Willow

Lately I Feel Everything

MSFTSMusic (2021)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 14/09/2021
Η εκδίκηση του pop-punk. Περίπου. Ξανά.
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα από νωρίς. Η Willow που ποζάρει και το όνομα της οποίας (δεν) αναγράφεται στο εξώφυλλο είναι η Willow Smith. Η κόρη του Will. Των Bad Boys και των Men In Black, σε περίπτωση που δεν ήταν προφανές. Ναι φίλες και φίλοι, crossover νεποτισμού από τον κινηματογράφο στη μουσική. Και για να δέσει το γλυκό, πακέτο με pop-punk. Γιατί έτσι έχει η κατάσταση στη βιομηχανία και τον κόσμο γενικότερα. Δεν φτιάχνω εγώ τους κανόνες.

Προσπερνώντας τα αρχικά σοκ και το γεγονός ότι κάποια στιγμή, κάπως, κάποιος πρέπει να κάνει μία σοβαρή έρευνα σχετικά με την επαναφορά του εν λόγω ύφους στο mainstream μουσικό στερέωμα, η καλημέρα με το "Transparent Soul" μοιάζει βγαλμένη από τα χρυσά βιβλία των αρχών της δεκαετίας του 2000. Το μέτρημα. Τα αρπίσματα. Οι εφηβικοί στίχοι. Τα γεμίσματα του συνήθη ύποπτου Travis Barker. Η υπέρ-πιασάρικη μελωδία. Οι αρμονίες. Ένα σφηνάκι γεμάτο χαμόγελα και νοσταλγία.

Απολύτως αναμενόμενα, η παραγωγή δε σταματά να γυαλίζει δευτερόλεπτο και οι μεμονωμένες στιγμές μένουν περισσότερο από το σύνολο. Οι παραλληλισμοί με το μοσχοπουλημένο ντεμπούτο της Olivia Rodrigo μοιάζουν αναπόφευκτοι, αλλά οι συγκρίσεις όχι τόσο εύκολες. Παρά τα κοινά στο στήσιμο των δύο δίσκων, εδώ η μοιρασιά ανάμεσα σε εμπορική νοοτροπία και πιο εναλλακτικές, ελλείψει πιο ταιριαστού όρου, πινελιές έχει περισσότερη ισορροπία. Τα "Gaslight" και "Lipstick" φωνάζουν για του λόγου το αληθές.

Ανάμεσα σε νίκες και ήττες, το "Lately I Feel Everything" ακούγεται διασκεδαστικό και ακομπλεξάριστο. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η δημιουργός του ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια του σκληρού ήχου, όπως κι αν οριστεί αυτός. Η κατά πάσα πιθανότητα ελάχιστη επαφή της με τον χώρο δεν έχει καμία σημασία. Το "Grow" με το, απευθείας από τις ένδοξες μέρες του "Let Go", πέρασμα της Avril και το φασαριόζικο κλείσιμο του "Breakout" βγάζουν αρκετό κέφι για να κρατήσουν το πρόσημο θετικό.

  • SHARE
  • TWEET