Νέα τραγούδια από Lana Del Rey, Olafur Arnalds, Wardruna κ.ά

Ακούστε, επίσης, νέο υλικό από Machine Head, Atreyu, Dark Tranquillity, Refused, Lunatic Soul, Flower Kings

16/10/2020 @ 17:02

Η μουσική επικαιρότητα, αν και μέσα Οκτωβρίου, συνεχίζει ακάθεκτη. Έτσι, εκτός από τις νέες κυκλοφορίες της ημέρας, μια σειρά από καλλιτέχνες δημοσιοποίησαν νέα τραγούδια, που είτε αποτελούν προπομπό επερχόμενων κυκλοφοριών, είτε αποτελούν νέο υλικό έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα. Παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε νέα μουσική από τους Lana Del Rey, Olafur Arnalds, Machine Head, Atreyu, Dark Tranquillity, Refused, Lunatic Soul, Flower Kings και Wardruna.

lana-del-rey

Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Lana Del Rey έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο της κομμάτι με τίτλο "Let Me Love You Like A Woman". Η σύνθεση αυτή θα βρίσκεται στο επερχόμενο άλμπουμ της, "Chemtrails Over The Country Club", το οποίο θα διαδεχτεί το "Norman Fucking Rockwell". Να θυμίσουμε ότι ο δεύτερος δίσκος της Del Rey, "Born To Die", βρέθηκε στις καλύτερες alternative κυκλοφορίες της δεκαετίας των '10s για το Rocking. 

olafur-arnalds-bonobo

Συνεργασία Olafur Arnalds και Bonobo στο νέο κομμάτι του πρώτου με τίτλο "Loom". Η νέα αυτή σύνθεση, μαζί με τα "Woven Song" και "Only The Winds", θα περιέχεται στον επερχόμενο δίσκο του Ισλανδού παραγωγού με τίτλο "Some Kind Of Peace", ο οποίος έρχεται να διαδεχτεί την περσινή εξαιρετική κυκλοφορία του, "Remember". Στο "Some Kind Of Peace" θα υπάρχουν συμμετοχές από άλλους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων και αυτή του Bonobo, μια συνεργασία που ακούτε εδώ.

rob-flynn

Αν και η αυθεντική του εκδοχή του "Circle The Drain" κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο από τους Machine Head, ο Rob Flynn αποφάσισε να βγάλει επίσημα και την ακουστική version του. Το θέμα του αφορά την τοξική σχέση ενός φίλου του Flynn, η οποία τον οδήγησε στην τρέλα. Ακούστε εδώ την ακουστική εκδοχή του "Circle The Drain".

dark-tranquillity

Ένα ακόμα τραγούδι από τον νέο τους δίσκο μας διέθεσε το σουηδικό death metal συγκρότημα, Dark Tranquillity. Έχει προηγηθεί το "Phantom Days". Και τα δύο θα περιέχονται στον πρώτο δίσκο των Σουηδών χωρίς τον ιδρυτικό κιθαρίστα, Niklas Sundin, το οποίο ονομάζεται "Moment" και θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου. Ακούστε εδώ το "Identical To None" 

atreyu

Οι Atreyu από την Καλιφόρνια κυκλοφόρησαν ένα νέο κομμάτι με τίτλο "Save Us". Πρόκειται για την πρώτη σύνθεση της αμερικανικής metal μπάντας μετά την αποχώρηση του τραγουδιστή, Alex Varkatzas, την θέση του οποίου ανέλαβε ο ντράμερ, Brandon Seller, ο οποίος παρέδωσε τα τύμπανα στον Kyle Rosa. Πριν λίγο καιρό οι Atreyu είχαν ανακοινώσει πως δουλεύουν πάνω στον όγδοο δίσκο τους. Ακούστε εδώ το "Save Us".

refused

Νέο EP ανακοίνωσαν οι σπουδαίοι Σουηδοί Refused. To "The Malignant Fire" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου και θα περιέχει πέντε κομμάτια με την μπάντα να δημοσιοποιεί το πρώτο single, για το τραγούδι "Born On The Outs". Υπενθυμίζουμε πως η μπάντα ανέλαβε, ως Samurai, το soundtrack του Cyberpunk 2077, με το EP να αποτελεί την πρώτη επίσημη κυκλοφορία έπειτα από το περσινό "War Music". Ο frontman της μπάντας, Dennis Lyxzen, κυκλοφόρησε φέτος με το supergroup των Fake Names, τον πρώτο τους, εξαιρετικό ομότιτλο δίσκο, που αναδείχθηκε από τη συντακτική ομάδα του Rocking ως ένα από τα καλύτερα rock άλμπουμ του πρώτου εξαμήνου .

lunatic-soul

Οι Lunatic Soul του Mariusz Duda κυκλοφόρησαν ένα ακόμη ενδιαφέρον single από τον νέο τους δίσκο. Το "Navvie" που μπορείτε να το ακούσετε εδώ, διαδέχεται το "The Passage" ως δείγματα του επερχόμενου "Through Shaded Woods" που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου. Ο Duda, δήλωσε πως η ιδέα πίσω από το τραγούδι βασίζεται στις ψυχές των νεκρών, όπως αποτυπώνονται στην Σλαβική μυθολογία. Υπενθυμίζουμε πως το "Fractured" των Lunatic Soul συμπεριλήφθη στα 100 καλύτερα rock άλμπουμ της προηγούμενης δεκαετίας καθώς και ότι ο Mariusz Duda αναδείχθηκε από τη συντακτική μας ομάδα μια από τις προσωπικότητες-κλειδιά της ίδιας δεκαετίας .

the-flower-kings

Ένα καινούριο δείγμα από το επερχόμενο άλμπουμ τους έδωσαν στη δημοσιότητα οι The Flower Kings. Η progressive rock μπάντα, κυκλοφόρησε το video για το "Morning News", το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Είναι το τρίτο δείγμα του "Islands" που κυκλοφορεί η μπάντα, έπειτα από τα "Broken" και "From The Ground". Υπενθυμίζουμε πως ο διάδοχος του "Waiting For Miracles", "Islands" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου. 

wardruna

Οι Wardruna αποκάλυψαν την άφιξη του νέου τους δίσκου, ονόματι "Kvitravn". O δίσκος θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιανουαρίου και η μπάντα προχώρησε στη δημοσιοποίηση του ομότιτλου κομματιού που μπορείτε να το ακούσετε εδώ, με το video να είναι τραβηγμένο σε διάφορες τοποθεσίες της Σκανδιναβίας. Ο ιθύνων νους, Einar Selvik, σχολίασε το περιεχόμενο του τραγουδιού, λέγοντας πως εξερευνεί τους συμβολισμούς ιερών ζώων που απαντώνται σε διάφορες κουλτούρες. Υπενθυμίζουμε πως σε πρόσφατη συνέντευξη στο Rocking, ο Ivar Bjornson, ιθύνων νους των Enslaved, είχε χαρακτηρίσει το "Kvitravn" αριστούργημα.

  • SHARE
  • TWEET