιμο όνομα είναι αυτή τη στιγμή στον χώρο και την εμπιστοσύνη που του έχουν (ή απλά είναι σίγουρο χρήμα αυτή την περίοδο). Ο Star Lord (θα μιλήσουμε αργότερα γι' αυτόν) είναι στην ουσία ο Indiana Jones του διαστήματος και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον φανταστούμε στο ρόλο του Indy ιδίως όταν...



2. Jurassic World

Jurrasic World

...δούμε την ερμηνεία του στο τέταρτο μέρος του franchise του "Jurassic Park". Είναι αλήθεια πως ο χαρακτήρας του προφέσσορα Jones, παρ' όλο που είναι αρκετά ανάλαφρος ανά φάσεις, έχει και τα ζοριλίκια του, πράγμα που δεν έχουμε ακριβώς δει τον Pratt να ερμηνεύει. Ακόμα και στο "Zero Dark Thirty", που είχε μία μάλλον περιορισμένη εμφάνιση, έφερνε ένα -πολυχρειαζούμενο- ανάλαφρο αέρα σε μία τόσο ζοφερή ατμόσφαιρα. Απ' ό,τι φαίνεται από τα τρεήλερ -πέρα από το γεγονός πως μαθαίνουμε πως έχει κοχόνες στο μέγεθος μικρόσωμου πουλαριού, καθώς τον βλέπουμε να εκπαιδεύει Βελοσι-φακιν-ράπτορες- φαίνεται να υιοθετεί έναν πιο σοβαρό και στωικό χαράκτηρα, πράγμα που θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε πώς θα προσεγγίσει, δίνοντάς μας μία πρώτη γεύση για το αν μπορεί να προβάλλει αύρα γοητείας εφάμιλλης της Χαρισοφορντικής. Παράλληλα, όμως, σ' αυτήν τη σκηνή που λήκαραν βλέπουμε ακόμα πως μπορεί να φέρει το comic relief εκεί που πρέπει. Comedic timing uber alles.



3. Star Lord

Star Lord

Εντάξει, μπορεί να βρισκόμαστε στη δεκαετία (;) όπου ο υπερήρωας πουλάει σχεδόν όσο το σάικς (περιμένω με τα ντοματοκαφάσια μου για το opening weekend του "50 Shades Of Gray"), αλλά δεν είναι και λίγο πράμα να σηκώνεις ολάκερη ταινία στους ώμους σου βασιζόμενη σε Marvelικό παραμύθι το οποίο είχαν ξεχάσει και οι δημιουργοί του. To "Guardians Of The Galaxy" ήταν αναμφισβήτητα ρίσκο και τόσο η σκηνοθεσία / ιστορία του Gunn όσο και το αψεγάδιαστο casting την απογείωσε, οδηγώντας σε τζίρο 333 εκατομμυρίων δολλαρίων. Αυτό όμως που έκανε ο Pratt και η παρέα του ήταν πολύ μεγαλύτερο από καλή κονόμα. Άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες για τον ευρύτερο υπερηρωικό κόσμο της Marvel, αφού απέδειξαν περίτρανα πως το κοινό δεν είναι μόνο για τους Άηρον Μανς και τους Θορ του κόσμου τούτου. Για του λόγου του αληθές, αναμένουμε με πάθος την ταινία με τον πιο αδιάφορο-σε-πρώτη-αυτιά υπηρήρωα, "Ant-Man", ενώ οι προσφάτως ανακοινωμένες ταινίες με Black Panther και Dr. Strange θα έρθουν να κουμπώσουν μούρλια με το όλο Marvel Cinematic Universe.



4. Andy Dwyer

Andy Dwyer

Ο κόσμος όλος τον έμαθε από τους "Guardians Of The Galaxy", αλλά για πολλούς είναι δύσκολο να μην είναι άλλος από τον γλυκήτατο ηλίθιο χαζούλη του "Parks And Recreation", Andy Dwyer. Bέβαια, για εμάς που δεν είχαμε ούτε κατά προσέγγιση κοινωνική ζωή, φίλους και γκόμενα, ίσως τον θυμόμαστε ως Bright Abbott, γοητευτικό νεανία στο νερόβραστο σαββατιάτικο εμετό που το Σταρ ονόμαζε "Everwood: Η Μικρή Μας Πόλη". Το πόηντ είναι πως όσο αξιαγάπητος και γλυκούλης είναι ο Andy στο "Parks", άλλο τόσο είναι και στην πραγματικότητα ο Pratt. Συνεντεύξεις του άμα δεις ή ακούσεις ιστορίες ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ που τον έχουν γνωρίσει, δεν έχουν να πουν τίποτε άλλο πέρα από το πόσο κουλ και καλός τύπος είναι. Είναι αναζωογονητικό να βλέπεις δικά σου παιδιά (wtf?!) να κάνουν επιτυχία και να κρατάνε έναν ωραίο, γειωμένο χαρακτήρα.



5. Αγαθοεργία

Αγαθοεργία

Και για του λόγου το αληθές, είναι απλά ένας καλός άνθρωπος και αυτό φαίνεται από τις πάμπολλες ώρες που περνάει σε παιδικά νοσοκομεία ντυμένος Star Lord ή ξέρωγω τι άλλο, προσφέροντας λίγο χαμόγελο στο σκατένιο εκείνο μέρος. Πιο πρόσφατα όμως μαζί με έταιρο Chris (τον Evans aka Captain America) και κουλ τύπο, έβαλαν στοίχημα για το ποιά ομάδα θα νικήσει σε ένα από τα πιο αδιάφορα αθλήματα / πρωταθλήματα στον κόσμο, δηλάδη στο Superbowl. Ο χαμένος θα έπρεπε να ντυθεί σαν τον αντίστοιχο υπερήρωα που υποδύεται και να πάει στο τοπικό νοσοκομείο παίδων της αντίπαλης ομάδας. Έχασε ο Pratt, αλλά θα πάνε και οι δύο. Ένηγουεη, το σνιφκλαψλυγμ πόηντ μου περί καλοσύνης και ανθρωπιάς το πέρασα, ενώ ήθελα κυρίως να εστιάσω στο παρακάτω βίντεο.

"Tonight Show Celebrity Photobomb" with Jimmy Fallon, Chris Pratt and Chris Evans



6. Anna Faris

Anna Faris

Πού το ξέρεις αυτό το όνομα, πού το ξέρεις αυτό το όνομα; Η Anna Faris, γνωστότερη μάλλον για τον ρόλο της στα μόνα αποδεκτά "Scary Movie" είναι η γυναίκα του κυρίου Pratt. Πέρα λοιπόν από ίσως το πιο χαβαλετζίδικο ζευγάρι του χόλυγουντ, έχουν μία εξαίσια δυναμική και φαίνεται να έχουν μία genuinely πανέμορφη σχέση. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, νομίζω το κατίνιασα αρκετά το άρθρο.



7. Cowboy Ninja Viking

Cowbow Ninja Viking

Τέλος, θα ήθελα να σταθώ σε αυτό εδώ το πραγματάκι που ενδέχεται να είναι το καλύτερο πράγμα στην ιστορία, με διαφορά. Καλύτερο από το σπιτικό προφιτερόλ, καλύτερο από το να μην βαράς τον εαυτό σου ύστερα από μπαράζ confuse ray, καλύτερο και από παθιασμένο ξύσιμο της μύτης όταν δεν βλέπει κανείς. Το ομώνυμο κόμικ πάνω στο οποίο βασίζεται η ταινία -στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο Pratt, αν δεν το κατάλαβες- πραγματεύεται την ιστορία μιας αντικατασκοπευτικής εταιρείας που εκπαιδεύει άτομα με πολλαπλές (τρεις) προσωπικότητες ώστε να είναι πράκτορες με διάφορες τριπλέτες ικανοτήτων. Κάτι που δεν μας ενδιαφέρει πάει στραβα και οι πράκτορες αποφασίζουν να την κάνουν και να προκαλέσουν το χάος, όλοι, εκτός από έναν, τον Duncan, του οποίου οι πολλαπλές προσωπικότητες / ικανότητες δίνουν τον τίτλο στην ιστορία. Η αποστολή του είναι να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους, οι οποίοι έχουν ικανότητες που κύμαινονται από ΟΥΚά σε σερβιτόρο στα Αμπλμπήζ. Με λίγα λόγια, πρόκειται για την ταινία Bravestarr που δεν έγινε ποτέ. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις τον τόνο της ταινίας που θα δένει εκπληκτικά με το υποκριτικό φόρτε του Pratt, αλλά και το γεγονός πως τη σκηνοθεσία φημολογείται να έχουν αναλάβει οι Stahelski και Leitch, πρώην κασκαντέρ και σκηνοθέτες του σύγχρονου έπους ονόματι "John Wick", τότε είναι δυνατόν να μην υγραίνονται σωβρακοφανέλες και κιλότες;
  • SHARE
  • TWEET