Leon Of Athens & Chores @ Πειραιώς 260, 05/06/18

Όρεξη και ζωντάνια που μεταφράστηκαν σε μουσική ενέργεια

Από τον Νίκο Καταπίδη, 14/06/2018 @ 11:29

Πόσο όμορφο είναι αλήθεια το συναίσθημα μιας καλοκαιρινής συναυλίας, ειδικά όταν δεν έχουν σφίξει για τα καλά οι ζέστες... Στα πλαίσια λοιπόν της έναρξης αυτής της αγαπημένης μας περιόδου, βρεθήκαμε στον κήπο του Πειραιώς 260 εν μέσω του Φεστιβάλ Αθηνών, για να δούμε τον Leon Of Athens συνοδευόμενο από το φωνητικό σύνολο Chóres, που είναι ένα δημιούργημα της Μαρίνας Σάττι αποτελούμενο αποκλειστικά από γυναικείες φωνές διάφορων ηλικιών.

Φαίνεται πως ο indie-pop καλλιτέχνης περνάει μια ιδιαίτερα καλή περίοδο, με το νέο του άλμπουμ "Xenos" να απολαμβάνει ραδιοφωνική επιτυχία, και τον ίδιο με τη μπάντα του να ανοίγουν τα φτερά τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική με μπόλικες προγραμματισμένες live εμφανίσεις.

Πειραιώς 260

Η επιτυχία του ραδιοφώνου φαίνεται πως έχει αντίκτυπο στη γενικότερη δημοφιλία του Leon, καθώς ο αρκετά μεγάλος κήπος του Πειραιώς 260 γύρω στις 22:30 είχε ζωντανέψει από κόσμο, γεγονός αξιοθαύμαστο αν λάβουμε υπόψιν το συνδυασμό ώρας και μέρας που μπορεί να απέτρεπε πολλούς από το να παρευρεθούν. Σε ένα χαλαρό σκηνικό, με καρέκλες και τραπεζάκια, θύμιζε λίγο θερινό σινεμά κάτι που προσωπικά μου άρεσε.

Λίγο μετά τις 22:30, οι λευκοντυμένες Chóres γέμισαν τη σκηνή, και η μπάντα του Leon ανέβηκε, ξεκινώντας με το upbeat "Awake" και δίνοντας ζωντάνια σε ένα αρχικά υποτονικό κοινό.

Leon Of Athens Chores

Από το εναρκτήριο κομμάτι κιόλας φάνηκε πόσο καλή δουλειά είχε γίνει στον ήχο, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ισορροπημένος και δυνατός όσο έπρεπε, και τις πολυάριθμες φωνές να γεμίζουν με το δικό τους τρόπο, δίνοντας ένταση αλλά και ατμόσφαιρα στο σύνολο.

Leon Of Athens Chores

Αξίζει να αναφέρω πως η μπάντα του Leon είναι πολύ αξιόλογη, με το rhythm section να είναι πολύ σφιχτό και groovy, την κιθάρα «πολυεργαλείο», κάνοντας πολλά από τα κομμάτια να είναι πιο ζωντανά και δυναμικά σε σχέση με τις στούντιο εκτελέσεις τους.

Leon Of Athens Chores

Για τον ίδιο το Leon, αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω είναι πως απολαμβάνει κάθε στιγμή πάνω στη σκηνή, είτε τραγουδάει, είτε παίζει κιθάρα, το πηγαίο χαμόγελό του πάντως δείχνει μια αγνότητα και μια τιμιότητα στη μουσική του, και σε κάνει να ξεπερνάς τις όποιες φωνητικές παρασπονδίες μπορεί να συμβούν στην ένταση της στιγμής.

Leon Of Athens Chores

Σίγουρα ξεχώρισαν κομμάτια σαν το χιτάκι "Aeroplane", το πολύ όμορφο "Lifeline" όπως και η διασκευή στο "Road To Nowhere" με τη συμμετοχή του κοινού. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας και με την προτροπή του Leon, σιγά σιγά ο κόσμος άφησε τις καρέκλες του και σηκώθηκε για να πλησιάσει τη σκηνή. Θερμές αντιδράσεις, μια σχεδόν οικογενειακή ατμόσφαιρα, ενώ όμορφη έκπληξη ήταν η διασκευή στο "Royals" της Lorde, με τη χορωδία και τα τύμπανα να έρχονται στο προσκήνιο. 

Leon Of Athens Chores

Μετά το cover του "All Together Now" όπου και πάλι η συμμετοχή του κοινού ήταν αισθητή, ήρθε και το encore, με μια ακόμη, πιο ηλεκτρική και έντονη, ενώ η βραδιά έκλεισε με το ομότιτλο τραγούδι του νέου δίσκου, "Xenos". Μια εκτέλεση αισθητά πιο δυνατή και συγκινητική σε σχέση με τη στουντιακή εκτέλεση του κομματιού.

Leon Of Athens Chores

Και κάπως έτσι, αυτή η όμορφη εμφάνιση έφτασε στο τέλος της. Οι εντυπώσεις σίγουρα θετικές, η όρεξη και η ζωντάνια του πλήρους μουσικού συνόλου φάνηκε και διοχετεύτηκε σαν ενέργεια και στο κοινό που ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα. Είναι βέβαιο πως η πορεία του Leon είναι σταθερά ανοδική, και εάν συνεχίσει με την ίδια προσήλωση θα μας κάνει να ασχολούμαστε ολοένα και περισσότερο μαζί του.

Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη

  • SHARE
  • TWEET