The Man From Managra @ Rabbithole, 30/03/19

Συστημένο γράμμα από τη Μάναγκρα

Από την Αθανασία Χρυσανθοπούλου, 03/04/2019 @ 18:14

O Coti K. έχει αντιμετωπίσει τη μουσική από διαφορετικές οπτικές γωνίες με το πέρασμα του χρόνου. Όμως, μια βασική θεώρηση είναι αυτή που διέπει όλα τα μουσικά του εγχειρήματα, το γεγονός πως η μουσική αποτελεί γι' αυτόν κάτι πολύ πιο ανοιχτό από αυτό που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας. Αρκεί ένα installation για να σε βγάλει από τα στεγανά μιας εκτονωτικής τυπικής συναυλίας και να αισθανθείς πως εκείνη τη στιγμή βλέπεις τον γλύπτη να σμιλεύει το έργο του ή τον ζωγράφο να βάζει τις τελευταίες πινελιές στον πίνακά του.

The Man From Managra

Ο άνθρωπος από το νησί της Μάναγκρα έψαχνε έναν ασυνήθιστο χώρο να παρουσιάσει το καινούργιο μουσικό του πόνημα "King Time" που αποτελεί φυσική συνέχεια του δίσκου "Half Century Sun" ο οποίος κυκλοφόρησε δύο χρόνια πριν. Το θέατρο Rabbithole με την απλή αισθητική αποτέλεσε ιδανικό μέρος για να ξεδιπλωθεί το ταλέντο του πενταμελούς σχήματος και για να τεθούν οι σημαντικές απορίες προς ναυτιλλομένους. Στους σκοτεινούς δρόμους του Μεταξουργείου και στους μελαγχολικούς στίχους ήρθε και απλώθηκε η φωτεινή μελωδία του "Set Sail". Το τοπίο συμπληρώθηκε από τα φωνητικά των Λαμπρινή Γρηγοριάδου (Μπάσο, τενόρα κιθάρα, φωνητικά), Ρένα Ρασούλη (φωνητικά, πλήκτρα) και Εύα Ντούρου (Πλήκτρα, Θέρεμιν, φωνητικά). Οι φωνές των κοριτσιών σου έδιναν την εντύπωση πως είναι η θάλασσα που τόσο αγαπάει ο μοναδικός κάτοικος του νησιού της Μάναγκρα, Coti K..

The Man From Managra

Ο δίσκος βρήκε ανταπόκριση από το κοινό καθώς στα κομμάτια "Here Are We Now" και "Sing Your Heart Out" η αύρα στον χώρο ήταν γεμάτη ευγενικά συναισθήματα. Το πιο λαμπρό σημείο της συναυλίας ήταν φυσικά η μουσική σύμπραξη της Σtella με τους υπόλοιπους μουσικούς που εκτέλεσαν μαζί της το τραγούδι “Tonight” δίνοντας μας ένα κομμάτι από το πηγαίο ταλέντο της.

The Man From Managra

Μετά το κούρδισμα της καλογυαλισμένης κιθάρας του ακολούθησε το αργόσυρτο "The Church Bells" και το μουσικό ταξίδι συνεχίστηκε με κομμάτια από το "Half A Century Sun" με το "Se Ti Rivedro'" να αφιερώνεται εξαιρετικά στην αδερφή του Coti K. "A promise" και παλαιότερες μελωδίες έκλεισαν μια συναυλία που άφησε μια γλυκειά γεύση.

  • SHARE
  • TWEET