Νεκρός ο Chris Cornell

Ο θάνατος του frontman των Soundgarden και Audioslave χαρακτηρίζεται ξαφνικός και απροσδόκητος

18/05/2017 @ 11:01

Ο Chris Cornell έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 52, όπως έκανε γνωστό o εκπρόσωπός του, Brian Bumbery.

Ο τραγουδιστής των Soundgarden και Audioslave πέθανε το βράδυ της Τετάρτης στο Ντιτρόιτ, όπως αναφέρει ανακοίνωση που δόθηκε στο Associated Press.

Ο θάνατος χαρακτηρίζεται ως ξαφνικός και απροσδόκητος, χωρίς ωστόσο να ονομάζεται η αιτία του. Η οικογένεια ήδη ζήτησε να σεβαστούν την ιδιωτικότητά της. Διαβάστε από εδώ για την τελευταία, όπως έμελλε να είναι τελικά, επί σκηνής εμφάνιση του Chris Cornell.

Μείνετε συντονισμένοι στο Rocking.gr για ό,τι νεότερο σχετικά με το τραγικό αυτό γεγονός.

Ο Cornell βοήθησε στο να σχηματισθούν το 1984 οι Soundgarden, που, μαζί με τους Nirvana και τους Pearl Jam, έδωσαν μορφή και υπόσταση στο ρεύμα του grunge στο Seattle, το οποίο αναδύθηκε στις αρχές των 90s. Το άλμπουμ "Superunknown" του 1994 εκτόξευσε τους Soundgarden και υπήρξε τεράστια εμπορική επιτυχία, ενώ τα single "Spoonman" και "Black Hole Sun" βραβεύτηκαν με Grammy. Το 2002, ο Cornell κυκλοφόρησε τον πρώτο από τους τρεις δίσκους του με τους Audioslave, σχήμα που έφτιαξε με μέλη των επίσης εμβληματικών Rage Against The Machine

Αυτό δεν ήταν όμως το μοναδικό project που είχε υπό την επίβλεψή του [βλπ. Temple Of The Dog]. Το 1990, είχε φτιάξει μια μπάντα με μέλη των Mother Love Bone, μετά τον θάνατο του τραγουδιστή τους, Andrew Wood, ο οποίος υπήρξε στενός του φίλος. Η σόλο καριέρα του περιλαμβάνει το "Scream" (2009), με την σφραγίδα του Timbaland στην παραγωγή, και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα με την ταινία "Machine Gun Preacher". 

Οι Soundgarden επανενώθηκαν το 2010, οι Temple Of The Dog το 2016 και οι Audioslave νωρίτερα μέσα στο τρέχον έτος για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ορκωμοσίας του Trump.

Διαβάστε εδώ τον Οδηγό Δισκογραφίας και εδώ το άρθρο-καταγραφή των πιο σημαντικών στοιχείων της πορείας ενός καλλιτέχνη, τον οποίο θα μνημονεύουν οι επόμενες γενιές ως έναν από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους της rock μουσικής.


Απόψε στο Rocking Radio, από τις 16:00 μέχρι τις 18:00 και από τις 22:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, αφιέρωμα στον μεγάλο Chris Cornell. Ακούμε την αγαπημένη φωνή του Chris σε τραγούδια των Soundgarden, Audioslave, Mad Season, Temple Of The Dog αλλά και σε επιλογές από την προσωπική του δισκογραφία.

  • SHARE
  • TWEET