[7]: Σειρές ακόμα να λαδώνεται η μηχανή

Δωσ' μου κι άλλο κάρβουνο

Από τον Δημήτρη Μουστάκα, 04/06/2015 @ 11:19
Οι σειρές ως γνωστόν πια έχουν γίνει θεσμός για πολύ κόσμο ο οποίος ολοένα και αυξάνεται. Έτσι είναι λογικό και όλο το βάρος στο Hollywood να πέφτει κατά πολύ εκεί. Κάτι το οποίο γίνεται ήδη αρκετά χρόνια τώρα. Σκηνοθέτες και ηθοποιοί, για παράδειγμα, με μεγάλα βιογραφικά αφήνουν για πάντα ή έστω για λίγο τον κινηματογράφο και αφοσιώνονται στις τηλεοπτικές σειρές με τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό.

Για να συλλάβουμε το μέγεθος της επιτυχίας στον τομέα σειρά, οι παρακάτω 7 κυκλοφορούν όλες μέσα σε διάστημα ενός μόνο μήνα περίπου και υπάρχουν και αρκετές ακόμα που απλά δεν μου κέντρισαν το ενδιαφέρον για να τις αναφέρω. Αν συνεχίσουν να βγαίνουν με τέτοια ταχύτητα, θα φτάσουμε στο τέλος να μιλάμε για μια νέα σειρά τη μέρα. Εντάξει, λίγο χλωμό αλλά ποτέ μην λες ποτέ.

Σε αυτό το μικρό διάστημα, λοιπόν, ξεχώρισα κάποιες ενδιαφέρουσες με την πρώτη ματιά σειρές που και μόνο οι δύο ή οι τρεις να βγουν καλές, καλυμμένος θα είμαι. Η αλήθεια είναι πως, αν όλες καταλήξουν να είναι τόσο καλές, την πατήσαμε, πόσο κάψιμο πια να αντέξει ένας εγκέφαλος.

Πάμε να δούμε λοιπόν τι θα μας κρατήσει συντροφιά και αυτό το καλοκαίρι:



1. Aquarius (NBC)

Aquarius

Στο άκουσμα νέας σειράς με πρωταγωνιστή τον David Duchovny, έψαξα κατευθείαν να βρω πληροφορίες, trailer, ό,τι υπήρχε εκεινη τη στιγμή. Είχα την αίσθηση ότι θα είναι κάποιος ρόλος χαρακτηριστικός και πάλι, που θα σε διασκεδάσει όσο και ο ρόλος του στο "Californication" που ήταν απολαυστικός. Και όντως, με μια πρώτη ματιά στο trailer, μου φαίνεται πως θα συμβεί το ίδιο κι εδώ. Η σειρά η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 28 Μαΐου με διπλό επεισόδιο, θεωρείται δραματική, αν και βλέποντας και ακούγοντας τις ατάκες του Duchovny, δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, αλλά όχι εντάξει είναι. Διαδραματίζεται στα '60s και ακολουθεί τα βήματα του Charles Manson, πριν γίνει όμως ο πασίγνωστος κατά συρροή δολοφόνος. Στην αυγή του ακόμα, δηλαδή πριν τη «μεγάλη καριέρα». O Duchovny είναι ο αστυνομικός που θα τον κυνηγήσει. Απλά και συνοπτικά. Τέλειες rock μουσικές της εποχής, απολαυστικός Duchovny, πασίγνωστο αλλά ενδιαφέρον στόρυ και όλα αυτά με εικόνα που θυμίζει ταινία της τότε εποχής και όχι τηλεοπτική σειρά. Όλα δείχνουν σωστά, μένει να το δούμε και στη πράξη.

Trailer



2. True Detective: Season 2 (HBO)

True Detective: Season 2

Θα είναι η δεύτερη σεζόν της σειράς αλλά, λόγω του concept της, κάθε σεζόν είναι σαν καινούργια. Διαφορετικοί ηθοποιοί, διαφορετικό στόρυ. Σίγουρα όμως ίδια και απαράλλαχτη ατμόσφαιρα, που ήταν ίσως και το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας. Μετά τον πρώτο, πολύ επιτυχημένο κύκλο (με την εκπληκτική ερμηνεία του McConaughey όπως είχαμε αναφέρει και στο αφιέρωμά του), έρχονται τώρα εκ νέου πολύ δυνατά ονόματα να συνθέσουν το παζλ της εξιχνίασης μίας νέας μυστηριώδους υπόθεσης. Colin Farrell, Vince Vaughn, Taylor Kitsch, Rachel McAdams είναι αρκετά για να σου προκαλέσουν μία πρώτη επιθυμία αλλά και απορία για το τι θα δεις και ειδικά όταν ο Vaughn και η McAdams δεν μας έχουν συνηθίσει ποτέ σε τέτοιους ρόλους. Ελπίζουμε στην έκπληξη, λοιπόν, ειδικά για την ερμηνεία του Vaughn. Η υπόθεση έχει να κάνει με την δολοφονία ενός «βρώμικου» πολιτικού και τρεις αστυνομικούς από διαφορετικές περιοχές, που για διαφορετικούς λόγους θα πρέπει να λύσουν την υπόθεση. Αλλά φυσικά, όπως φαντάζεστε δεν θα είναι τόσο απλό. Κάτι θα πάει στραβά και ανατροπές πολλές θα συμβούν θα βιαστώ να προβλέψω, γιατί μάλλον έτσι θέλω να γίνει. «We get the world we deserve», λοιπόν, και ανυπομονούμε όλο και πιο πολύ για την πρεμιέρα στις 21 Ιουνίου.

Trailer



3. Wayward Pines (FOX)

Wayward Pines

Το να ακούς πια το όνομα του M. Night Shyamalan δεν θα έλεγα ότι σου προκαλεί και ενθουσιασμό, πιο πολύ αδιαφορία το λες. Έλα όμως που αποτελεί την πρώτη του απόπειρα στο τηλεοπτικό σκηνικό, τον βοηθάει ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών αλλά και ένα πολύ δυνατό σενάριο που μόνο αγωνία μπορεί να σου προκαλέσει. Αν τα βάλεις κάτω, του δίνεις μία τελευταία ευκαιρία του poor bastard, αν και έχουμε να δούμε κάτι ενδιαφέρον από αυτόν, επί εποχής "The Village", που και πάλι οι απόψεις διίστανται. Η σειρά λοιπόν είναι μεταφορά του best-seller μυθιστορήματος "Pines" του Blake Crouch και διαδραματίζεται στη πόλη Wayward Pines, όπου όλα, όπως λέει και η ταμπέλα την ώρα που μπαίνεις, είναι παραδεισένια. Ή μήπως όχι; Ο πολύ συμπαθής Matt Dillon είναι ένας πράκτορας που πηγαίνει στην πολή αυτή για να ερευνήσει την εξαφάνιση δύο άλλων συναδέλφων του. Όσο πιο πολύ όμως φτάνει κοντά στην απάντηση, τόσο περισσότερο βλέπει τη ζωή που ήξερε να απομακρύνεται και η πόλη αυτή μαζί με τους κατοίκους της να τον τραβάνε όλο και πιο κοντά σε αυτούς, θέλοντας να του κάνουν κακό, μην μπορώντας ο ίδιος να ξεφύγει. Τον Dillon πλαισιώνουν οι πολύ καλοί ηθοποιοί Toby Jones, Juliette Lewis, Terrence Howard κ.ά.. Θρίλερ που θα μας κρατήσει σε εγρήγορση ή άλλη μια φούσκα του Shyamalan; Ας το ρισκάρουμε! Φαίνεται δυνατό. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 14 Μαΐου.

Trailer



4. The Whispers (ABC)

The Whispers

Αν και το σενάριο αφορά σε εξωγήινους που θέλουν να καταστρέψουν τη γη με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος, κάτι το οποίο έχουμε δει σε χιλιάδες ταινίες, εδώ βρίσκουμε μια μικρή, μικρούλα διαφορά. Το κάνουν με έναν τρόπο λίγο «κοτίστικο». Βάζουν με λίγα λόγια άλλους να κάνουν τη βρωμοδουλειά τους. Και ποιούς συγκεκριμένα; Μικρά αθώα παιδάκια, σαν δεν ντρέπονται, στα οποία δίνουν διαταγές να κάνουν άσχημα πράγματα σε άλλους ανθρώπους. Όπως για παράδειγμα στο trailer που βλέπουμε ένα παιδάκι που προσπαθεί να σκοτώσει τη μάνα του μετά από παρότρυνση του «φανταστικού» του φίλου. Δεν μας τους δείχνουν βέβαια όταν μιλάνε και έρχεται το παιδάκι μετά και σου λέει «i see dead people», αλλά κανείς δεν το πιστεύει. Και φυσικά στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε και πάλι πράκτορα. Όχι ταξιδιωτικό. Τον γνωστό, του F.B.I., C.I.A. και πάει λέγοντας. Και η οποία, διότι πρόκειται για γυναίκα και την ενσαρκώνει η όχι και τόσο γνωστή Lily Rabe, προσπαθεί να βρει τη λύση του μυστηρίου αυτού. Αλλά δεν έχει και πολύ χρόνο. Η σειρά έκανε πρεμιέρα τη 1η Ιουνίου και θα της δώσω μια ευκαιρία καθώς, όσο κι αν είναι τετριμμένο, το θέμα εξωγήινοι πάντα με τράβαγε. Όπως και τα ζόμπια. Ξέρω...«Get a Life».

Trailer



5. The Brink (HBO)

The Brink

Και μόνο που πρωταγωνιστούν Jack Black και Tim Robbins, θα έπρεπε να μην πω παραπάνω. Θα πρέπει αυτομάτως να το δούμε. Αγαπάμε J.B πάνω απ’ όλα. Αλλά τι να σας κάνω, θα σας πω κι άλλα αφού μου το ζητάτε. Εδώ έχουμε περίπτωση ηθοποιών αποκλειστικά του κινηματογράφου που το γυρνάνε και αυτοί στο τηλεοπτικό. Οι ανάγκες βλέπετε. Και δεν είναι ότι αυτοί οι δύο είχαν καμιά μεγάλη καριέρα και έπεσαν απότομα αλλά είδαν και αυτοί το φως το αλήθινο και πού έχει πάει η φάση τα τελευταία χρόνια. Οι περισσότεροι που το έχουν κάνει μέχρι τώρα, πάντως, το έκαναν με επιτυχία δουλεύοντας πάνω σε ποιοτικό υλικό (βλέπε Kevin Spacey). Δεν με χαλάει καθόλου, λοιπόν, έχω γελάσει ουκ ολίγες φορές με Black και θα ήθελα να τον βλέπω πιο συχνά σε δράση. Σίγουρα όμως χρειάζεται και ένα καλό σενάριο να τον στηρίζει. Αναφερόμαστε λοιπόν για πρώτη φορά στο άρθρο (και τελευταία) σε κωμική σειρά η οποία διακωμωδεί τη πολιτική της Αμερικής και πώς προσπαθούν οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν, να αποφύγουν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με ήρωα απ’ ότι φαίνεται τον Jack Black. Σαν πρώτο δείγμα από το trailer τα σημάδια είναι πολύ ενθαρρυντικά και το black humor πάει και έρχεται κατά ριπάς οπότε περιμένουμε την 21η Ιουνίου για να αποδειχτεί και του λόγου το αληθές.

Trailer



6. Sense8 (Netflix)

Sense8

Αυτό το στόρυ μου κεντρίζει πιο πολύ το ενδιαφέρον από τα άλλα γιατί μου θυμίζει λίγο εποχές "Lost" να πω την αλήθεια σε ατμόσφαιρα και σενάριο (όσον αφορά το βαθμό μυστηρίου). Αν και εδώ έχουμε περίπτωση σαν αυτή του Shyamalan. Τα αδέρφια Andy και Lana Wachowski ρίχνονται στο τηλεοπτικό ρινγκ και αυτά σαν να είναι η τελευταία τους ευκαιρία, καθώς έχουμε να δούμε κάτι καλό από αυτούς στο κινηματογράφο... ή μάλλον να το πω αλλιώς, μόνο το "Matrix" και το "V For Vendetta" έχουν να επιδεικνύουν σαν τα καλύτερα τους δημιουργήματα. Οπότε φτιάχνουν μια σειρά, η οποία αφορά 8 ανθρώπους που, παρ’ όλο που βρίσκονται ο καθένας σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, μπορούν και επικοινωνούν μεταξύ τους σαν να ήταν μαζί στον ίδιο χώρο. Έχουν την δυνατότητα να ακούν τις σκέψεις του άλλου, να γνωρίζουν τα μυστικά του, να παίρνουν τις δεξιότητές του αν χρειαστεί, αλλά όλα αυτά χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν το γιατί τους συμβαίνει αυτό. Θα ψάξουν να το μάθουν αλλά συγχρόνως κάποια οργάνωση προσπαθεί να τους πιάσει και να τους σκοτώσει. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Μήπως και οι 8 μαζί έχουν τη δυνατότητα να σώσουν τον κόσμο από κάποιο κακό που πρόκειται να συμβεί; Πολύ ενδιαφέρον επίσης το ότι θα βλέπουμε πολλά ωραία μέρη από όλο το κόσμο στα οποία θα διαδραματίζεται η ιστορία. Τα αδέρφια έχουν μείνει στις δάφνες περασμένων μεγαλείων και πρέπει επιτέλους να φτιάξουν και πάλι μια επιτυχημένη συνταγή. Ας ελπίσουμε πως θα συμβεί με τούτη εδώ τη σειρά που κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουνίου από το αγαπημένο μας Netflix, που είναι άλλος ένας λόγος που πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βγει δυνατό το "Sense8", καθώς το κανάλι έχει πάρει φόρα και σχεδόν όλες οι σειρές που παραγγέλνει στέφονται με απόλυτη επιτυχία.

Trailer



7. Between (Netflix)

Between

Μυστηριώδης φονικός ιός εξαπλώνεται σε μια πόλη της Αμερικής και όλοι οι κάτοικοι βρίσκουν τραγικό θάνατο εκτός από αυτούς που είναι 21 χρονών και κάτω. Η κυβέρνηση τους θέτει σε καραντίνα και εμείς ουσιαστικά θα παρακολουθήσουμε τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης καθώς τους αφήνουν να επιβιώσουν από μόνοι τους, χωρίς καμία βοήθεια από τον υπόλοιπο κόσμο. Netflix και πάλι, εγγυημένη επιτυχία δηλαδή; Για να δούμε. Για τη συγκεκριμένη σειρά δεν έχουν αποκαλύψει πολλά, ό,τι καταλάβουμε κυρίως από το trailer δηλαδή και μια υπόσχεση πως θα μας προσφέρει πολλή δράση και ανατροπές. Η αλήθεια είναι πως αυτή η σειρά είναι η μόνη από όλες τις άλλες που προαναφέραμε που, βλέποντας τις φάτσες των ηθοποιών και μόνο, θέλω αυτομάτως να κάνω delete ό,τι έχω γράψει και να μην ξανασχοληθώ μαζί της. Έχω την αίσθηση ότι θα δω ερμηνείες επιπέδου "Twilight" και μάλλον πολύ χειρότερα. Ο μόνος λόγος που θα δώσω μία μικρή ευκαιρία είναι το Netflix κυρίως και το σενάριο που σίγουρα φαίνεται ενδιαφέρον. Η σεζόν έχει ξεκινήσει στις 22 Μαΐου. Αν το έχει ξεκινήσει κάποιος και θεωρεί ότι σωστά μάντεψα για τους ηθοποιούς, ας κάνει ένα ψυχικό να με ενημερώσει να μην το ξεκινήσω καν. Ευχαριστώ.

Trailer
  • SHARE
  • TWEET