Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία δίσκου στη Γερμανία λόγω του ακραίου εξωφύλλου του

10/03/2011 @ 11:05
Ο νέος δίσκος των Δανών melodic/death metallers Pitch Black με τίτλο "The Devilty" δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει στη γερμανική αγορά εάν δεν αλλάξει το εξώφυλλό του.

Οι γερμανικές εταιρείες διανομής αρνήθηκαν να τον διανέμουν στα δισκοπωλεία, εξαιτίας της -όπως υποστήριξαν- ακραίας φωτογραφίας που κοσμεί το εξώφυλλο του δίσκου. Ο τραγουδιστής της μπάντας, Daniel, δήλωσε πως κατανοεί το ότι κάποιοι μπορεί να ενοχληθούν από αυτό, υποστηρίζει όμως πως υπάρχει μιά κεντρική ιδέα και δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να λογοκριθεί, με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας να συμπληρώνουν:

«Δεν πρόκειται περί πορνογραφίας, ούτε είναι αληθινή φωτογραφία. Όσοι ακούνε heavy metal έχουν αντικρύσει ακόμα πιο ακραία εξώφυλλα. Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε στον κόσμο το ότι οφείλουμε να ζούμε αρμονικά μεταξύ μας και να ξεφορτωθούμε όλες εκείνες τις προκαταλήψεις που βιώνουμε καθημερινά γύρω μας».

Το συγκρότημα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ανεύρεσης καινούργιου σχεδίου για το εξώφυλλο του δίσκου και προσκαλεί όποιον έχει κάποια καλή ιδέα να τη μοιραστεί μαζί του στο www.myspace.com/pitchblackdk.

Ιδού το επίμαχο εξώφυλλο:

  • SHARE
  • TWEET