Τα τραγούδια της εβδομάδας (12/11/21)

Φρέσκες προτάσεις επιλεγμένες από τους συντάκτες μας κάθε Παρασκευή

Όπως κάθε Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την εβδομαδιαία ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριο μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Στο τελευταίο μας άρθρο είχατε ανακηρύξει νικητές τους Converge & Chelsea Wolfe και το "Coil"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Amaranthe - PvP

Amaranthe

Ένας ύμνος σε ψηφιακούς κόσμους, διαδικτυακές αρένες και τη χαρά του παιχνιδιού. Η παραγωγή αστράφτει. Τα πλήκτρα ακούγονται massive ως συνήθως. Οι εναλλαγές στα φωνητικά αφήνουν μόνο κλάσματα για ανάσες. Boom! Headshot!

Αντώνης Μαρίνης


Gregor Barnett - Don't Go Throwing Roses On My Grave

Gregor Barnett

Όπως επιτάσσει η παράδοση των πανκάδων να κάνουν σόλο αμερικάνα κυκλοφορίες, έτσι και ο Barnett των πολυαγαπημένων μου Menzingers κυκλοφορεί το δικό του προσωπικό πόνημα τον Φλεβάρη. Εδώ το πρώτο δείγμα. Πιασάρικο όπως πρέπει, βλάχικο όπως πρέπει, άβολος όπως πρέπει στο βίντεοκλιπ σαν μπούμπης που είναι. Καρδιές παντού.

Ιάσονας Τσιμπλάκος


Mitski - The Only Heartbreaker

Mitski

Γλυκόπικρο, με θαμπά χρώματα κι έτοιμο για ραδιόφωνα. Η Mitski επιστρέφει τρία χρόνια μετά την τελευταία ολοκληρωμένη δουλειά της, ρίχνοντας λίγο παραπάνω synth στο indie κρασί της. Το αποτέλεσμα ακούγεται εθιστικό. Όχι με κάποιον κραυγαλέο τρόπο, προφανώς. Ονειρικό.

Αντώνης Μαρίνης


Nechochwen - Kanawha Black

Nechochwen

Black metal μελωδία, αρχέγονο πάθος, συναίσθημα, επική ατμόσφαιρα, πνευματικές περιπλανήσεις. Η παράδοση αντηχεί στα δάση και η είδηση πως επιστρέφουν με νέο δίσκο έπειτα από οκτώ χρόνια διαδίδεται σαν ωστικό κύμα. Για αυτές τις εκπλήξεις ζούμε.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Northlane - Echo Chamber

Northlane

Πώς θα ήταν το μοντέρνο metal αν παιζόταν σε πάρτι; Κάπως έτσι. Uptempo, χορευτικό single από τους Αυστραλούς, πιασάρικο ρεφραίν, εξαιρετικά φωνητικά (ξανά). Σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπαιζε καθημερινά στο ραδιόφωνο.

Νίκος Καταπίδης


Rolo Tomassi - Drip

Rolo Tomassi

Απέραντο γκρίζο. Ωμά ξεσπάσματα, κρυμμένες μελωδίες, ιδέες που ξεδιπλώνονται υπέροχα. Ο ήχος είναι ουσιαστικά βαρύς. Το china και η καταιγίδα μετά το τέταρτο λεπτό παρασέρνουν τα πάντα. Αν τα πρώτα δείγματα είναι ενδεικτικά, το έκτο LP της παρέας από το Sheffield αναμένεται μεγάλο.

Αντώνης Μαρίνης


Sleepwulf - Satan Is King

Sleepwulf

Πρωτότυπο δεν το λες, όχι. Είναι όμως το doom rock που μας έχει λείψει, που δεν ξέραμε που να το ψάξουμε τα τελευταία χρόνια κι ευτυχώς βρήκαμε τον Pentagram δρόμο μας.

Γιώργος Ζαρκαδούλας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (08-14/11/21)
Rolo Tomassi - Drip
16.13%
Mitski - The Only Heartbreaker
16.13%
Gregor Barnett - Don't Go Throwing Roses On My Grave
16.13%
Nechochwen - Kanawha Black
16.13%
Northlane - Echo Chamber
12.9%
Amaranthe - PvP
12.9%
Sleepwulf - Satan Is King
9.68%
  • SHARE
  • TWEET