​Τα τραγούδια της εβδομάδας (16/4/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

 Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές, παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Για την προηγούμενη εβδομάδα νικητές ανακηρύξατε τους Mick Fleetwood & Friends (με guest τον David Gilmour) και τους Pertubator σε ισοβαθμία!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Artillery - Turn Up The Rage

Artillery

Από το εναρκτήριο riff και με κλειστά μάτια καταλαβαίνεις ότι είναι οι Δανοί άρχοντες του thrash. Αγέραστοι και πιστοί στο μελωδικό τους σφυροκόπημα. Η φάτσα και η μπλούζα του Michael Stützer όταν σολάρει, όλα τα λεφτά.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Bird - No Gold For Charon

Bird

Αυτό που καταφέρνουν οι Ναπολιτάνοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είναι υποδειγματικό: Μετατρέπουν την πρώτη southern μελωδία του ριφ σε μέρος του αντίστοιχου στο "A National Acrobat". Κάπως έτσι με συνοπτικές διαδικασίες με κέρδισαν κι άκουσα το υπόλοιπο. Είναι απλά τα πράγματα ...μερικές φορές.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


The Black Keys - Crawling Kingsnake

The Black Keys

Επιστροφή στον ζεστό οργανικό ήχο, επιστροφή στα blues και επιστροφή στην ατμόσφαιρα που τους έκανε μεγάλους. Ο John Lee Hooker θα τζάμαρε μαζί τους με χαρά.

Αντώνης Μουστάκας


Black River Delta - California Sun

Black River Delta

Ωμοί όπως πάντα, πιο καλοκαιρινοί και ανθεμικοί από ποτέ. Ιδανικό τραγούδι και ρεφρέν για την αυριανή σας διαδημοτική εξόρμηση. (Όλοι μαζί) Αι αμ κάμινκ φορ γιοουουουουού…

Αντώνης Μουστάκας


Desaster - Learn To Love The Void

Desaster

Οι Γερμανοί «μπουνταλάδες» έχουν επηρεάσει ουκ ολίγους με το thrash/black ολοκαύτωμά τους. Το γέλιο του Sataniac είναι κυριολεκτικά τέτοιο και τα riffs του Infernal σε γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, τότε που ανέμιζες περήφανα τη μακριά κόμη σου, πριν την εξαφανίσει ο χρόνος και οι ατυχείς επιλογές κουρέα. Σύνθεση ικανή να προσηλυτίσει νέα μέλη.

Πάνος Ζαρκαδούλας


Keep Shelly In Athens - Philotimo

Keep Shelly In Athens

Η τελευταία προσθήκη στη σειρά των ανεξάρτητων singles που κυκλοφορεί το σχήμα. Αυτή τη φορά η θέση πίσω από μικρόφωνο παραμένει άδεια. Υπάρχουν μόνο τα πλήκτρα και η γνωστή φωτεινή ατμόσφαιρα. Thanks, Obama.

Αντώνης Μαρίνης


Motorpsycho - At Empire's End

Motorpsycho

Progressive το φωνάζουμε γιατί το open-minded δεν έχει κατοχυρωθεί ως μουσική φόρμα. Άλλο ένα μελωδικό και συναισθηματικό αριστούργημα από τους αγαπημένους μας από το Trondheim.

Αντώνης Μουστάκας


The Picturebooks feat. Neal Fallon - Corrina Corrina

The Picturebooks feat. Neal Fallon

Αν αυτή η συμμετοχή σημαίνει πως θ' ασχοληθεί περισσότερος κόσμος με το ντουέτο, μια χαρά μου κάνει. Η σαμάνικη αισθητική τους κολλάει γάντι με την ιδιοσυγκρασία και τη φωνή του Fallon και η Κορίνα λογικά κάποια στιγμή θα επιστρέψει έπειτα από τόσα παρακάλια και την αποτύπωση της clutch απόγνωσης στην κάμερα.

Γιώργος Ζαρκαδούλας


Revival Hymns - Praise For The Bereft

Revival Hymns

Οι Revival Hymns από το Tampere της Φινλανδίας είναι προσωπικό πουλέν με τα άλμπουμ τους το 2011 και το 2014. Φέτος, σπάνε τη σιωπή τους μετά από επτά ολόκληρα χρόνια. Το "Praise For The Bereft" θα περιέχεται στο επερχόμενο EP τους και μοιάζει να απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από το post-rock ύφος, προς ένα σκοτεινό και ραδιοφωνικό alternative rock.

Μάνος Πατεράκης


Royal Blood - Boilermaker

Royal Blood

Αυτό το τέταρτο δείγμα από το επερχόμενο "Typhoons" έχει ένα κολλητικό riff που στροβιλίζεται συνεχώς και καταλήγει με ρίζες μέσα στο μυαλό σου. Το άγγιγμα που δίνει το χέρι του Josh Homme στην παραγωγή βγαίνει σε άρωμα QOTSA στο αποτέλεσμα και προσωπικά αυξάνει και την αγωνία αλλά και τις προσδοκίες για τον δίσκο. Ευτυχώς, κυκλοφορεί σύντομα.

Παντελής Κουρέλης


Salem - Draculads

Salem

Μπάσιμο με μελωδία από την Αθήνα ως το Σαουθάμπτον, γύρισμα για την τσαχπινιά, πάλι πίσω με φωνές, και σβήσιμο πριν γεμίσουν δυόμισι λεπτά. Αν πιεις ένα σφηνάκι για κάθε πανκ αναφορά στο βίντεο θα βρεθείς πάτωμα πριν το καταλάβεις. Α ναι, τραγουδάει κι ο Will των Creeper..

Αντώνης Μαρίνης


Spidergawd - At Rainbow's End

Spidergawd

Δείχνουν να απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από το psychedelic/prog και να παραμείνουν στο hard rock του προηγούμενου δίσκου. Και όταν λέμε hard rock σε αυτήν εδώ την περίπτωση μιλάμε για Thin Lizzy και υψωμένες μπύρες. Υπομονή μέχρι να ανοίξουν τα μπαρ.

Αντώνης Μουστάκας


Xasthur - Victims Of The Times

Xasthur

Παλιά ιστορία οι Xasthur, αυτή η νεότερη ενσάρκωση τους όμως με την πολιτικοποιημένη dark folk είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Αναμένεται ένα σημαντικό άλμπουμ ενός εντελώς διαφορετικού road trip.

Αντώνης Καλαμούτσος


Yagow - Rise & Shine

Yagow

Κλασική και ρετρό ψυχεδέλεια, κερδίζει επιπλέον πόντους από το έντονα kosmische μοτίβο και την αναμενόμενα θεοπάλαβη αισθητική.

Αντώνης Καλαμούτσος

 

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (12-18/04/21)
Motorpsycho - At Empire's End
24.14%
Bird - No Gold For Charon
17.24%
Spidergawd - At Rainbow's End
13.79%
The Black Keys - Crawling Kingsnake
10.34%
Royal Blood - Boilermaker
10.34%
Keep Shelly in Athens - Philotimo
6.9%
Desaster - Learn To Love The Void
6.9%
Xasthur - Victims Of The Times
6.9%
Black River Delta - California Sun
3.45%
Salem - Draculads
Yagow - Rise & Shine
Revival Hymns - Praise For The Bereft
Artillery - Turn Up The Rage
The Picturebooks feat. Neal Fallon - Corrina Corrina
  • SHARE
  • TWEET