Kings Of Leon

WALLS

RCA (2016)
Από τον Γιάννη Βόλκα, 03/11/2016
Επιστροφή στη συνθετική δεινότητα του "Only By The Night"
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας «έσκασαν» ένα σωρό ενδιαφέρουσες, σχεδόν alternative, νέες μπάντες οι οποίες, άλλες αργά, άλλες ταχύτατα κατέκλεισαν rock και μη ραδιόφωνα. Τη θυμάστε την εποχή, αυτή που άκουγες παντού τους White Stripes, τους Strokes, τους Jet και λίγο αργότερα τους Franz Ferdinand, τους Editors και τόσους άλλους. Το 2003, κάπου ανάμεσα στο "Seven Nation Army" και στο "Are You Gonna Be My Girl" θα πετύχαινες και κάτι από τους Kings Of Leon. Προσωπικά θυμάμαι κυρίως το "Wasted Time", το τρίτο single από το "Youth And Young Manhood". Σχεδόν όλα αυτά τα συγκροτήματα παραμένουν ακόμα ενεργά, αν και ορισμένα από αυτά βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Κατά την προσωπική μου γνώμη και σε μια προσπάθεια «μελέτης» των οπαδών των Kings Of Leon, η οικογένεια Followill έφτασε στο απόγειο της καλλιτεχνικής της επιτυχίας στο "Only By The Night". Δεν ήταν μόνο το "Sex On Fire" το οποίο δικαιολογημένα έγινε το hit που αναμενόταν, αλλά ο δίσκος στην ολότητα του που κέρδιζε τον ακροατή. Ένα ποικιλόμορφο και πολύχρωμο άλμπουμ το οποίο κρατούσε το ενδιαφέρον αμείωτο από την έναρξη μέχρι τη λήξη του. Εμπορικά, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά αφού οι δυο συνεχιστές του "Only By The Night" χρησιμοποίησαν την ώθηση του προκάτοχού τους και εκτόξευσαν τη δημοτικότητα του συγκροτήματος ακόμα υφηλότερα.

Έτσι φτάνουμε στο φετινό "WALLS", τον έβδομο δίσκο των Kings Of Leon. Ο τίτλος αρχικά παραξενεύει αλλά αν τον αναλύσεις στο "We Are Like Love Songs" επανέρχεται η συνήθεια της παρέας από το Tennessee να βαφτίζει τις δημιουργίες του με πεντασύλλαβες ονομασίες.

Οι πρώτες αντιδράσεις για τον δίσκο είναι πέρα ως πέρα θετικές. Τα δυο singles, "Waste A Moment" και "Walls", προφήτευαν άλλον έναν επιτυχημένο δίσκο και έτσι οι Kings Of Leon βρέθηκαν για πρώτη φορά στην κορυφή των αμερικανικών charts, μια θέση με την οποία φλέρταραν επίμονα εδώ και χρόνια. Το "Waste A Moment" περιέχει όλα τα στοιχεία που έκαναν τους Followill γνωστούς και αγαπημένους. Πιασάρικη μελωδία, ευχάριστος ρυθμός και φυσικά τα αναγνωρίσιμα φωνητικά του Caleb. Από την άλλη, το "WALLS" που ακολούθησε αποτελεί μια συναισθηματική και εσωστρεφής μπαλάντα που σε πολλούς θα θυμίσει τις αντίστοιχες του μεγάλου Bruce Springsteen.

Τον χορό των singles ακολούθησε το επίσης uptempo "Around The World" ενώ δυο μέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ δόθηκε για streaming to "Reverend" το οποίο ήρθε πλέον να επιβεβαιώσει αυτό που εξαρχής υποπτευόμασταν. To "WALLS" επαναφέρει δυναμικά τους Kings Of Leon στη συνθετική δεινότητα του "Only By The Night". Είναι ο δίσκος ο οποίος θα σε προκαλέσει να τον απολαύσεις ως ένα ολοκληρωμένο δημιούργημα. Η οικογένεια Followill κυκλοφορεί μεν αλλεπάλληλα singles αλλα δεν βασίζεται σε αυτά. Στηρίζεται στο σύνολο του δίσκου και αυτό αυτόματα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη τόσο για το μουσικό ύφος του συγκροτήματος όσο και για τη σημερινή εποχή.

Συμπερασματικά οι Kings Of Leon όχι μόνο συντηρούν την επιτυχία του παρελθόντος, αλλά δείχνουν ξεκάθαρα ότι στόχος τους είναι να φτάσουν ακόμα ψηλότερα και να κατακτήσουν νέες κορυφές. Ακόμα πιο θετικό είναι ότι έχουν ό,τι είναι απαραίτητο για να το καταφέρουν.

  • SHARE
  • TWEET