O David Eugene Edwards στην Αθήνα για μία συναυλία

Ο ηγέτης των Wovenhand και 16 Horsepower επιστρέφει για μια υπερβατική εμπειρία

30/01/2024 @ 13:53

David Eugene Edwards live στο Gagarin 205

Η προπώληση ξεκινάει την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου μέσω του more.com

Ο David Eugene Edwards ήταν πάντα υπερβατικός!

Το αθάνατο και πάντα up-to-date μουσικό του ύφος και η δυναμική αντισυμβατική παρουσία του, τον έκαναν ανέκαθεν να φαντάζει σαν μία οντότητα από το υπερπέραν!

Η μουσική που δημιούργησε με την πρωτοπόρο heavy droning folk μπάντα των Wovenhand και πριν από αυτό η εθιστική αναβίωση της παλιακής americana των 16 Horsepower, έδωσαν με τρόπο αποκαλυπτικό, το φιλί της ζωής σε μουσικά αρχέτυπα που είχαν εγκαταλειφθεί από τα τέλη του 20ού αιώνα. Όποιος έχει γίνει μάρτυρας κάποιας ζωντανής εμφάνισής του, μπορεί να επιβεβαιώσει την σαγηνευτική τραγουδιστική του ένταση, αλλά και το πως η σκοτεινή αύρα και ομορφιά των παιξιμάτων του στην εξάχορδη, είναι ικανή να αιχμαλωτίσει τον θεατή, από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο ακρόασης.

Στο πρώτο solo album του, υπό την αιγίδα του προσωπικού του brand, Edwards, παραδίδει ένα μοναδικό ηχόχρωμα, ευάλωτο και ενδοσκοπικό όσο τίποτα από όσα έχει δημιουργήσει στο παρελθόν. Απογυμνώνοντας την heavy rock διάθεση της πιο πρόσφατης δουλειάς του με τους Wovenhand, το ντεμπούτο "Hyacinth" φέρνει την φωνή του David Eugene, και την φειδωλή, μινιμαλιστική χρήση των οργάνων στο προσκήνιο. Υπάρχει μια ζοφερή ομορφιά και ένας κυνικός τόνος σε αυτά τα τραγούδια. Κι αν σε στιγμές φλερτάρει με τους μελωδικούς ήχους του "Secret South" των 16 Horsepower και του ομώνυμου album των Wovenhand, το "Hyacinth" δεν σταματάει εκεί! Τολμά να χρησιμοποιήσει ό,τι έχει στην παλέτα του ο Edwards, από ρυθμικές, παλμικές, υποβόσκουσες ατμόσφαιρες που θυμίζουν τα tape loops και τους πρωτόλειους ρυθμούς της industrial post-punk των 80's, μέχρι 808-beats στο στυλ της σύγχρονης drill rap. Κι όσο το "Hyacinth" στροφάρει στο στερεοφωνικό και τα ηχεία, η αίσθηση που μεταδίδει είναι αυτή του ήχου ενός ρολογιού, που με κάθε χτύπο μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αθανασία!

Έχοντας περάσει από μία διαδικασία βαθιάς ενδοσκόπησης και ανάνηψης, εν μέσω του εγκλεισμού της παγκόσμιας πανδημίας και έχοντας επιστρατεύσει τον σπουδαίο παραγωγό Ben Chisholm (The Armed, Chelsea Wolfe, Converge, μεταξύ άλλων) σε ενεργό ρόλο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα album γεμάτο αφηγήσεις, αρχαίες και σύγχρονες, βασισμένες στην αέναη προσπάθεια της ανθρωπότητας να κατανοήσει τον κόσμο στον οποίον ζούμε.

Εκτός από τους Wovenhand και τους 16 Horsepower, ο πολυπράγμων Edwards έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με καλλιτέχνες όπως οι Crime & the City Solution, Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten) και Carpenter Brut, ενώ έχει συμμετάσχει και σε soundtracks ταινιών όπως οι Searching for the Wrong-Eyed Jesus, The Brass Teapot και Titane, γεγονός που τον καθιστά μια πολυσχιδή καλλιτεχνική προσωπικότητα με έργο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Με το "Hyacinth" να έχει μόλις κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023, επιστρέφει στα Ευρωπαϊκά εδάφη και σκηνές, για να ενσαρκώσει τη νέα υπόσταση του αστείρευτου μουσικού του ταλέντου, και κάνει μια στάση στην Αθήνα, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Ελάτε να ζήσουμε μαζί την υπερβατική εμπειρία που λέγεται David Eugene Edwards.

Παραγωγή: Como Esta Events

Δελτίο Τύπου

Facebook Event

  • SHARE
  • TWEET