«10»: Γνωρίστε τις μπάντες του Street Mode Festival 2018 (Μέρος 3ο)

Δέκα από τα συγκροτήματα που θα παρακολουθήσουμε στο φετινό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης

Από την Βάσω Καραντζάβελου, 01/08/2018 @ 12:09

Το Street Mode Festival γιορτάζει φέτος τα δέκατα γενέθλιά του και επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ με το μεγαλύτερο line-up στην ιστορία του. Τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής καθώς και πολλά αξιόλογα ονόματα του εξωτερικού θα παρελάσουν στα stages του πιο ανερχόμενου εγχώριου, και όχι μόνο, φεστιβάλ.

Street Mode Festival

Εμείς θα κάνουμε μια συνοπτική παρουσίαση όλων των συγκροτημάτων ασχέτως δυναμικότητας, μουσικού είδους ή αναγνωρισιμότητας. Με αυτό τον τρόπο σας δίνουμε την ευκαιρία να ανακαλύψετε διάφορους ετερόκλητους μουσικούς πολλοί εκ των οποίων δεν ανήκουν στη βασική ύλη του site.

Street Mode Festival

Η επιλογή των συγκροτημάτων, που θα παρουσιάζονται εδώ σε δεκάδες, έγινε με τρόπο ώστε στο κάθε μέρος του άρθρου να βρίσκει ο καθένας από σας κάτι ενδιαφέρον, ορισμένα ονόματα που ήδη γνωρίζει αλλά και κάποια ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Υ.Γ.: Σύντομα θα ακολουθήσουν αντίστοιχα άρθρα με τις υπόλοιπες μπάντες του φεστιβάλ. Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο και δεύτερο μέρος αντίστοιχα.

1
New Model Army (UK)
Είδος: Post-Punk / Alternative
New Model Army
Οι Βρετανοί θεωρούνται δικαιολογημένα το γνωστότερο συγκρότημα που θα εμφανιστεί στα πλαίσια του Street Mode Festival. Με ένα όνομα δανεισμένο από το στρατό του θρυλικού Oliver Cromwell και καυστικότατο στιχουργικό μέρος, χάραξαν τη δική τους ιστορία αναμειγνύοντας punk, folk και classic rock, σε ένα ιδιαίτερο κράμα το οποίο βρήκε άπειρους μιμητές. Σέρνοντας πίσω τους ιστορία δεκαετιών και χιλιάδες ακολούθους που φλερτάρουν με τη σφαίρα του cult, αναμένεται να χαρίσουν φοβερές στιγμές στο ελληνικό κοινό.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "51st State"
2
Dog Eat Dog (US)
Είδος: Hardcore Punk / Rapcore
Dog Eat Dog
Οπαδοί της σκληροπυρηνικής punk, σπεύσατε! Οι Dog Eat Dog έχουν περάσει στη συλλογική συνείδηση ως μία από τις πρώτες μπάντες που συνδύασαν punk με rap στοιχεία. Ιδρυθέντες το 1990, συνεχίζουν να δημιουργούν αδιάκοπα, να χώνουν funk και jazz στη μουσική τους και να ταξιδεύουν. Η Ελλάδα έχει αποτελέσει αρκετές φορές σταθμός στις περιοδείες τους και όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν σε κάποια από τις στάσεις τους μπορούν να επιβεβαιώσουν το σαματά που προκαλούν.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "No Fronts"
3
Electric Six (US)
Είδος: Dance Punk/ Dance Rock
Electric Six
Με την dance punk τους και την ολοένα διευρυνόμενη μουσική τους ταυτότητα, οι Αμερικάνοι ετοιμάζονται να παρασύρουν το κοινό της Θεσσαλονίκης. Η κωμική χροιά μαζί με τα κάφρικα αστεία μετατρέπουν τα live τους σε κάτι παρεμφερές με  stand up comedy κι έτσι αναμένουμε η εμφάνιση τους να κάνει γκελ σε ένα κοινό που φημίζεται για τη ζωντάνια και το χιούμορ του. Σίγουρα έχει πάρει κάπου το αυτί σου το "Gay Bar" ή τις disco ψευδο-avant garde εξάρσεις τους, οπότε αυτή η χορευτική επιλογή μπαίνει στα must-watch του φεστιβάλ.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Danger! High Voltage"
4
Ocean Wisdom (UK)
Είδος: Hip Hop
Ocean Wisdom
Με καταιγιστικό flow που μπορεί να συγκριθεί με αυτό του Eminem, o Ocean Wisdom επισκέπτεται τη συμπρωτεύουσα για δεύτερη φορά μεσα στο 2018. Αν και μόλις 25 ετών θεωρειται η αιχμή του δόρατος της βρετανικής hip hop σκηνής, συνδυάζοντας την ατόφια ενέργεια και το ανατρεπτικό πνεύμα της τζαμαϊκανής καταγωγής του με τη hip hop δυναμική. Άχαστος καλλιτέχνης, αξίζει δικαιωματικά τον τίτλο του head act του είδους του μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Revvin"
5
Conquering Lion (FYROM/NMK)
Είδος: Dub / Reggae / Crossover
Conquering Lion
Η Dub και reggae μουσική έχει το κοινό της στην Ελλάδα και η χώρα μας αποδεικνύεται φιλόξενος τόπος για τους εν λόγω καλλιτέχνες. Οι εκ του γειτονικού Τετόβου Conquering Lion τριγυρίζουν συχνά πυκνά στα Βαλκάνια, μεταδίδοντας τα πολύχρωμα vibes τους, ενώ έχουν ταξιδέψει και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Έχοντας κερδίσει την αναγνώριση και μία σειρά βραβεύσεων από φορείς-σταθμούς του είδους, κατεβαίνουν στα θερμά κλίματα, βρίσκουν θάλασσα και ετοιμάζονται να στείλουν μηνύματα αδελφοσύνης και πανβαλκανικής-παγκόσμιας αγάπης. 

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Go!"
6
Coretheband (GR)
Είδος: Indie Pop
Coretheband
Αφότου πέρασαν το Κρητικό Πέλαγος, κατάφεραν να μας κερδίσουν με το τσαγανό τους. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν παίξει εκτός συνόρων, διακρίθηκαν σε διεθνή μουσικό διαγωνισμό (Global Battle Of The Bands), εμφανίστηκαν σε μία από τις ποιοτικότερες τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων ετών («Η Λέξη Που Δε Λες») και προ μηνός άνοιξαν την πρώτη μέρα του Rockwave Festival. Η πρόσφατη δουλειά τους έφερε στην επιφάνεια τις pop punk κιθαριστικές επιρροές τους, καθιστώντας τους σε μία πολλά υποσχόμενη και ουσιαστική μπάντα.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Elephant"
7
Folk n Roll (GR)
Είδος: Folk/Ethnic/Balkan
Folk n Roll
Από την Ήπειρο ξεπηδά αυτη η παρέα για να αναμείξει τη βαριά μουσική της κληρονομιά με φαινομενικά παράταιρους ήχους. Ρεμπέτικα, ska, νταούλια, jazz, dub μπαίνουν στο ίδιο καζάνι και βγάζουν ένα εορταστικό αποτέλεσμα, γεμάτο ζωή και ethnic κέφι. Οι αναμείξεις των Folk n Roll μπορεί να ξενίζουν κάποιους, αποτελούν όμως το καταλληλότερο μουσικό χαλί για μία πόλη η οποία θριάμβευσε χάρη στις αντιθέσεις της.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Jamaicanos"
8
Solmeister (GR)
Είδος: Hip Hop
Solmeister
Ο Μανώλης Σολιδάκης βαφτίστηκε από τον Stifler του American Pie και διατήρησε αυτό το προσωνύμιο για χάρη του εφηβικού εαυτού του. Επιλέγει να μπλέξει emo, post punk και εναλλακτική rock με hip hop ρίμες, βάζοντας την ψυχή του χωρίς να υπολογίζει τα στεγανά και τα όρια που θέτει ένα μεγάλο μέρος της σκηνής. Οι βαθιά συναισθηματικοί στίχοι τον κατέστησαν πολύ αγαπητό στο νεανικό κοινό και συχνά η μουσικη του εγείρει ερωτήματα και συζητήσει σχετικά με ζητήματα ψυχικής υγείας.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Σελήνη"
9
RNS (GR)
Είδος: Hip Hop / Rap
RNS
Ένα από τα επιδραστικότερα hip hop σχήματα ανεβαίνει στη σκηνή του Street Mode Festival για να μας υπενθυμίσει τους λόγους που έφτασε στην κορυφή. Η επιρροή των RNS είναι εμφανής στους underground rap κυκλους, ειδικά μετά την «έκρηξη» του 2008. Με την τρέχουσα 9μελή σύνθεση τους αναμένεται να τραβήξουν μεγάλη μερίδα των ακολούθων του είδους. 

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Από Το Λόφο"
10
Φι Βήτα Σίγμα (GR)
Είδος: Hip Hop / Rap
ΦΙ ΒΗΤΑ ΣΙΓΜΑ
Άξια τέκνα της προαναφερθείσας άνοιξης αποτελούν και τα μέλη των ΦΒΣ. Οι Rio και Mani, πρώην μέλη των Bong Da City ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον DJ Mode και συνεχίζουν το ταξίδι στην εγχώρια hip hop από κοινού. Μετά το ανοιξιάτικο tour με τίτλο "Μετά Απ’ Το Τέλος" και με νέο υλικό στα σκαριά, αξίζουν και πάλι την προσοχή μας.

Περιμένουμε να ακούσουμε: "Μια Νύχτα Που Πονάς Κι Εγκαταλείπεις"
  • SHARE
  • TWEET