Τα τραγούδια της εβδομάδας (04/03/22)

Οι συντάκτες μας επιλέγουν για εσάς τις πιο φρέσκες και ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις

Και αυτήν την Παρασκευή, οι συντάκτες μας αναζήτησαν τα καινούργια τραγούδια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα τα οποία αξίζουν τον χρόνο και την προσοχή σας και σας τα παρουσιάζουν.

Πρόκειται για την ανάρτηση που έχει γίνει το «στέκι» όσων από εσάς αναζητάτε συνεχώς καινούργιες και αξιόλογες προτάσεις.

Όπως πάντα, σε αυτήν τη λίστα δε θα βρείτε βαρετά πράγματα ούτε πληρωμένες επιλογές παρά μόνο ό,τι ταίριαξε στο αισθητήριό μας.

Επίσης, μπορείτε να αναδεικνύετε το δικό σας αγαπημένο από τη λίστα στη σχετική ψηφοφορία παρακάτω.

Στο τελευταίο μας άρθρο είχατε ανακηρύξει νικητές τους Scorpions με το "Shining Of Your Soul"!

Ακούστε την playlist με τις επιλογές μας όσο διαβάζετε το άρθρο!

Εναλλακτικά κάνετε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει.


Bleed From Within - Levitate

Bleed From Within

Πιασάρικο πορωτικό metalcore. Χωρίς να διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, με το ανθεμικό του refrain και τις αντιθέσεις του ήχου καταφέρνει γρήγορα να γίνει κολλητικό και να σου ανεβάσει τους παλμούς.

Νίκος Καταπίδης


Bomber - A Walk Of Titans (Hearts Will Break)

Bomber

Στο δεύτερο single από το επερχόμενο ντεμπούτο τους, οι Σουηδοί αποδεικνύουν όταν τα καταφέρνουν εξίσου καλά και σε κατεβασμένες ταχύτητες, με όπλο ξανά τις φωνητικές μελωδίες, το groove και τις καλύτερες κιθάρες. Το βασικότερο είναι ότι μπορούν να συνθέτουν αξιομνημόνευτα τραγούδια, οπότε το "Nocturnal Creatures" αναμένεται με ανυπομονησία ως ένα από τα καλύτερα hard rock άλμπουμ της χρονιάς.

Θοδωρής Ξουρίδας


The Hellacopters - So Sorry I Could Die

The Hellacopters

Μεγάλο blues τραγούδι. Πιανάτο, βιωματικό, με σπαρακτική ερμηνεία, τρομερή ατμόσφαιρα, ένα πάτημα στο θρυλικό "Dazed Αnd Confused" και τις σολάρες που χρειάζεται για να απογειωθεί. Ένας συγκλονιστικός αποχαιρετισμός στον Strings. Δείτε το video...

Θοδωρής Ξουρίδας


Hexis - Divinitas

Hexis

Ένα έρπον riff και μια δυσοίωνη ατμόσφαιρα οικοδομούν μια καταιγιστική επιστροφή. οι Δανοί επιστρέφουν και το extreme hardcore τους επανέρχεται στη μνήμη, υπενθυμίζοντας εκείνη την φοβερή βραδιά σε μια υπόγα πριν μερικά χρόνια.

Αποστόλης Ζαμπάρας


Meshuggah - Light The Shortening Fuse

Meshuggah

Η πιο βαριά μπάντα του πλανήτη, επανέρχεται με ένα κομμάτι που κατεβάζει λίγο τις ταχύτητες, δημιουργώντας παράλληλα μια εφιαλτική ατμόσφαιρα. Οι κιθάρες τρυπάνε σαν laser πάνω από ένα ισοπεδωτικό ρυθμικό υπόβαθρο. Replay μπας και καταλάβουμε τι μας χτύπησε. 

Νίκος Καταπίδης


State Champs - Everybody But You

State Champs

Όχι, δεν υπάρχει σοβαρή απάντηση στο «πού ήταν αυτό την προηγούμενη βδομάδα ρόκιν»;. Ναι, 100% χαμένη ευκαιρία για πάντρεμα με Avril x blink-182. Το φταίξιμο όλο εδώ. Τώρα που έφυγαν αυτά από τη μέση, βάλε καρό πουκάμισο, ξεθάψε το σκέιτ κι ετοιμάσου για instant sing along.

Αντώνης Μαρίνης


Theigns & Thralls - Drinking

Theigns & Thralls

Ο frontman των Skyclad συγκέντρωσε δεκάδες μουσικούς από το folk και celtic μέτωπο της rock και metal μουσικής σε ένα νέο project, και το πρώτο δείγμα είναι ακριβώς όπως πρέπει: ιδανικό για πιώμα με ακαταμάχητες μελωδίες και φωνακλάδικο ρεφρέν!

Θοδωρής Ξουρίδας


Wet Leg - Angelica

Wet Leg

Ευθύ. Στυλάτο. Γεμάτο κέφι. Πιο φωτεινό από τυπικό πρωινό στα μέσα του καλοκαιριού. Το παιχνίδι στις εντάσεις είναι υποδειγματικό. Ο τόνος της κιθάρας αστράφτει. Το σερί των singles παραμένει άχαστο. Ο Απρίλιος αναμένεται ζεστός.

Αντώνης Μαρίνης

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ψηφίστε το δικό σας αγαπημένο Rocking τραγούδι της εβδομάδας (28/02-06/03/22)
Theigns & Thralls - Drinking
44%
Wet Leg - Angelica
16%
The Hellacopters - So Sorry I Could Die
14%
Meshuggah - Light The Shortening Fuse
10%
Bomber - A Walk Of Titans (Hearts Will Break)
8%
Bleed From Within - Levitate
6%
State Champs - Everybody But You
2%
Hexis - Divinitas
  • SHARE
  • TWEET