Τα δέκα καλύτερα rock άλμπουμ για το πρώτο μισό του 2020

Οι συντάκτες του Rocking.gr ψηφίζουν τους δίσκους που ξεχωρίζουν φέτος

02/07/2020 @ 11:32

Το πρώτο μισό της χρονιάς πέρασε, αφήνοντας πίσω πολλή και καλή μουσική σε όλο το φάσμα που καλύπτουμε στο Rocking.gr. Οι συντάκτες που καλύπτουν το rock, το metal και τον alternative ήχο ψήφισαν και το αποτέλεσμα παρουσιάζεται από το site μας σε τρεις αντίστοιχες λίστες.

Κυρίες και κύριοι, αυτοί είναι οι καλύτεροι rock δίσκοι για το πρώτο μισό του 2020, στο δεύτερο από τα τρία άρθρα μας.


10. Kryptograf - Kryptograf

Kryptograf

«Tο "Kryptograf" εντυπωσιάζει με την εκτελεστική και συνθετική του μεστότητα και αποπνέει μια ωριμότητα που σπάνια συναντάς σε ντεμπούτο. Κάνει σαφές τί αγαπάει αλλά έχει τον εγωισμό να έχει τον δικό του χαρακτήρα, πέραν ίσως των αναμενόμενα αρκετών Ozzy-like φωνητικών του γραμμών. Το καλύτερο; Δεν αισθάνομαι ότι η μπάντα παίζει στα όρια των δυνατοτήτων της.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Kryptograf - Kryptograf


9. 1000mods - Youth Of Dissent

1000mods

«Το "Youth Of Dissent" δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι επιτηδευμένο, αλλά ότι οι 1000mods ακολούθησαν και πάλι ένα ένστικτο που τους σπρώχνει προς τη μουσική κατεύθυνση που ακολουθούν. Είναι αυτό που θέλουν οι ίδιοι να ακούσουν τους εαυτούς τους να παίζουν σήμερα, τώρα και όχι αυτό που θα ήθελε κάποιος άλλος να τους ακούσει να παίζουν, δείχνοντας ότι δεν επαναπαύονται στο κοινό που έχουν ήδη αποκτήσει.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

1000mods - Youth Of Dissent


8. Hallas - Conundrum

Hallas

«Θεωρώντας πως πλέον ξαναμπαίνουμε για τα καλά σε μια εποχή που η ακρόαση ενός μουσικού έργου έχει το χαρακτήρα εμπειρίας και το συνολικό «πακέτο» που φέρει ένας δίσκος έχει εξέχουσα σημασία σχετικά με τις εντυπώσεις που εκείνος προκαλεί, και μόνο το layout του "Conundrum", με αυτό το πανέμορφο εξώφυλλο σε πρώτο πλάνο, αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς και με το - πράγματι αντίστοιχης ποιότητας - περιεχόμενο του άλμπουμ»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Hallas - Conundrum


7. Pattern-Seeking Animals - Prehensile Tales

Pattern-Seeking Animals

«Στη σχεδόν μια ώρα διάρκειά του, το "Prehensile Tales" ρέει αβίαστα και προσφέρει ένα απολαυστικό ταξίδι μελωδικού progressive rock, στα καλύτερά του. Δεν ξέρω πόσα από τα προαπαιτούμενα καλύπτουν οι Pattern-Seeking Animals για να κάνουν επιτυχία στο χώρο (sic), αλλά κάτι μου λέει ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει πραγματικά είναι να γράφουν καλή μουσική.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Pattern-Seeking Animals - Prehensile Tales


6. Spell - Opulent Decay

Spell

«Το "Opulent Decay" είναι από τους πλέον αξιοσημείωτους δίσκους της φετινής εσοδείας - και όχι απλά επειδή είναι άρτιος μουσικά, αισθητικά και στιχουργικά. Το μεγάλο ζητούμενο εδώ, είναι πως προχωράει τον ήχο αληθινά μπροστά, με τόση διακριτικότητα που το καταλαβαίνεις μόνο αν επιχειρήσεις να το αναλύσεις. Δεν κάνει χρήση νεωτερισμών, μα κοιτάει αποκλειστικά στο παρελθόν, στα σωστά σημεία και σε σπανίως χρησιμοποιούμενα κοκτέιλ επιρροών»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Spell - Opulent Decay


5. Mark Lanegan - Straight Songs Of Sorrow

Mark Lanegan

«Πρόκειται για ένα αξιόλογο album, με όλες εκείνες τις χαρακτηριστικές μελωδίες του post-'10s Lanegan να απαντώνται μέσα του σε αφθονία. Έχω την αίσθηση πως όταν κάποιος μας στο μέλλον θέλει να ακούσει κάτι από τον Mark, ο συγκεκριμένος δίσκος θα είναι σχεδόν πάντα μια υποψήφια επιλογή. Με την απαραίτητη συνοδεία του, άρτι εκδοθέντος και αφιχθέντος, αυτοβιογραφικού του βιβλίου κι ενός καλού ουΐσκι.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Mark Lanegan - Straight Songs Of Sorrow


4. Spanish Love Songs - Brave Faces Everyone

Spanish Love Songs

«Παρά το γεγονός ότι το "Brave Faces Everyone" είναι ποτισμένο μέχρι το κόκκαλο στην πεζή, ανέλπιδη κατάθλιψη, κάπως καταφέρνει και σε αφήνει με μία μικρή λάμψη οπτιμισμού. Ναι, όλα είναι απαίσια και όλα είναι εναντίον σου, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος να βελτιωθείς και εσύ και η ζωή σου. Κεφάλι ψηλά και brace faces everyone.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Spanish Love Songs - Brave Faces Everyone


3. Fake Names - Fake Names

Fake Names

«Να λοιπόν τι γίνεται όταν τέσσερις εδραιωμένοι πάνκηδες στα σαράντα (;) τους θέλουν να περάσουν λίγο καλά. Στα χαρτιά φάνταζε ουτοπία, στα αυτιά επίσης.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Fake Names - Fake Names


2. The Goners - Good Mourning

The Goners

«Λες και Graveyard με Witchcraft το ρίξανε στο surf/garage rock κρατώντας μια γερή δόση από την αισθητική τους. Στο τέμπο, στις μελωδίες, στα φασαριόζικα σόλο. Ε, πρόσθεσε τον ευφυέστατο τίτλο και το εκπληκτικό εξώφυλλο κι έχεις μια εικόνα ενός αποτελέσματος που δεν χάνει.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

The Goners - Good Mourning


1. Pearl Jam - Gigaton

Pearl Jam

«Η αγανάκτησή τους παραμένει παρούσα, απλώς τώρα πια είναι πιο ώριμη και ίσως λίγο πιο εκλεπτυσμένη, εκφραζόμενη περισσότερο μέσα από τους στίχους και όχι από τη μουσική, η οποία δεν είναι τόσο οργισμένη όσο παλιότερα. Η μπάντα φαίνεται να δείχνει προσοχή τόσο στην ηχητική όσο και στη συναισθηματική λεπτομέρεια, όπως μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν.»

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική πατώντας πάνω στο εξώφυλλο

Pearl Jam - Gigaton

  • SHARE
  • TWEET