«10»: Τα τραγούδια που διαμόρφωσαν τον ήχο των Magenta Flaws

H αθηναϊκή μπάντα επιλέγει τα αγαπημένα της τραγούδια πριν εμφανιστεί στο six d.o.g.s.

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 09/03/2018 @ 11:28

To Σάββατο 10 Μαρτίου, οι Magenta Flaws ανεβαίνουν στη σκηνή του six d.o.g.s. για να παρουσιάσουν ένα live βασισμένο στο ντεμπούτο άλμπουμ τους "Corridor", αλλά και σε νέα κομμάτια από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά και από την πρώιμη εποχή των αυτοσχεδιαστικών set.

Οι Magenta Flaws είναι μία ελαττωματική μπάντα σε αποχρώσεις ματζέντα, με ήχο που εναλλάσσεται μεταξύ της trip hop, της electronica και της alternative rock. 

Με αφορμή τη συναυλία τους επικοινωνήσαμε μαζί τους ώστε να επιλέξουν και να παρουσιάσουν τα δέκα τραγούδια διαμόρφωσαν τον πολύπλευρο ήχο τους ή απλά, τα έχουν αγαπήσει για πάντα...

Magenta Flaws

1
Public Enemy
"Contract On The World Love Jam"
 
Το πρώτο κομμάτι που άκουσα από αυτούς τους τύπους με τα μεγάλα ρολόγια στο στήθος. Ένας δίσκος που μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω πως έφτασε στα χέρια ενός 10χρονου παιδιού. Τι να πιάσω από ghetto, καταπίεση και εμπρηστικά lyrics; Το μόνο που πρέπει να είχα σκεφτεί ήταν: Τι είναι αυτό;

Listen
2
David Bowie
"Life On Mars"
 
Είχα κολλήσει με το κομμάτι αλλά κάποια στιγμή το "mickey mouse has grown up a cow" μου κίνησε την περιέργεια και έψαξα τους στίχους. Αποκάλυψη!

Listen
3
Prodigy
"Voodoo People"
 
Κιθάρες; Μπάσο; Αλλοπρόσαλλοι ήχοι; Ρυθμόοοοοος! Μα τι ρυθμός! Απενεχοποιημένη ηλεκτρονική χορευτική μουσική! Μετά από αυτό το κομμάτι ήρθε ο δίσκος ολόκληρος και μετά ένας καινούργιος μουσικός κόσμος! Παίζει να είναι το κομμάτι που έχω χορέψει πιο πολύ απ' όλα!

Listen
4
Pearl Jam
"Rearviewmirror"
 
Σοκ, δέος και η ανακάλυψη της φωνής του Eddie Vedder που θα με στοίχειωνε για πάντα. Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ που έγραψα και μια έκθεση για το μάθημα των Αγγλικών. Πήρα και καλό βαθμό.

Listen
5
Beastie Boys
"Sabotage"
 
Ήταν το ξυπνητήρι μου για πολλά χρόνια με ό,τι συνεπάγεται αυτό!

Listen
6
Pink Floyd
"Flaming"
 
Ο δίσκος μπήκε κρυφά στο πικάπ (ο θείος μου δεν με άφηνε καν να τους ακουμπήσω) και η βελόνα έπεσε τυχαία στο flaming. Με κόλλησε το κολλημένο synth, η παραμυθένια - μαγική του ατμόσφαιρα, ή τα γλυκά φωνητικά? Δεν ξέρω τι απ’ όλα, πάντως το σιγοτραγουδούσα για βδομαδες με lyrics αλαμπουρνέζικα. Κάποια στιγμή με άκουσε ο θείος και με ρώτησε: «Έβαλες αυτό το δίσκο με τα πολλά κεφάλια ε;».

Listen
7
KLF
"3am Eternal"
 
Το έπαιζα και μάγκας στην κατασκήνωση με αυτό το κομμάτι, ότι ακούω και πολύ cool μουσική!

Listen
8
Sebastian Tellier
"La Riturnelle"
 
Ξεκινάει, δεν τελειώνει και δεν θέλεις να τελειώσει. Μακράν το πιο ερωτικό κομμάτι που έχω ακούσει ποτέ μου.

Listen
9
Plasticman
"Consumed"
 
mIRC με τον Άρη και μου λέει: «Φίλε πρέπει να ακούσεις ένα κομμάτι, στο στέλνω!». Μετά από οκτώ ώρες (και λίγες λέω μάλλον) ολοκληρώθηκε το transfer και το άκουσα. Αν υπάρχει κάτι που έχω αντιγράψει στα πάντα του, είναι αυτό.

Listen
10
Urban Species
"Blanket"
 
Ύμνος. Αυτό και μόνο, για το κομμάτι που σε λίγα lyrics κατάφερε να χωρέσει την πιο αληθινή διάσταση της μουσικής. Και το έκανε και με τόσο rhythm & flow.

Listen
  • SHARE
  • TWEET