Teaser από το νέο album των Anathema

Κυκλοφορεί στις 9 Ιουνίου

14/04/2014 @ 11:00
Οι Αnathema πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 9 Ιουνίου μέσω της Kscope το νέο τους άλμπουμ με τίτλο "Distant Satellites".

Η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα ένα video υπό το όνομα "Anathema - The Lost Song Part 3 Clip (Distant Satellites Album Teaser)", όπου μπορούμε να ακούσουμε 40 δευτερόλεπτα από το καινούργιο της υλικό. Μεταβείτε στο video εδώ.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Cederberg Studios του Oslo με παραγωγό τον Christer-Andre Cederberg, ενώ το εξώφυλλο αποτελεί δουλειά του Κορεάτη καλλιτέχνη Sang Jun Too.

Σε σχετική δήλωσή της, η μπάντα αναφέρει τα εξής:

«To "Distant Satellites" είναι το αποκορύφωμα όλων εκείνων για τα οποία οι Anathema έχουν εργαστεί μέχρι στιγμής στη πορεία τους στη μουσική. Περιέχει σχεδόν κάθε πιθανό στοιχείο του καρδιακού παλμού της μουσικής των Anathema που θα μπορούσε να έχει.

Υπάρχει ομορφιά, ένταση, δράμα, γαλήνη, και επιπλέον μουσικές διαστάσεις που η μπάντα έχει προηγουμένως μονάχα υπαινιχθεί. Όλα είναι χτισμένα επάνω στην συνθετική χημεία του Daniel, του John και του Vincent ~ και την νοσταλγική φωνή της Lee Douglas.

Με την παραγωγή και την μίξη από τον δικό μας άνθρωπο Christer-Andre Cederberg (Weather Systems, Universal), και επιπλέον μίξη σε μερικά κομμάτια από τον απρόσβλητο Steven Wilson, είναι μια ειδική και μοναδική κυκλοφορία για την μπάντα.

Ελπίζουμε οι οπαδοί να πάρουν από την ακρόαση και την αίσθηση της μουσικής όση χαρά πήραμε εμείς δημιουργώντας την.»

Το συγκρότημα πρόκειται να δώσει μια σειρά ακουστικών συναυλιών τον ερχόμενο Ιούνιο στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έχει προγραμματίσει ήδη κάποιες εμφανίσεις μέχρι και τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το προηγούμενο studio άλμπουμ των Βρετανών, "Weather Systems", είχε κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012.

Οι Anathema επιστρέφουν φέτος στη χώρα μας για δύο συναυλίες. Πιο συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν στις 30 Αυγούστου στην Αθήνα και το Stage Volume 1, και μία μέρα αργότερα, στις 31 Αυγούστου δηλαδή, στο Block 33 της Θεσσαλονίκης.

  • SHARE
  • TWEET