«10»: Τα τραγούδια που θα ήθελαν να έχουν γράψει οι Deaf Radio

Οι Αθηναίοι rockers εμφανίζονται ζωντανά και επιλέγουν τα τραγούδια που θα ήθελαν να έχουν γράψει

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 29/03/2018 @ 11:39

Έχοντας κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους, "Alarm" πριν περίπου ένα χρόνο οι Αθηναίοι Deaf Radio εμφανίζονται σε μια σειρά από πόλεις τις Ελλάδας, καταλήγοντας πίσω στη βάση τους και συγκεκριμένα για να ανοίξουν τη συναυλία των Planet Of Zeus, στο Gagarin, στις 12/5.

Deaf Radio

Εν μέσω της περιοδείας επέλεξαν και μοιράστηκαν μαζί μας τα δέκα τραγούδια που θα ήθελαν να γράψουν και μας εξηγούν τους λόγους.

Deaf Radio

1
Radiohead
"Reckoner"
 
Παιχνιδιάρικα percussion, έξυπνη ενορχήστρωση, radiohead-ικά progression και κυρίως μια γραμμή φωνής που σου στύβει την ψυχή. Τι άλλο θες;
2
Arctic Monkeys
"Crying Lightning";
 
Ιδιοφυές songwriting και σημαντική πηγή έμπνευσης. Περιέχει τα περισσότερα από τα στοιχεία που μας αρέσει να ακούμε και να παίζουμε.
3
Fleetwood Mac
"The Chain"
 
Ο Mick Fleetwood έχει πει ότι το The Chain βγήκε εντελώς αβίαστα από ένα απλό τζαμάρισμα. Σπάνιο και αξιοζήλευτο κατόρθωμα όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο κομμάτι.
4
Queens Of The Stone Age
"The Evil Has Landed"
 
Το κουφο-ραδιο-συμβούλιό μας το ανακύρηξε καθολικά αγαπημένο από τον περσινό τους δίσκο και σίγουρα από τα κομμάτια που θα θέλαμε να έχουμε γράψει. Τι μπορεί να πάει στραβά όταν έχεις γράψει τέτοιες κιθάρες;
5
The Velvet Underground
"Venus In Furs"
 
Φοβερά inspiring δίσκος στο σύνολο του, αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι με τους σαδομαζό στίχους και την ζοφερή ατμόσφαιρα αποτελεί την επιτομή της μυσταγωγίας και του παγανισμού και μας κλείνει το μάτι με νόημα.
6
Joy Division
"Disorder"
 
Αγαπημένο κομμάτι τόσο για την γλυκιά αλητεία που βγάζει όσο και για τους ανατριχιαστικούς στίχους του Ian Curtis πέφτουν πάνω σου σαν στοιχειωμένο πέπλο.

"I've been waiting for a guide to come and take me by the hand. Could these sensations make me feel the pleasures of a normal man?"
7
Nirvana
"Pennyroyal Tea"
 
Ένα από τα πιο εσωτερικά και αργόσυρτα κουπλέ των Nirvana, καταλήγει σε ένα ρεφρέν δυναμίτη που σε κάνει να θες να βγάλεις τα σωθικά σου όπως ακριβώς κάνει ο Cobain.
8
T. Rex
"20th Century Boy"
 
Ξεκινάει και αυτό το riff σε έχει κερδίσει στα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα. Η συνέχεια ανάλογη φυσικά.
9
Iggy Pop
"Lust For Life"
 
Ατελείωτο groove, και μια straight rock 'n' roll ατμόσφαιρα για χορό μέχρι να λιώσουν τα πόδια σου. Δεν είναι τυχαίο που παίζεται μέχρι σήμερα στα περισσότερα bar.
10
Ataxia
"Sides"
 
Άσχημα όμορφο και γοητευτικά σκοτεινό σε κερδίζει για την ειλικρίνεια έκφρασης που περιέχει. Αφοπλιστικός Frusciante, καταφέρνει να εκφράσει στη μουσική του ίσως περισσότερα απ' όσα νιώθει.
  • SHARE
  • TWEET