«10»: Τα τραγούδια που στιγμάτισαν τον σκοτεινό ινδιάνο

Εν όψει των εμφανίσεων των Wovenhand, ο David Eugene Edwards μας εκμυστηρεύεται μια λίστα που αξίζει να δείτε

Από τον Μάνο Πατεράκη, 11/05/2017 @ 13:26

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και το Σάββατο 13 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα) θα παρακολουθήσουμε για ακόμη μια φορά τον ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα μας David Eugene Edwards, ο οποίος καταφτάνει με το περσινό "Star Treatment" των Wovenhand ανά χείρας.

Είχαμε μιλήσει μαζί του πριν λίγα χρόνια σε μια απολαυστική συνέντευξη επί παντός επιστητού (αξίζει να τη διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο) και είχαμε κάνει μια αναδρομή στα υπερβατικά ταξίδια που μας είχε χαρίσε από το ξεκίνημα με τους 16Horsepower μέχρι το (τότε) σήμερα στο άρθρο, «10»: Οι εντολές του David Eugene Edwards. Φέτος, με αφορμή τις επικείμενες εμφανίσεις του, ζητήσαμε από τον σκοτεινό ινδιάνο να μας εκμυστηρευτεί τη λίστα με τα δέκα τραγούδια που έχουν στιγματίσει τις διάφορες περιόδους της ζωής του.

Εκείνος ξεκίνησε από το "Visions Of Johanna", προερχόμενο από τον δεύτερο πιο εμβληματικό δίσκο του Bob Dylan, το "Blonde On Blonde" του 1966, γραμμένο την εποχή που έβγαινε με τη μεγάλη folk τραγουδίστρια Joan Baez, αλλά ερωτευόταν την πρώτη του γυναίκα, Sara. Έπειτα έφτασε στα τάρταρα με το "Heart And Soul" από το "Closer" των Joy Division, τον δίσκο δηλαδή που εν πολλοίς όρισε το post-punk και την εναλλακτική μαυρίλα.

Κάπου μέσα συναντάμε και το ομώνυμο κομμάτι από το "Ende Neu", ένα αδικημένο διαμάντι ανάμεσα στη δισκογραφία των Einsurzende Neubauten, απο μια εποχή λιγότερο χαοτική σε σύγκριση με το ξεκίνημά τους στις αρχές των '80s. Η «ομπσκιουρίλα» δεν γίνεται να λείπει, με τους Northern Cree, τους επτά φορές υποψήφιους για Grammy Ινδιάνους ντράμερς, με ένα τραγούδι που όσο και να ψάξουμε στις διαδικτυακές γωνιές δεν θα καταφέρουμε όχι να βρούμε link, αλλά ούτε να αποδείξουμε την ύπαρξή του! Δεν γίνεται να λείπει και το "Here She Comes Now", ένα υπέροχο δίλεπτο απόσπασμα μελαγχολικής ψυχεδελικής folk από τον δεύτερο δίσκο των Velvet Underground.

Για αυτά και όλα τα υπόλοιπα, τσεκάρετε παρακάτω:

Wovenhand

1
Visions Of Johanna Bob Dylan
2
Joy Division
"Heart And Soul"
Joy Division Heart And Soul
3
Gun Club Walking With The Beast
4
David Bowie
"Wild Is The Wind"
Wovenhand
5
Velvet Underground
"Here She Comes Now"
Velvet Underground Here She Comes Now
6
Hungarian Traditional Folk Song
"Outlaw Song"
Hungarian Tradiotional Folk Outlaw Song
7
Crime And The City Solution
"I Have The Gun"
Crime And The City Solution
8
Nick Cave & The Bad Seeds
"Your Funeral, My Trial"
Nick Cave & The Bad Seeds Your Funeral, My Trial
9
Einstürzende Neubauten
"Ende Neu"
Ende Neu - Einstürzende Neubauten
10
Northern Cree
"Trypique​"
Trypique - Northern Cree
  • SHARE
  • TWEET