«10»: Τα άλμπουμ που επηρέασαν την Emi Path

Μια νέα παρουσία στην εγχώρια σκηνή μας συστήνεται μέσω των μουσικών που την επηρέασαν

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, 06/02/2018 @ 12:23

Η Emi Path ή κατά κόσμον Αιμιλία Παπαθεοχάρη μας συστήθηκε το 2017 με το πρώτο της άλμπουμ "The Shadow", έχοντας κάτι από το σκοτάδι των Joy Division, την dream pop διάθεση των Cocteau Twin, αλλά και στοιχεία από μπάντες όπως οι Godspeed You! Black Emperor στην μουσική της πρόταση.

Emi Path

Με αφορμή την εμφάνισή της στις 11 Φεβρουαρίου στο Six Dogs μας είπε δυο λόγια για τα 10 άλμπουμ που επηρέασαν τον ήχο του πρώτου της άλμπουμ και την μουσική της γενικότερα.

Emi Path

1
Cocteau Twins
"Treasure"
Cocteau Twins - Treasure
Το είχα ανακαλύψει στη συλλογή με τα βινύλια των γονιών μου και πάντα μου άρεσε να το ακούω.
2
Slowdive
"Souvlaki"
Slowdive - Souvlaki
Χωρίς πολλά λόγια. Κιθάρες για πάντα!
3
Explosions In The Sky
"The Earth Is Not A Cold Dead Place"
Explosions in the sky - The earth is not a cold dead place
Πρώτο post-album που άκουσα στα 18 μου, οδηγώντας σε κάτι βουνά της Κρήτης και με σχόλιο από τον πατέρα μου - εμπνευσμένο από την μουσική - «Θα το ρίξεις στο γκρεμό»;
4
Steven Wilson
"The RavenTthat Refused To Sing"
Steven Wilson - The raven that refused to sing
Πολύ ωραίο, αβίαστο «χτίσιμο» και εξέλιξη στα κομμάτια με ταιριαστή ενορχήστρωση κατά στιγμές σε σχέση με την ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει.
5
Blueneck
"Repetitions"
Blueneck - Repetitions
Εκτιμώ πολύ τα μετρημένα φωνητικά, που δεν βρίσκονται παντού μέσα στα κομμάτια καθώς επίσης και τον «πειραγμένο» ήχο του πιάνου.
6
Jesu
"Silver"
Jesu - Silver
Η εμμονή στην κιθάρα που σε κρατάει καρφωμένο εκεί μέσα σε αυτό το σαν σύννεφο ήχου που περιβάλλει το όλον, πάντα με αιχμαλώτιζε, κάνοντας με να συνεχίζω να ακούω την κιθάρα στο κεφάλι μου.
7
Godspeed You! Black Emperor
"F#A#"
Godspeed You! Black Emperor - F#A#
Tο πώς προστίθενται και πώς φεύγουν όλα τα στοιχεία, οριακά σαν να βλέπεις τον δίσκο να περνά κυριολεκτικά μπροστά από τα μάτια σου.  Όλα παίρνουν τον χρόνο τους και εμείς, οι ακροατές, τελικά γινόμαστε παρατηρητές. Πάντα πίστευα ότι αυτός ο δίσκος έπρεπε να διαρκεί τον διπλάσιο χρόνο.
8
Hidden Orchestra
"Archipelago"
Hidden Orchestra - Archipelago
Πολύ ωραία χρήση των ηχοχρωμάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ένα πολύ γεμάτο ήχο, με εναλλαγή αντίθετων και παράλληλων κινήσεων στις μουσικές τους φράσεις και με λεπτομέρειες όχι τόσο προφανείς, αλλά σημαντικές.
9
Palestine
"Strumming Music"
Palestine - Strumming Music
Βρίσκω τρομερά δημιουργικό το ambience που δημιουργεί το πιάνο. Ακόμη πιο δημιουργική η χρήση των ήχων στα live του όπου για να σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι την μουσική πρωτίστως ως φυσικό ήχο, τσουγκρίζει δύο ποτήρια μεταξύ τους. Τα αρκουδάκια του που είναι παντού κρεμασμένα γύρω από το πιάνο μέγιστη επιρροή!
10
Joy Division
"Closer"
Joy Division - Closer
Άλλο ένα βινύλιο της συλλογής του σπιτιού που άκουγα πολύ, κυρίως για την ατμόσφαιρα του.
  • SHARE
  • TWEET