Αυτοί λατρεύουν το... rock 'n' ball

Πόσο rock μπορεί να υπάρχει στο ποδόσφαιρο;

28/12/2020 @ 11:06

Πολλοί λένε ότι το rock είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι απλά ένα είδος μουσικής, είναι κάτι περισσότερο. Rock μπορεί να είναι οποιοσδήποτε μέσα από τον τρόπο που ζει. Δεν έχετε ακούσει πολλάκις για rock καταστάσεις σε διάφορα θέματα; Εμείς λοιπόν σκεφτήκαμε να δούμε πόσο rock μπορεί να υπάρχει στο ποδόσφαιρο και με ποιους τρόπους. Κι έτσι βρήκαμε τους ανθρώπους που έχουν λατρέψει και τα δύο.

Ούτως ή άλλως, τόσο το rock, όσο και το ποδόσφαιρο έχουν καταφέρει εδώ και δεκαετίες να μαγνητίσουν και να καθηλώσουν εκατομμύρια κόσμου, που είναι φανατικοί λάτρεις του ενός ή του άλλου ή και των δύο. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε όμως γι' αυτούς που έχουν ζήσει από μέσα, άμεσα ή έμμεσα, και τα δύο με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, ξεκινώντας από το πιο τρανταχτό και πρόσφατο παράδειγμα.

Ντάνι Οσβάλντο: Ένας λατίνος φορ... rock σταρ
Παιδάκι ήταν στη Λανούς, ως έφηβος πήγε στην Μπάνφιλντ για να ανδρωθεί στην Ουρακάν. Ακολούθησαν Αταλάντα, Λέτσε, Φιορεντίνα, για να φύγει από την Ιταλία και να πάει στην Ισπανία για λογαριασμό της Εσπανιόλ, πρώτο φαβορί φέτος στη bet365, για να επιστρέψει από την 2η κατηγορία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Επιστρέφει στην Ιταλία και στη Ρόμα, εκεί κάνει τη δική του ποδοσφαιρική έκρηξη και βγάζει εισιτήριο για την Πρέμιερ Λιγκ και τη Σαουθάμπτον. Δεν κόλλησε όμως εκεί κι άρχισε η κατιούσα.

Επιστρέφει ξανά στην Ιταλία, παίζει σε Ίντερ και Γιούβε, μετά στην Πόρτο, ύστερα στην Μπόκα το 2016 και μετά... ήρθε το rock. Τραγουδιστής στο rock συγκρότημα Barrio Viejo στη Βαρκελώνη με πολλές live εμφανίσεις, αν και το ταλέντο του στην μπάλα ήταν μεγαλύτερο. Επέστρεψε φέτος στην Μπάνφιλντ, αλλά ουσιαστικά έχει τελειώσει από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια.

Elton John... ο πρόεδρος
Για τον μουσικό Elton John δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Από τους κορυφαίους Βρετανούς συνθέτες και τραγουδιστές όλων των εποχών. Ίσως όμως δεν ξέρετε ότι είναι φανατικός φίλος της Γουότφορντ. Αγόρασε τις σφήκες το 1976 και ήταν πρόεδρος μέχρι το 1987. Τώρα διατελεί επίτιμος πρόεδρος του κλαμπ.

Το εξώφυλλο του Eric Clapton
Οι επιτυχίες του μεγάλες, τόσο με τους Cream, όσο και οι προσωπικές του. Ένας από το κορυφαίους κιθαρίστες που έβγαλε το Ηνωμένο Βασίλειο. Η τρέλα του όμως με το ποδόσφαιρο και κυρίως με την αγαπημένη του Γουέστ Χαμ είναι δεδομένη και γνωστή εδώ και περίπου 50 χρόνια. Το 1978 λοιπόν για το εξώφυλλο του βινυλίου "Backless" φωτογραφήθηκε φορώντας το κασκόλ των σφυριών.

«Σιδερένια σφυριά»
Η Γουέστ Χαμ όμως δεν έχει μόνο τη στήριξη του Eric Clapton. Οι Iron Maiden, το θρυλικό μέταλ συγκρότημα υποστηρίζει σύσσωμο τα σφυριά. Οι θρυλικοί Maiden λοιπόν έχουν αφιερώσει ολόκληρη τουρνέ στον αγαπημένο τους σύλλογο! Επιπροσθέτως, ο Steve Harris έχει περάσει από τις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ στην παιδική του ηλικία.

Ο «διπλωμάτης» Paul McCartney
Τώρα εδώ επιλέγουμε τη λέξη διπλωμάτης, από... έμπορος, διότι θέλουμε να τιμήσουμε μουσικά το πιο διάσημο μέλος των σκαθαριών μετά τον John Lennon. Ο κιθαρίστας των Beatles είναι γέννημα-θρέμμα του μεγάλου λιμανιού, του Λίβερπουλ. Γιατί τον αποκαλούμε διπλωμάτη; Μα διότι έχει δηλώσει πως αγαπά τόσο την Έβερτον, όσο και τη Λίβερπουλ, διότι είναι οι ομάδες της γενέτειρας πόλης του. Βέβαια τόνισε ότι στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, είναι με την μπλε πλευρά και όχι με τους κόκκινους. Τώρα βέβαια πόσο οξύμωρο είναι αυτό μπορείτε να το φανταστείτε, αν βάλετε στο μυαλό σας ότι κάποιος από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη! Ε, αυτά... δεν γίνονται.

Robert Plant... ο λύκος
Η φωνή του είναι αναγνωρίσιμη μέσα σε εκατοντάδες άλλες. Είναι ένας μύθος, όπως και το συγκρότημα με το οποίο μεγαλούργησε, οι Led Zeppelin. Ο Robert Plant λοιπόν είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Γουλβς. Πριν από 11 χρόνια μάλιστα, το 2009 δηλαδή, έγινε αντιπρόεδρος του συλλόγου, ενώ σπάνια λείπει από το αγαπημένο του Μολινιού.

Noel Gallagher ο προβοκάτορας
Ο κιθαρίστας που έκανε μεγάλη καριέρα με τους Oasis δεν είναι απλά δηλωμένος... πολίτης. Ένθερμος φίλος της Μάντσεστερ Σίτι, με έντονη παρουσία στο γήπεδο, αλλά και έξω από αυτό, καθώς συχνά-πυκνά προβοκάρει τις μισητές Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ. Είναι αρκετές οι φορές μάλιστα που οι δηλώσεις αυτές δίνουν τροφή στον αγγλικό τύπο και γίνονται πρωτοσέλιδα.

Rock 'n' ball λοιπόν με αφορμή τον Ντάνι Οσβάλντο, που ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο από τους υπόλοιπους που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, πηγαίνοντας από το χορτάρι στη rock σκηνή, όντας ιδιαίτερα ενεργός και στα δύο. Γιατί όλοι μπορούμε να έχουμε περισσότερες από μία μεγάλη αγάπη!

  • SHARE
  • TWEET