Συνέντευξη με τους Nightstalker

10/01/2006 @ 12:44
Μία από τις καλύτερες μπάντες της παγκόσμιας rock σκηνής μας κάνει περήφανους για το ότι κατάγεται από την Ελλάδα. Οι Nightstalker με τις κυκλοφορίες τους βάζουν τα γυαλιά στις περισσότερες ξένες μπάντες του είδους. Αν δε γνωρίζετε τους Nightstalker πραγματικά χάνετε ένα από τα πιο αξιόλογα group των τελευταίων χρόνων. Όλες οι κυκλοφορίες τους είναι καταπληκτικές, όπου βρείτε κάποιο δισκάκι τους τσιμπήστε το άφοβα. Το rocking είχε τη χαρά να μιλήσει με 2 από τα μέλη της μπάντας, τον Τόλη (κιθάρα) και τον Αργύρη (φωνή ). Η κουβέντα κράτησε περίπου 2,5 ώρες και παρακάτω ακολουθούν τα πιο σημαντικά σημεία της.

Θα ήθελα να μου πείτε αν είστε ικανοποιημένοι με τη μέχρι τώρα πορεία του "Just A Burn".
Αργύρης: Κοίτα μέχρι τώρα πιστεύω ότι πάει καλά, πιο καλά από κάθε άλλο album μας. Αυτό έχει να κάνει με το ότι έπεσε πιο πολύ δουλειά από το συγκρότημα, αλλάξαμε πως να το πω, όχι ύφος, απλά έφυγε ο Χάρης (κιθάρα) και αυτό όπως είναι λογικό μας επηρέασε.
Τόλης: Ναι πάει πολύ καλά, όπως ακριβώς το περιμέναμε. Όσον αφορά τη διανομή του στο εξωτερικό κάναμε περισσότερες κινήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες μας. Έπαιξαν αρκετά πράγματα ρόλο, αλλάξαμε και κάποια πράγματα στον τρόπο ηχογράφησης.


Ποιες ήταν οι προσδοκίες σας όταν ηχογραφούσατε το "Just A Burn";
A: Προσδοκίες; Το μόνο που θέλαμε ήταν να βγάλουμε αυτό το album. Είναι και το γεγονός ότι πλέον έχουμε δικιά μας εταιρεία και ασχολούμαστε εμείς με το θέμα και όχι ο κάθε τυχαίος της κάθε εταιρείας.

Μιας και το ανέφερες θα ήθελα να σε ρωτήσω για τη Mad Prophet Records. Ο λόγος που τη δημιουργήσατε είναι γιατί θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο γύρω από τις κυκλοφορίες σας ή σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε και δουλειές από άλλες μπάντες, όπως έγινε πχ με το "Broken World" των Engine;
Α: Ναι, ο βασικός λόγος είναι για να μπορούμε να έχουμε εμείς τον πλήρη έλεγχο των κυκλοφοριών μας.
Τ: Μπορεί όμως να κυκλοφορήσουμε και δουλειές από άλλες μπάντες εάν υπάρχει πρώτα από όλα η δυνατότητα να γίνει κάτι τέτοιο και εάν είναι και το υλικό αυτό που θέλουμε.
Α: Ναι, γιατί όχι, από τη στιγμή που υπάρχει το label θα είναι πιο εύκολο για κάποια μπάντα να το κυκλοφορήσει μέσω της Mad Prophet παρά μέσω κάποιας άλλης εταιρείας.

Είπες πριν ότι έγιναν κάποιες αλλαγές στη μπάντα, αυτό κατά την άποψη μου έχει επηρεάσει και τον ήχο σας, δε μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς αλλά μου φαίνεται ότι είναι πολυ "floating" σε σχέση με τις υπόλοιπες δουλειές σας. Αυτό είναι κάτι που σας βγήκε αυθόρμητα;
Α: Ναι, γιατί την ώρα που μπήκαμε στο studio για να ηχογραφήσουμε ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε να γράψουμε, καθώς το υλικό προϋπήρχε. Απλά πειραματιστήκαμε λίγο περισσότερο στον τρόπο της ηχογράφησης και στον ήχο.

Η ηχογράφηση αν και έχει γίνει σε ελληνικό studio δε θυμίζει σε τίποτα Ελλάδα και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τις αντίστοιχες του εξωτερικού.
Α: Υπάρχουν πολλές αμερικάνικες μπάντες που γράφουν για παράδειγμα στο Μπαγκλαντές ή στη Σουηδία. Υπάρχουν Σουηδικές μπάντες που γράφουν στην Ιταλία, δεν έχει σημασία που είσαι. Δεν είναι το χώμα που κάνει τη διαφορά ή το studio. Το βασικό είναι τι παίζεις και να ξέρεις τι θέλεις ρε συ. Ο ενισχυτής πχ ο Marshall και στην Ινδονησία το ίδιο ακούγεται. Το θέμα είναι το υλικό που έχεις.
Τ: Συμφωνώ, αυτό είναι το βασικότερο, να έχεις καλό υλικό.

Πως θα περιγράφατε τον ήχο των Nightstalker σε κάποιον που δε σας έχει ακούσει ποτέ;
Α: Rock.

Για πρώτη φορά υπάρχουν και οι στίχοι στο cd. Πως και αποφασίσατε να τους βάλετε; Και πως στην ευχή καταφέρνεις με τόσο απλές λέξεις να περιγράφεις τόσα πράγματα και να δημιουργείς στίχους που σου κολλάνε στο μυαλό;
Α: Βασικά μου την είπαν τα παιδιά από τη μπάντα να βάλω στίχους στο cd (πολλά γέλια). Κοίτα να δεις τι γίνεται, εγώ πιστεύω ότι τα απλά πράγματα είναι αυτά που μετράνε στη ζωή. Τώρα τα πιο σύνθετα χάνεις την ουσία όταν αρχίζεις και τα ψάχνεις. Γιατί το ένα και γιατί το άλλο, κάπου φεύγεις απο το στόχο. Τα απλά πράγματα είναι αυτά που χτυπάνε κατευθείαν εκεί που πρέπει.

Οι στίχοι σου έχουν κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα που θες να περάσεις προς τα έξω ή απλά εξωτερικεύεις μέσω αυτών τα συναισθήματα σου;
Α: Οι στίχοι απλά μιλάνε για πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μου, στη ζωή σου και γενικότερα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή του καθενός. Δεν περνάω κάποιο μήνυμα μέσα από τους στίχους.

Σχετικά με τις συναυλίες που έχετε δώσει για την προώθηση του "Just A Burn": Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής; Έχετε σκοπό να δώσετε και άλλες συναυλίες στο μέλλον γύρω από την τελευταία σας κυκλοφορία;
Α: Κάναμε ένα tour σε όλη την Ελλάδα το χειμώνα που μας πέρασε και για το κοντινό μέλλον έχουμε σχεδιάσει να μη δώσουμε άλλα live.
Τ: Πήγανε πολύ καλά όλες οι συναυλίες μας. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική.

Το festival που έγινε στην Αντίπαρο πως σας φάνηκε;
Τ: Πολύ καλή φάση και πολύ αξιόλογη προσπάθεια.
Α: Ναι όντως αυτό ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια και θα ήταν καλό να εδραιωθεί και να γίνεται κάτι εκεί κάθε χρόνο.
Τ: Ναι, θα ήταν πολύ καλό αν γινόταν θεσμός και γινόταν κάθε χρόνο.

Πως βλέπετε την ελληνική σκηνή τώρα σε σχέση με όταν πρωτοξεκινάγατε;
Α: Α, καλά τώρα... Όταν πρωτοξεκινήσαμε υπήρχαν μόνο οι Last Drive και μετά ήρθαν οι Honeydive, οι Deus και τόσα άλλα γκρουπ. Τώρα δεν υπάρχει καμία σχέση με τότε.

Που πιστεύετε ότι οφείλεται η υπογεννητικότητα στην ελληνική σκηνή;
Α: Δεν υπάρχει υπογεννητικότητα, απλά είναι δύσκολο να το γράψεις και να το ηχογραφήσεις ούτως ώστε να υπάρχει κάπου αυτό το υλικό.
Τ: Ναι, το να το κυκλοφορήσεις και να το κάνεις να ακουστεί, αυτό είναι το πρόβλημα. Το να βγει στο ράδιο, στην τηλεόραση είναι πολύ δύσκολο και γενικότερα η προώθηση του υλικού είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Ο μουσικός τύπος πως σας έχει αντιμετωπίσει; Το ραδιόφωνο σας έχει βοηθήσει καθόλου;
Α: Το ραδιόφωνο δε βοηθάει έτσι και αλλιώς γιατί το ραδιόφωνο παίζει πράγματα τα οποία είναι πληρωμένα. Δεν υπάρχει πια περίπτωση να παίξουν κάτι το οποίο θεωρούν αξιόλογο. Αν δεν πληρώσεις δεν ακούγεσαι.
Τ: Δυστυχώς τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος σταθμός που να παίζει τέτοια μουσική πλέον. Η βοήθεια από το ραδιόφωνο είναι πολύ μικρή.

Για μένα οι Nightstalker είναι από τις ελάχιστες μπάντες που θα μπορούσαν άνετα να διαπρέψουν και στο εξωτερικό, καθώς οι κυκλοφορίες σας δεν υστερούν σε τίποτα από τις εισαγόμενες. Πώς και δεν έχετε κυνηγήσει κάποιες συναυλίες εκτός Ελλάδας; Μην ξεχνάμε ότι το cd σας μπήκε στο stonerrock (ίσως το μεγαλύτερο doom / heavy rock site αυτή τη στιγμή) και εξαφανίστηκε σχεδόν αμέσως, άρα κοινό υπάρχει για εσάς και εκτός των συνόρων.
Α: Ξέρεις κάτι; Το live είναι σαν πείραμα, μπορεί να πετύχει μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, δε γίνεται έτσι απλά.
Τ: Είναι η όλη προετοιμασία γύρω από αυτό, το στήσιμο και ό,τι συνεπάγεται.
Α: Πες ότι θέλουμε να κάνουμε live στην Αμερική. Πώς θα πάμε;
Τ: Δε λέμε ότι δεν αξίζει να το κάνεις απλά θα πρέπει να υπάρχει και κάποια προοπτική για να το κάνεις.
Α: Εξάλλου μην ξεχνάς ότι οι περιοδείες είναι η συγκομιδή, δεν είναι η προώθηση του υλικού.
Τ: Ακριβώς, η προώθηση του δίσκου έχει γίνει από πρίν και η περιοδεία είναι η συγκομιδή.
Α: Ε, ναι. Οι περιοδείες δεν είναι για σε δουν κάποιοι και να πουν "α μπράβο στα παιδιά, θα πάρω το δίσκο μόλις βγεί". Υποτίθεται ότι υπάρχει το υλικό, το έχουν ακούσει και λένε "α ο μαλάκας είναι στη γειτονιά μου, για να δω". Έτσι λειτουργούν αυτά.
Τ: Και πρέπει και ο υπεύθυνος για αυτά τα θέματα, να σε πάει και στα σωστά μέρη.
Α: Απλώς μωρέ ξέρεις τι γίνεται εδω πέρα ρε παιδί μου; Η διαφορά του εξωτερικού με την Ελλάδα είναι ότι εδώ υπάρχει μουσική μόνο για την Ελλάδα, οπότε ο άλλος γιατί να ασχοληθεί με το έξω; Σου λέει αφού ότι θέλω το έχω εδώ, στα αρχίδια του.

Οι Nightstalker είναι μια μπάντα που κατά καιρούς εξαφανίζεται μέχρι το επόμενο μεγάλο μπαμ που συνήθως είναι μια κυκλοφορία και κάποιες συναυλίες. Και όμως τόσα χρόνια μετά πιστεύω ότι οι περισσότεροι οπαδοί σας ακολουθούν και όχι μόνο αυτό αλλά με κάθε κυκλοφορία κερδίζετε και νέους. Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
Α: Στη μουσική και μόνο στη μουσική. Με τους Nightstalker παίζω από το '89 και όσο να 'ναι μεγαλώνεις και εσύ μέσα από τη μουσική σου και μεγαλώνουν και οι άλλοι που σε ακούνε. Είναι μια εποχή κατάλαβες; Μπορεί στην αρχή κάποιος να έλεγε πριν απ΄π 15 χρόνια "ναι ωραία, καλοί και οι Nightstalker μέσα σε όλα τα υπόλοιπα". Αλλά τώρα μετά από 15 χρόνια που θα τον έχει συνοδεύσει η μουσική σε όλο αυτό το "τράβηγμα" κάπου αυτό γίνεται βίωμα και υπάρχει μέσα σου.
Τ: Αυτή είναι η μία πλευρά και υπάρχει και μια άλλη που κάποιος έρχεται σε μια συναυλία μας και γουστάρει. Και μου αρέσει γενικά που βλέπω καινούργια άτομα στις συναυλίες μας, τα οποία δεν ξέρουν τα παλιά μας κομμάτια. Πράγμα που σημαίνει ότι μας γνώρισαν μέσω του "Just A Burn" και αυτό το θεωρώ καλό γιατί δείχνει ότι η όλη φάση συνεχίζει να κινείται. Αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετοί εκεί έξω που έχουν μεγαλώσει με τη μουσική των Nightstalker οπότε υπάρχει και ένα δέσιμο πιο ιδιαίτερο.


Με ποιο κριτήριο επιλέγετε αν μια ιδέα είναι καλή για ένα δίσκο των Nightstalker; Υπάρχει περίπτωση πχ να φέρει κάποιος ένα riff στην κιθάρα και να πείτε "όχι αυτό είναι μακριά από το ύφος των Nightstalker" ή απλά ότι σας αρέσει το προχωράτε σαν ιδέα;
Α: Όχι, όχι δεν υπάρχουν περιορισμοί. Ακούμε την ιδέα και αν μας αρέσει την προχωράμε, αλλιώς την πετάμε. Όλα εξαρτώνται από το αν μας αρέσει ή όχι.
Τ: Όχι, δεν υπάρχουν περιορισμοί, απλά γράφουμε rock μουσική γιατί αυτό γουστάρουμε.

Αν κάποιος ακούσει μια φορά ένα τραγούδι Nightstalker από οποιονδήποτε δίσκο δεν υπάρχει περίπτωση να το μπερδέψει με κάποιας άλλης μπάντας. Αυτό σημαίνει ότι η μουσική σας είναι χαρακτηριστική και δε θυμίζει κάποιο άλλο group. Ποιες μπάντες σας έχουν επηρεάσει;
Τ: Ακούμε τα κλασικά πράγματα που ακούει σχεδόν κάθε ροκάς. Παλιά rock, καινούργια rock, αλλά δεν ξέρω αν μας επηρεάζουν ή δε μας επηρεάζουν.

Μάλλον δε σας επηρεάζουν γι' αυτό ρωτάω. Γιατί ακούγοντας κάποιος τις κυκλοφορίες σας δε μπορεί να διακρίνει καμία επιρροή. Σας ρωτάω λοιπόν καθαρά από περιέργεια.
Α: Να σου πω κάτι; Εσύ τι μουσική ακούς;

Σχεδόν τα πάντα.
Α: Ε και εμείς τα πάντα ακούμε.
Τ: Γενικότερα ακούμε rock μουσική.

Πως βλέπετε τη μουσική βιομηχανία; Προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν το προιόν τους, πολλά cd είναι copy protected κτλ.
Τ: Ναι όντως, έχω και ένα πρόσφατο παράδειγμα. Το "Galvanize" των Chemical Brothers. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουν την πειρατεία.
Α: Ποιοί, οι Chemical Brothers;
Τ: Όχι δε μιλάω για τις μπάντες, για τις εταιρείες λέω. Ίσως η πειρατεία να επηρεάζει και τις μπάντες αλλά σε πολύ μικρό ποσοστό. Η ζημιά γίνεται στις εταιρείες, αυτές χάνουν τα περισσότερα.
Α: Έτσι ακριβώς, οι Chemical και η κάθε μπάντα λέει στην εταιρεία "εμείς θέλουμε αυτά για να βγάλουμε τον επόμενο δίσκο", τώρα το πως θα το κυκλοφορήσεις εσύ ή το πως θα το προστατέψεις δε με νοιάζει. Κάνε ότι θες, βάλε και συρματόπλεγμα αμα θες.
Τ: Πάντως επειδή η μουσική πλέον έχει γίνει εμπόριο, πάντα θα βγαίνουν καινούργιοι τρόποι για να προστατεύουν οι εταιρείες το προϊόν τους.
Α: Παιδιά να σας πω κάτι; Πρώτοι από όλους οι μουσικοί οι ίδιοι ξεκίνησαν την πειρατεία. Ο Frank Zappa (σημείωση: ΘΕΟΣ) βγήκε στο ραδιόφωνο και είπε "ο επόμενος δίσκος μου είναι αυτός" και τον άφησε να παίξει, γιατί δε γούσταρε τις μαλακίες της κάθε εταιρείας. Οι Pearl Jam ας πούμε γιατί τραβήχτηκαν από τη σκηνή; Γιατί οι διοργανωτές τους εκμεταλλεύονταν.
Τ: Οι καλλιτέχνες θα είναι πάντα οι καλλιτέχνες και οι εταιρείες θα είναι πάντα κάτι άλλο. Μουσική θα βγαίνει για πάντα και οι εταιρείες θα κάνουν τα πάντα για να μη μπορείς να πάρεις δωρεάν το προϊόν τους.
Α: Τα περισσότερα συμβαίνουν από τους "ενδιάμεσους". Live είναι; Δίσκος είναι; Ο ιδιοκτήτης του club ας πούμε θα σου πει "θέλω τόσα" για να παίξεις. Ο "άλλος" θα σου στήσει όλο το παραμύθι και θα κάνει τα κόλπα του.

Εσείς ως συγκρότημα θα θέλατε κάποιο παιδί, πχ από τα Ιωάννινα, να κατεβάσει ένα κομμάτι σας από το internet, χωρίς ουσιαστικά να έχετε κάποια έσοδα από αυτή την "ανταλλαγή";
Α: Ναι φυσικά θα το θέλαμε. Και μόνο που θα φτάσει σε αυτό το παιδί η μουσική μας, έσοδο είναι.
Τ: Ναι σε αυτό που κάνουμε στην ουσία έσοδο είναι. Άσχετα αν στην πορεία για να διατηρηθείς χρειάζονται και τα χρήματα. Για να κάνεις πχ ένα live χρειάζονται χρήματα.
Α: Γι' αυτό και πολλές rock μπάντες συντηρούνται έτσι με live και με δίσκους.
Τ: Ναι γιατί πολλές φορές χρειάζονται τα έσοδα. Γιατί για να πας να κάνεις ένα live ή να ηχογραφήσεις υπάρχουν έξοδα. Άρα καλό θα ήταν μερικές φορές να υπάρχουν και έσοδα.
Α: Και η rock μουσική είναι το live. Γιατί καλό είναι να ακούς τα cd, να βλέπεις τη μπάντα σε αφίσες από εδώ και από εκεί, αλλά πρέπει να τη δεις και live. Το live είναι η ουσία.

Εσείς προφανώς ως μπάντα δε ζείτε από τη μοσυική σας. Θα θέλατε να ζείτε από αυτή;
Α: Εγώ δεν κάνω και τίποτα άλλο. Τόσα χρόνια ζω μαζί με αυτό, αλλά δε ζω από αυτό. Ο Αντρέας (μπάσο) παίζει μαζί με τους Rotting Christ και τραβιέται συνεχώς εδώ και εκεί.
Τ: Όλοι ζούμε με αυτό.

Εγώ εννοούσα αν θα θέλατε να μπείτε σε ένα ρυθμό, "τώρα πρέπει να βγάλουμε δίσκο επειδή το λέει το συμβόλαιο, τώρα πρέπει να περιοδεύσουμε γιατί το λέει το συμβόλαιο".
Α: Κοίτα εμείς είμαστε μια μπάντα η οποία έτσι λειτουργεί. Αλλά δε γίνεται να βγάζεις δίσκο κάθε χρόνο για πάντα, απλά δε μπορείς. Τι θα γράψεις μέσα;
Τ: Ακριβώς, αν δεν έχεις το υλικό που να σου αρέσει και να το γουστάρεις δεν αξίζει να μπεις σε αυτή τη διαδικασία του ότι πρέπει αναγκαστικά να το κάνεις.
Α: Το βασικό είναι η πρώτη ύλη, η μουσική. Εμείς ας πούμε είχαμε να βγάλουμε δίσκο από το 2000 και βγάλαμε το 2004.
Τ: Μη νομίζεις ότι εμείς δε λειτουργούμε σα μπάντα, δεν είμαστε παρά μια παρέα που jam-άρει και οτι βγει. Αλλά για να δημιουργηθεί η πρώτη ύλη χρειάζεται χρόνος.

Έσεις όταν συνθέτετε τη μουσική σας σκέφτεστε αν θα αρέσει στον κόσμο;
Τ: Όχι γιατί αν δεν αρέσει σε σένα δεν υπάρχει νόημα. Σκέψου να φτιάχνεις μουσική για τον κόσμο, αν δεν τους αρέσει απέτυχες. Ενώ αν φτιάχνεις μουσική που ικανοποιεί πάνω απ' όλα εσένα τουλάχιστον γουστάρεις εσύ. Και αν αρέσει και στον κόσμο είναι ότι καλύτερο.

Πως πιστεύεις ότι θα είναι οι Nightstalker μετά από 10 χρόνια; Το έχεις σκεφτεί ποτέ;
Τ: Κοίτα οι Nightstalker υπάρχουν εδώ και 15 χρόνια και είναι ενεργοί δισκογραφικά κοντά στα 12 χρόνια. Οπότε αν σκεφτείς ότι δεν έχουν αλλάξει πολύ μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, δε βλέπω το λόγο να αλλάξουν στο μέλλον. Η μουσική θα παραμείνει rock και γενικότερα πιστεύω ότι θα κάνουμε αυτό που πάνω απ' όλα ικανοποιεί εμάς.

Εσείς ως μπάντα, έχοντας βιώσει την ελληνική πραγματικότητα, τι θα λέγατε σε μια μπάντα που ξεκινάει τώρα;
Α: Το παν είναι να γουστάρει τη μουσική.
Τ: Το να γουστάρει αυτό που κάνει είναι το πιο σημαντικό και μετά ότι βγει.

Πως βλέπετε τον κόσμο σήμερα; Υπάρχει ελπίδα;
Τ: Η κατάσταση είναι δύσκολη για τους πολλούς και εύκολη για τους λίγους. Όπως πάντα άλλωστε.
Α: Από την πρώτη στιγμή που βγήκε ο άνθρωπος και είπε "ναι εγώ είμαι" υπάρχουν αυτοκρατορίες. Τώρα είναι στην Αμερική και τρέχουμε όλοι από πίσω τους. Ελπίδα; Τι ελπίδα; Θα διαλυθεί η Αμερική, θα βγει κάποιος άλλος. Ένας κύκλος είναι, ένας κύκλος. Ο άνθρωπος θέλει να έχει κάποιον πάνω από το κεφάλι του για να έχει τη σιγουριά ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος αλλά κάποιος από πάνω.


Η άποψη σας για τη θρησκεία ποια είναι;
Τ: Με ενδιαφέρει το πως είμαι εγώ, το να νιώθω καλά με αυτά που κάνω. Πως θέλω να είμαι με τους φίλους μου και με τους διπλανούς μου. Αυτό με νοιάζει και δεν την ψάχνω περισσότερο. Τώρα το τι υπάρχει παρακάτω δεν ξέρω και δε μπορώ να το πω. Αν υπάρχει παρακάτω θα το ανακαλύψω όταν έρθει η ώρα.
Α: Μην το πάρεις εγωιστικά, αλλά όταν κλείσω τα μάτια μου πέθαναν όλα. Όχι μόνο εγώ, ο καθένας μας, άμα τελειώσω εγώ, τελειώσαν όλα και δεν ξέρω τίποτα. Μετά κάτι άλλο.

Απλά σας ρωτάω γιατί έχουμε μπει στην εποχή του fast food, δεν υπάρχει ελευθερία σκέψης. Δε σε αφήνουν να σκεφτείς, σου τα δίνουν όλα έτοιμα.
Α: Ναι έτσι είναι. Δε χρειάζεται να σκεφτείς τίποτα για σένα, όλα είναι "έτσι και έτσι και έτσι", έφυγες. Γιατί κάποιος άλλος σκέφτεται για σένα, κατάλαβες; Δε μπορούν να "παίξουν" πουθενά αλλού πια. Δε γίνεται. Σε έχουν στο μυαλό, πιο παλιά ας πούμε σε είχαν στο στομάχι, γιατί δεν είχες να φας. Τώρα σε έχουν στο κεφάλι μόνο. Δε σε αφήνουν να σκεφτείς, γιατί να σκεφτείς; Αφού να, όλα εδώ είναι.

Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν; Καινούργιο υλικό;
Τ: Φτιάχνουμε καινούργιο υλικό το οποίο θα είναι πιο rock.
Α: Θα είναι πιο "raw", πιο hard και πιο ωμό.

Θα αλλάζατε κάτι στο "Just A Burn" αν μπορούσατε;
Α: Κιθαρίστα (μιλάμε για τρελά γέλια).
Τ: Σου απάντησε ο Αργύρης. Εγώ βασικά δε βρίσκω κάτι που θα άλλαζα στο δίσκο, ίσως κάποια πολύ ελάχιστη λεπτομέρεια που δε θα είχε ουσία.
Α: Όχι, αν και ο δίσκος βγήκε μέσα από πολλές δύσκολες καταστάσεις.

Υπάρχει κάποια μπάντα εκεί έξω που θα γουστάρατε να περιοδεύσετε μαζί της;
Α: Motorhead.
Τ: Ναι αυτό θα ήταν ωραίο, να κάναμε ένα tour με τους Motorhead. Με τους AC/DC επίσης θα περιοδεύαμε με τα χίλια.
Α: Εννοείται.

Θα θέλατε να πείτε κάτι σε αυτούς που θα διαβάσουν τη συνέντευξη;
Τ: Ευχαριστούμε πρώτα από όλα που διάβασαν τη συνέντευξη και γενικά όλους για την υποστήριξη τους.
Α: Να μείνουν έτσι όπως είναι τώρα, να μείνουν όπως στις 29 Οκτωβρίου (σημ. αρχ/κτη: μας συγχωρείτε για την... "ολιγοήμερη" αργοπορία).

Παιδιά να είστε πάντα καλά και σας εύχομαι ότι καλύτερο.

Στο site της μπάντας (www.nightstalkerband.com) μπορείτε να παραγγείλετε την τελευταία καταπληκτική δουλειά της "Just A Burn", την οποία επίσης μπορείτε να βρείτε σε πολλά κεντρικά δισκοπωλεία. Άντε τι κάθεστε;

Ride On...

  • SHARE
  • TWEET