Αποστόλης Ζαμπάρας: Τα καλύτερα άλμπουμ του 2020

Οι συντάκτες του Rocking.gr καταθέτουν τις προσωπικές τους λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς

Από τον Αποστόλη Ζαμπάρα, 24/12/2020 @ 12:55

Μετά την παρουσίαση της συγκεντρωτικής λίστας του Rocking.gr με τις 30 καλύτερες κυκλοφορίες του 2020, σειρά έχουν οι προσωπικές επιλογές του κάθε συντάκτη.

(click στο εξώφυλλο κάθε κυκλοφορίας για να διαβάσετε την κριτική του Rocking.gr)

1
Triptykon with the Metropole Orkest - Requiem (Live At Roadburn 2019)
Το πείσμα του Προφήτη υπερβαίνει εκφραστικά οχήματα, χρονικές συγκυρίες και περιστάσεις. Αυτό εδώ είναι ένα ρέκβιεμ για την αθωότητα όσων πίστεψαν πως μπορούν να ξεπεράσουν τα μεγάλα τους πάθη δίχως να πληρώσουν το απαιτούμενο τίμημα.
2
Run The Jewels - RTJ4
Οι Run The Jewels έβγαλαν έναν αδιανόητο δίσκο που συμπυκνώνει στον μέγιστο βαθμό μια ιδιαίτερη εποχή. Η αλήθεια είναι όμως, πως εμείς ζούμε την εποχή τους και όχι αυτοί στη δική μας.
3
Skáphe - Skáphe3
Στην κορυφαία τους στιγμή, οι Skáphe, πέτυχαν μια μοναδική σύζευξη κάθε πτυχής της σύγχρονης black metal ελίτ, σε έναν κλειστοφοβικό, σαγηνευτικό και ασφυκτικό δίσκο που κοιτάει στα κατακκόκινα μάτια του πιο προβεβλημένα αντίπαλα δέη, μεταδίδοντας τρόμο και γελώντας σαρδόνια.
4
Grift - Budet
Το μελαγχολικό άχθος με το οποίο επιφορτίζει τις ακροάσεις αυτός ο δίσκος, δεν είναι ξενόφερτο, αλλά πηγάζει από μια ατέρμονη εσωτερική αναζήτηση. Προσπεράστε τη θλίψη και βιώστε την ευδαιμονία.
5
Rope Sect - The Great Flood
Τα τραγούδια αυτά, διαθέτουν μια ορμή, μια αμεσότητα και μια εθιστική αύρα, που έτσι και γευτείς το νέκταρ τους δεν υπάρχει επιστροφή. Η νύχτα κρύβει εκπλήξεις και τα παιδιά της τις μεγαλύτερες αλήθειες.
6
PÅGÅ - The Evil Year
Αν η ατμόσφαιρα που μεταδίδει αυτός ο δίσκος ήταν υπαρκτή εμπειρία, δεν θα ζούσες ώστε να τη διηγηθείς.
7
Oranssi Pazuzu - Mestarin Kynsi
Πιθανώς στην πιο κρίσιμη καμπή της πορείας τους, οι Oranssi Pazuzu δεν ανακύκλωσαν την πηγαία τους ηχητική αντίληψη, αλλά όρθωσαν ένα δυστοπικό και βιομηχανικό ανάστημα, ικανό να τους αναδείξει, επιτέλους, σε αδιαμφισβήτητους επικεφαλής της σύγχρονης προοδευτικής και ακραίας μουσικής.
8
Enslaved - Utgard
Το μεγαλείο του "Utgard" θυμίζει τα βουνά, όχι απλά και μόνο λόγω της απάτητης ποιοτικής κορυφής, αλλά εξαιτίας των σκοτεινών μυστικών που κρύβονται στα δάση της διαδρομής. Οι Enslaved ανακατεύουν τη φαρέτρα και τραβούν το πιο φαρμακερό τους βέλος εδώ και χρόνια.
9
Malokarpatan - Krupinské Ohne
Αυτό που πέτυχαν οι Malokarpatan με αυτόν τον δίσκο, είναι ειλικρινές και ανεπιτήδευτο. Προσήλωση στον ήχο, στο concept, ταγμένοι στο underground και στα χαρακώματα της μάχης έναντι στην ιστορική λήθη.
10
Imperial Triumphant - Alphaville
Δαμάζοντας την ατίθαση ιδιοσυγκρασία τους, οι Imperial Triumpant συνέθεσαν ένα δυστοπικό αλλά και εύπεπτο αριστούργημα, σκηνοθετώντας ηχοτοπία μετα-αστικής αισθητικής και πρωτοπορίας.
11
Life - Ossification Of Coral
Οι Ιάπωνες κύρηξαν τον πόλεμο με το καταιγιστικό και φασαριόζικο crust τους σε μια επιστροφή ικανή να παρασύρει στο διάβα της οποιονδήποτε αμφισβητεί το μήνυμά τους.
12
Ulcerate - Stare Into Death And Be Still
Η αντίληψη των Ulcerate περί μελωδίας, βρήκε επιτέλους το ιδανικό ηχητικό σεμινάριο, ώστε να διαδοθεί και σε ανυποψίαστα αυτιά. Όσο και να νομίζεις πως κατέχεις αυτόν τον δίσκο, τόσο θα εξακολουθεί να σε παραλύει με τις λεπτομέρειές του.
13
Subdued - Over The Hills And Far Away
Ο ήχος μιας τόσο ξεχωριστής σκηνής, αναβιώνει σε ένα ντεμπούτο που αποπνέει ισόποσα σεβασμό και προσωπικότητα, υπενθυμίζοντας τη διαχρονικότητα της καλλιτεχνικής αλλά και πολιτικής της άποψης.
14
Ulver - Flowers Of Evil
Η ώρα του Λύκου κατέφθασε για ακόμη μια φορά, με τη διαφορά πως τώρα ήταν περιβεβλημένη με μια γούνα προβάτου κάνοντας σε να νομίζεις πως είναι ακίνδυνη. Ευτυχώς όμως, μας διέψευσαν ξανά.
15
Isengard - Vårjevndøgn
Ο τρίτος δίσκος των Isengard δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο πέρα από το να ικανοποιήσει το δαιμόνιο του δημιουργού του. Μπορείς αν θες να αγνοήσεις τα συναισθήματα που δύναται να μεταδόσει, αλλά έτσι και αλλιώς, "those treasures will never befall you, they're out of reach".
  • SHARE
  • TWEET