Thirty Seconds To Mars @ TerraVibe Park, 30/09/15

Το τελευταίο live της σεζόν στο Terra Vibe, με κομφετί, μπαλόνια, πολύ χορό και τον pink-headed Jared Leto, μας έστειλε να βρούμε νερό στον Άρη

Από την Βάσω Καραντζάβελου, 02/10/2015 @ 10:51
Μία παλιά σοβιετική παροιμία λέει πως η αυλαία του καλοκαιριού πέφτει με την τελευταία συναυλία στο μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο της Ελλάδας, το Terra Vibe. Και φέτος βρεθήκαμε να γιορτάζουμε την υποδοχή του φθινοπώρου με τους ήχους των Thirty Seconds To Mars. Οι Jared Leto and co είχαν ανακοινώσει την εμφάνισή τους από αρχή καλοκαιριού και οι fans μέσα σε πελάγη ενθουσιασμού ανέμεναν την 30η Σεπτεμβρίου με θρησκευτική καρτερικότητα. Λίγες μέρες αφότου ανακοινώθηκε πως στον Άρη υπάρχει νερό, μπορούσε η μπάντα να μας εκτοξεύσει εκεί σε 30 δευτερόλεπτα για να το διαπιστώσουμε οι ίδιοι;

Φτάνοντας στην -παραλίγο- βροχερή Μαλακάσα λίγα λεπτά μετά τις 18:00, όταν και άνοιξαν οι πόρτες, είχαν αρχίσει ήδη να συγκεντρώνονται τα πρώτα πλήθη πίσω από τα κιγκλιδώματα της μικρής σκηνής, για να βρεθούν πιο κοντά στο ίνδαλμά τους (ή ακόμα καλύτερα να πιάσουν την τσίχλα του -το άκουσα κι αυτό- γιακ). Αν και αρχικά ο μέσος όρος ηλικίας ήταν κάπου στα 15, όσο πέρναγε η ώρα αυξήθηκε τόσο ο ηλικιακός μέσος όρος όσο και οι άντρες στο κοινό. Θριαμβευτική διάψευση για μία προκατειλημμένη σαν εμένα που περίμενε να δει αποκλειστικά και μόνο μερικές χιλιάδες δεκαεξάχρονες groupies που ουρλιάζουν στη θέα του pink-headed Jared Leto.

Η ώρα περνούσε, ο λαός πλήθαινε αλλά support γκρουπ πουθενά. Κακή επιλογή να μην υπάρχει ένα opening σχήμα για να ζεστάνει το κοινό. Με ένα τσουχτερό εισιτήριο και μάλιστα σε έναν χώρο όπως η Μαλακάσα, που πρέπει να πληρώσεις αρκετά εξτρά χρήματα για να φτάσεις - είτε με λεωφορείο είτε με αυτοκίνητο, να μην υπάρχει κάποιο ακόμη act; Naaah.

Thirty Seconds To Mars

Η θερμοκρασία έπεφτε, και γύρω στις 6 με 7.000 άνθρωποι περίμεναν τους Thirty Seconds To Mars. Εγγλέζοι στο ραντεβού, μας έστησαν μόλις δέκα λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη και στις 20:40, αφού έσβησαν όλα τα φώτα, ανέβηκε στη σκηνή με μουσική υπόκρουση "Carmina Burana" ο ντυμένος στα λευκά Jared Leto. Ουρλιαχτά, λιποθυμίες, αστεία για το ΠΑΣΟΚ. Πού να ήξερε. Πρώτο τραγούδι το "Up In The Air", χέρια στον αέρα, ο κόσμος να χορεύει ασταμάτητα, ένας πανικός. Ακολουθούν τα "Search And Destroy" και "This Is War" από το "This Is War" του 2009  και το "Conquistador" από το "Love, Lust, Faith And Dreams" στο ίδιο μοτίβο, με τον κόσμο να παραληρεί, τον frontman εξαιρετικά ευδιάθετο και πολλά τεράστια χρωματιστά μπαλόνια γεμίζουν τον χώρο.

Thirty Seconds To Mars

Βέβαια από τα πρώτα τραγούδια φαινόταν πως κάτι έλειπε από τη σκηνή αλλά και ηχητικά. Ο ντράμερ και αδερφός του Jared, Shannon, απουσίαζε και ο πρώτος του αφιέρωσε το τραγούδι "City Of Angels". Τα τύμπανα ήταν προηχογραφημένα, αλλά σίγουρα η φυσική παρουσία και εκτέλεση στη σκηνή θα έδινε περισσότερους πόντους. Αυτό δεν πτόησε καθόλου τον Leto, που κινούνταν ασταμάτητα πάνω στη σκηνή, χόρευε και αλληλεπιδρούσε καταπληκτικά με τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας γιατί θεωρείται ένας από τους πιο εκρηκτικούς showmen. Γιατί δεν υπάρχει καμία λέξη που να περιγράφει καλύτερα τον καταπληκτικό κύριο Leto από το «showman». Στο "Kings And Queens" ανεβάζει στη σκηνή μία μικρούλα, ενώ στη συνέχεια, αφού διάβασε το ποίημα ενός Έλληνα θαυμαστή, του Στέλιου, ανέβασε και τον ίδιο στη σκηνή.

Thirty Seconds To Mars

Από επικοινωνία το live έσκισε. Ηχητικά δεν θα έλεγα το ίδιο. Όλοι όσοι έχουν πάει στο Terra Vibe ξέρουν πως ο ήχος δεν είναι ό,τι καλύτερο. Το ίδιο ισχύει και για χθες. Ο ήχος δεν έχανε μόνο από την απουσία live drumming set, αν και δε φάνηκε να ενοχλεί ιδιαίτερα τους θαυμαστές που συνέχιζαν ανενόχλητοι τον χορό. Εξάλλου η απίστευτη φωνή του Jared απογείωνε το κάθε κομμάτι. Στο "Do Or Die" ανέβηκε στη σκηνή με μία ελληνική σημαία και μίλησε με θαυμασμό για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και το πόσο εμμονικός υπήρξε με την αρχαία μυθολογία. Επίσης μαγνητοσκοπήθηκε ένα κλιπ για λογαριασμό περιβαλλοντικών δράσεων που υποστηρίζει ο -γνωστός για τον ακτιβισμό του- Leto. Είπαμε, στο επικοινωνιακό κομμάτι δεν παίζεται.

Thirty Seconds To Mars

Η ομορφότερη στιγμή της βραδιάς ήταν το ακουστικό σετ. Ο οσκαρικός ηθοποιός, μόνος στη σκηνή με μία κιθάρα, ερμήνευσε τα "Hurricane" και "Alibi" και μας ρώτησε τι θα θέλαμε να ακούσουμε. Και ο λαός αποκρίθηκε με ένα στόμα μια φωνή: "The Kill" (τι έκπληξη!). Όλο το Terra Vibe τραγουδούσε ρυθμικά «Come, break me down, bury me, bury me...» και ο Jared φάνηκε να το απολαμβάνει. Έχει πει άλλωστε πως αγαπάει πολύ το ελληνικό κοινό - και οι Έλληνες ανταπέδωσαν την αγάπη. Λέτε να είχε κάποιον συμβολισμό η λήξη της διετούς περιοδείας στην Ελλάδα;

Thirty Seconds To Mars

Η μπάντα εμφανίστηκε αρτιμελής (χωρίς τον Shannon, είπαμε) για το encore και έπαιξε το "Bright Lights", με δακρύβρεχτο sing-along από το εκστασιασμένο κοινό και το υπέροχο "Closer To The Edge", τον καλύτερο τρόπο να κλείσει η βραδιά, με τον επόμενο Joker να μας καληνυχτίζει και να ανεβάζει στη σκηνή τους κατόχους των VIP εισιτηρίων που βρίσκονταν μπροστά στη σκηνή.

Thirty Seconds To Mars

Λίγο μετά τις 22:00 τα φώτα άναψαν και οι ενθουσιασμένες groupies προσπαθούσαν να βρουν την αναπνοή τους. Το ταξίδι στον πλανήτη Άρη κράτησε μόλις μιάμιση ώρα, θύμιζε περισσότερο πάρτι παρά rock συναυλία και έκλεισε το παρατεταμένο καλοκαίρι με έναν όμορφο τρόπο. Οι Thirty Seconds To Mars έχουν αφήσει πίσω τις alternative rock καταβολές τους και έχουν στραφεί προς πιο ηλεκτρονικούς δρόμους - αν σκεφτούμε πως 12 από τα 13 κομμάτια της setlist είναι από τα δύο τελευταία άλμπουμ. Δεκτόν. Ζήσαμε ένα μεγάλο πάρτι και ένα από τα εντυπωσιακότερα σόου της χρονιάς, με πολλά κιλά κομφετί, σημαίες, χρώματα, φωνές, χαρά και τον ενεργητικότατο showman Jared Leto.

Dear Echelon, εσείς χθες βρήκατε νερό στον Άρη;
SETLIST

Carmina Burana: O Fortuna
Up In The Air
Search And Destroy
This Is War
Conquistador
Kings And Queens
Do Or Die
City Of Angels
End Of All Days
Hurricane (ακουστικό)
Alibi (ακουστικό
The Kill (Bury Me) (ακουστικό)
Bright Lights
Closer To The Edge

Φωτογραφίες: Christina Alossi
  • SHARE
  • TWEET