Οι νέες κυκλοφορίες της 5ης Μαρτίου 2021

Πολυσυλλεκτική και άκρως ενδιαφέρουσα η πρώτη Παρασκευή της άνοιξης

05/03/2021 @ 09:10

Acid Mammoth - "Caravan"
Ένα μαμούθ με καλλιτεχνικό εκτόπισμα.

Drott - "Drott"
Μια νορβηγική προοδευτική κατάβαση μόλις ξεκίνησε.

Wolvennest - "Temple"
Psychedelic, ambient, rock από τα 17 τάρταρα στους 7 ουρανούς.

Thronehammer - "Incantation Rites"
Με τέτοιο όνομα μόνο επικούρα και θανατίλα θα πέσει πάνω μας.

Nightfall - "At Night We Prey"
Υπεράνω προσδοκιών.

:Nodfyr: - "Eigenheid"
Στα χρόνια του Μεσαίωνα, της παράδοσης και του παγανισμού.

Byrdi - "Byrjing"
Avant-garde norse folk music με όλη τη σημασία.

Paradise Lost - "Gothic Live At Roadburn 2016"
Οι Βρετανοί διαθέτουν αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή μέσω bandcamp την εμφάνισή τους στο Roadburn Festival του 2016, όταν και έπαιξαν ολόκληρο το "Gothic" στην 25η επέτειο του άλμπουμ, κυκλοφορώντας παράλληλα το live video του "Shattered".

Kings Of Leon - "When You See Yourself"
Οι alternative/southern rockers από το Nashville επιστρέφουν στην δισκογραφία τεσσεράμισι χρόνια μετά το "WALLS", με τελευταίο single του όγδοου δίσκου τους το "Echoing".

Chevelle - "Niratias"
Ένατος δίσκος για τους alternative metallers από το Illinois, με τελευταίο single το το lyric video του "Remember When" και παραγωγή από τον γκουρού Joe "Evil" Barresi.

Arab Strap - "As Days Get Dark"
Το indie rock ντουέτο των Aidan Moffat και Malcolm Middleton από την Σκωτία επιστρέφει στην δισκογραφία μετά από δεκαέξι ολόκληρα χρόνια και το "The Last Romance".

Ken Hensley - "My Book Of Answers"
Κύκνειο άσμα εκτός απροόπτου για την στούντιο δισκογραφία του σπουδαίου Ken Hensley που έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνεργασία με τον Ρώσο Vladimir Emelin.

Witherfall - "Curse Of Autumn"
Τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ για τους Καλιφορνέζους prog/power metallers, που διαθέτουν στις τάξεις τους τον πρώην πλέον κιθαρίστα των Iced Earth, Jake Dreyer, τον αντικαταστάτη του Warrel Dane στους Sanctuary, Joseph Michael και τον περίφημο ντράμερ Marco Minnemann.

Regional Justice Centre - "Crime And Punishment"
Η hardcore/powerviolence μπάντα από το Seattle κυκλοφορεί το πρώτο της ολοκληρωμένο LP μέσω της Closed Casket Activities, το οποίο προμηνύεται ως μια από της σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς για τον χώρο, έχοντας έως πιο πρόσφατο single το προ ημερών "Dust Off".

Mork - "Katedralen"
Πέμπτος δίσκος για το νορβηγικό black metal project του Thomas Eriksen, δύο χρόνια μετά το "Det Svarte Juv", ο οποίος περιλαμβάνει και συμμετοχές από μέλη των Darkthrone (Nocturno Culto), Kampfar (Dolk) και Scepticism (Eero Pöyry).

Warrior Path - "The Mad King"
Από heavy/power project του Ανδρέα Σινανόγλου, οι Warrior Path ως κανονική πλέον μπάντα με την προσθήκη των Μπάμπη Κατσιώνη, Daniel Heiman και Dave Rundle κυκλοφορούν τον διάδοχο του προπέρσινου ομώνυμου άλμπουμ.

Zaratus - "In The Days Of Whore"
Οι Necroabyssius (Varathron, Katavasia, Funeral Storm) και Bill El (Diavolos, Soulskinner, Thou Art Lord) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο black metal σχήμα, κυκλοφορώντας το ολοκληρωμένο ντεμπούτο τους δύο χρόνια μετά το "The Descent" EP.

Iron Man - "Hail Τo Τhe Riff"
Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του ηγέτη Al Morris III και την διάλυση της μπάντας, βγαίνει στην αγορά υπό την αιγίδα της Rise Above Records ένα ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ από εμφάνιση των βετεράνων Αμερικανών doom metallers στο Castle Οf Doom Festival της Ιταλίας.

Thorium - "Empires In The Sun"
Δεύτερο άλμπουμ για τους Ολλανδούς heavy metallers που διαθέτουν στις τάξεις τους τρεις μουσικούς με θητεία στους θρυλικούς Ostrogoth.

Númenor - "Draconian Age"
Νέος δίσκος για τους Σέρβους epic/power metallers, με την συμμετοχή του ηγέτη των Blind Guardian, Hansi Kursch, στο εναρκτήριο "Make the Stand".

Worn - "Human Work"
Το ενδιαφέρον hardcore συγκρότημα από τη Pennsylvania δημοσιοποιεί το νέο του άλμπουμ, που κατακλύζεται από ένα διάχυτο αντιπολεμικό μήνυμα καθώς και μια σειρά από προβληματισμούς αναφορικά με την μοντέρνα εποχή.

Pustilence - "The Birth Of The Beginning Before Τhe Inception Of The End"
Το ντεμπούτο EP των Αυστραλών death metallers με το ωραίο όνομα και τον μεγάλο τίτλο κυκλοφορεί και σε φυσική μορφή.

Βlack Sabbath - "Heaven And Hell" & "Mob Rules" (Reissues)
Οι δύο κλασικοί δίσκοι των Black Sabbath με τον Ronnie James Dio βγαίνουν ξανά σε βινύλιο και CD με πλούσιο επιπλέον ακυκλοφόρητο υλικό.

Capricorn - "Capricorn" & "Inferno" (Reissues)
Κυκλοφορούν σε βινύλιο και CD από την νεοσύστατη Ιταλική BlackBeard που ειδικεύεται στις επανεκδόσεις τα δύο άλμπουμ των προηγουμένως γνωστών ως Grinder Γερμανών power/speed metallers από το '93 και '95.

Sphinx - "Here We Are" (Reissue)
Επανακυκλοφορεί σε βινύλιο και CD από την ZYX / Golden Core το μοναδικό άλμπουμ των Ιταλογερμανών progressive hard rockers από το 1981.

Όπως κάθε εβδομάδα, βρίσκετε στο Spotify επιλογές από τις νέες κυκλοφορίες της ημέρας.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την 5η Φεβρουαρίου, το Bandcamp παραχωρεί και σήμερα τα κέρδη που του αναλογούν εξολοκλήρου στους καλλιτέχνες, κίνηση που θα επαναληφθεί την πρώτη Παρασκευή και για τους δύο επόμενους μήνες.

  • SHARE
  • TWEET