Συνέντευξη: Karma To Burn

03/07/2009 @ 11:07
Ένα χρόνο και κάτι μετά τη συνέντευξη του Richard Mullins για λογαριασμό των Year Long Disaster στο Rocking.gr, το πλήρωμα του χρόνου μας ξαναέφερε κοντά, αυτή τη φορά για την επανένωση των Karma To Burn, λίγες ώρες πριν την live εμφάνισή τους, στο An club, ανήμερα της ημέρας ανεξαρτησίας. Περιοδεία, νέος δίσκος την άνοιξη του 2010, το ενδεχόμενο τραγουδιστή στο προσεχές μέλλον είναι μερικά από τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι και ιδού οι απαντήσεις του κυρίου Mullins με απόλυτη ειλικρίνεια κι ενθουσιασμό. Enjoy!

Πες μας μερικά λόγια για τους Karma To Burn (την ιστορία της μπάντας μέχρι τώρα, το πρόσφατο line up).
Το τωρινό line-up είναι το ίδιο με εκείνο που γράψαμε τους δυο τελευταίους Karma To Burn δίσκους ("Wild Wonderful Purgatory" και "Almost Heathen") και το ίδιο line up που είχαμε από το 1998. Βασικά, αυτοί είναι ΟΙ Karma To Burn.Πώς γεννήθηκε το όνομα «Karma To Burn»;
Ο Will κι εγώ ήμασταν άγριοι κι απρόσεκτοι, πίσω στο 1993, κι είχαμε μεγάλη ιδέα για τους εαυτούς μας, κι όταν ο Will πρότεινε το όνομα, γρήγορα το βρήκαμε αρκετά ταιριαστό.

Οι επανασυνδέσεις είναι της μόδας; Πώς αποφασίσατε την επανένωση και το να βγείτε για περιοδεία τόσο σύντομα;
Όλοι μας είχαμε ελεύθερο χρόνο, παραμερίσαμε τις όποιες διαφορές μας κι αποφασίσαμε να κάνουμε μερικά show και οι προσφορές έπεσαν στο τραπέζι. Πραγματικά ήταν τόσο απλό.

Το reunion έγινε επειδή νιώσατε την ανάγκη να γράψετε μουσική ή απλά θέλατε να κάνετε περιοδεία κι έπειτα να το ξαναδιαλύσετε;
Το reunion έγινε για να διασκεδάσουμε τους εαυτούς μας και να απαντήσουμε μερικά μουσικά αναπάντητα ερωτήματα.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην διάλυση της μπάντας;
Προσωπικά είχα ένα τεράστιο πρόβλημα με τα ναρκωτικά κι έκανα άσχημα πράγματα, τα οποία με οδήγησαν σε κακές, κάκιστες αποφάσεις.

Υπάρχει κάποιος νέος δίσκος στα σκαριά ή δεν έχετε αποφασίσει ακόμη αν θα γράψετε νέο υλικό στο μέλλον;
Και βέβαια υπάρχει ένας νέος δίσκος στα υπόψιν. Σοβαρά, παίζουμε δυο από τα καινούρια κομμάτια σε αυτή την περιοδεία. Πάνω από όλα, τα υπόλοιπα πράγματα που ακόμη νιώθουμε είναι ότι έχουμε ένα ατελείωτο μουσικό κληροδότημα, έχουμε να δώσουμε πολλά στη μουσική ακόμα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του "Mountain Mama's"; Είναι πραγματικά εξαιρετική δουλειά!
Είναι απλώς μια συλλογή όλων των προγενέστερων δουλειών μας. Πολύ εύκολο για μας.

Ήρθε ο καιρός για να βγάλετε κάποιο dvd;
Το κάναμε! Επίσης έχουμε τόνους παλιού υλικού για να το συγκεντρώσουμε σε μια συλλογή στο μέλλον.

Ποια είναι η σύνδεσή σας με τους Year Long Disaster;
Παίζω μπάσο εκεί.

Ξέρεις ότι το 2007 το Rocking.gr έβαλε το άλμπουμ των Year Long Disaster στη θέση 3, μεταξύ 30 δίσκων;
Νομίζω ότι το έχω ακούσει αυτό. Το περιοδικό Rolling Stone το έβαλε στη θέση 8 στα καλύτερα rock άλμπουμ της Αμερικής και το Itunes το βράβευσε ως καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο και στη θέση 7 ως καλύτερο rock δίσκο, όχι ότι ασχολούμαι με αυτά (γέλια)! Είναι πολύ κολακευτικό να λαμβάνεις αναγνώριση και θετικά σχόλια από τον Τύπο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είσαι ευτυχισμένος ως καλλιτέχνης και να παίζεις τη μουσική που πιστεύεις και σε ευχαριστεί.

Ποια είναι η σχέση των Karma To Burn με τους στίχους; Εκφράζεστε καλύτερα χωρίς στίχους; Σκεφτήκατε ποτέ να γράψετε μερικούς, έτσι για αλλαγή;
Μου αρέσει ο γραπτός λόγος. Μου αρέσει η λογοτεχνία - ο Ντοστογιέφσκι είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Προσωπικά αν ήθελα να εκφραστώ, θα το έκανα γράφοντας μια νουβέλα. Η μουσική των Karma To Burn είναι τόσο δυνατή, γεμάτη ενέργεια για την ανθρώπινη φωνή με όλη της τη θανατηφόρα αδυναμία για να τη συγκρίνεις. Είναι τόσο απλό. Αυτό που θα μπορούσα να πω είναι ότι πιστεύουμε πως θα μπορούσαμε να καθίσουμε και να γράψουμε ένα rock δίσκο για φωνητικά που θα ήταν κάτι πολύ δυνατό, κι έτσι, για να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ότι μπορούμε, θα το κάνουμε.Δηλαδή, ήρθε η ώρα για τραγουδιστή;
Όχι, αλλά σε κάτι μελλοντικά special, σίγουρα. Προς το παρόν, περιμένετε από μας μια νέα instrumental κυκλοφορία γύρω στην άνοιξη του 2010 και κάποιο ep με μερικούς τραγουδιστές, ταυτόχρονα.

Ποιες είναι οι διαφορές σας από άλλα desert, stoner rock groups; Γιατί κάποιος ακροατής θα μπορούσε να «κολλήσει» με τους Karma To Burn;
Καταρχήν, δεν είμαστε από την έρημο, αλλά από τα βουνά της δυτικής Βιρτζίνια. Δεύτερον, εμπλεκόμαστε ηχητικά με το stoner rock γιατί στα πρώτα μας βήματα κάναμε κάποια show με τους Kyuss και γίναμε φίλοι με τους John Garcia και Josh. Είμαστε περισσότερο rock και επηρεασμένοι από το metal απ' ότι οι υπόλοιπες stoner μπάντες που απλά έχουν σαν οδηγό κομμάτια των Black Sabbath. Όχι ότι δε μας αρέσει αυτό το είδος, αγαπάμε τους Black Sabbath και τόνους από αυτά τα γκρουπ. Αν μας δεις live, θα το καταλάβεις γρήγορα αυτό, αλλά θα παρατηρήσεις και τη μεγάλη διαφορά.

Το καλύτερο και το χειρότερο gig που μπορείς να θυμηθείς. Πώς νιώθεις όταν βλέπεις ένα μουδιασμένο κοινό;
Υπάρχουν εκατοντάδες σπουδαία gigs, και φυσικά και μερικά άσχημα. Ξεχνώντας το μουδιασμένο κοινό, το χειρότερό μου ήταν τότε που κάποιος μου έβαλε βαρβιτουρικά στο ποτό χωρίς να το ξέρω. Κατέρρευσα επί σκηνής μπροστά σε καμιά 600αριά άτομα. Το καλύτερό μου ελπίζω να είναι στις 4 Ιουλίου του 2009!

Πώς και συμπεριλάβατε την Αθήνα σε αυτή την περιοδεία;
Νομίζω πως οι Brotherhood Of Sleep μας έγραψαν και αυτό ήταν. Πάντα θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα, έτσι αρπάξαμε την ευκαιρία, ξανασχεδιάσαμε το πρόγραμμα της περιοδείας, αφήνοντας έξω όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, για να μπορέσουμε να περάσουμε μια βραδιά από την Ελλάδα.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σου. Θα σας δούμε σύντομα στη σκηνή του AN Club.
Σε ευχαριστώ Μαρία!

Μαρία Βουτυριάδου
  • SHARE
  • TWEET