Stick To Your Guns, Eden Demise @ An Club, 12/04/23

Ιδρωμένες φανέλες και ματωμένα χαμόγελα

Από τον Αντώνη Μαρίνη, 18/04/2023 @ 10:17

Όταν σε πνίγει μία σειρά από αλήθειες, όταν κοιτώντας γύρω βλέπεις την τρέλα στο μάτι του διπλανού σου με τη χειρότερη δυνατή έννοια, όταν πρέπει να πάρεις θέση, δεν έχει νόημα να διανθίσεις τα λόγια σου με όμορφες λέξεις. Δεν θα βοηθήσουν οι δευτερεύουσες προτάσεις και το χρύσωμα του όποιου χαπιού. Στο πρόσωπο της σαπίλας, η μετριοπάθεια μπορεί μόνο να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αυτή η παραδοχή ήταν, είναι και θα είναι μία από τις βασικές αρχές του hardcore. Αυτοί είναι οι Stick To Your Guns. Φωνάζουν, χτυπάνε, και παραμένουν αρκετά αφελείς χαζοί ωραίοι για να πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα.

Πριν το τιμώμενο όνομα της βραδιάς, τον ρόλο του ανοίγματος ανέλαβαν οι Eden Demise. Αν το σχήμα από την Αθήνα μετρούσε ένα γενναίο διάστημα απουσίας, με το που πάτησαν πόδι στο σανίδι ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα. Οι γκρούβες, ο τσαμπουκάς, τα σπασίματα. Το υλικό του νέου "The Great Injustice" παρουσιάστηκε όσο τσιτωμένο έπρεπε. Τα μπάσα σε σημεία καπελώνονταν στον πανικό, αλλά αυτό δεν στοίχισε πραγματικά. Τα πρώτα σπρωξίματα έσκασαν με ευκολία. Οι φωνές και οι χοροί δεν άργησαν να ακολουθήσουν. Το δείγμα από τον διάδοχο του "Triumph Over Adversity" μοίρασε υποσχέσεις.

Eden Demise

Πριν προλάβει να χαλαρώσει η ατμόσφαιρα, η πεντάδα από την Καλιφόρνια ετοίμασε τον εξοπλισμό της και πήρε θέσεις στη σκηνή, χωρίς καθυστερήσεις ή πόζες. Από τα πρώτα μέτρα του "Nobody" ήταν σαφές πού πήγαινε η κατάσταση. Έξι χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο πλευρό των Parkway Drive κι ένα παραπάνω από το τελευταίο ολόδικό τους σόου επί ελληνικού εδάφους, για κείνους περίπου τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αν πίστευες ότι μεγαλώνοντας οι Stick To Your Guns χαλάρωσαν την οργή ή νέρωσαν τον ήχο τους, η απάντηση ήταν μία μεγαλοπρεπέστατη αγκωνιά στα νεφρά, χορηγία του πιτ.

Stick To Your Guns

Στο τούπα-τούπα και το μεταλλίζον break του "What Goes Around" ήταν πρακτικά αδύνατο να μείνει οτιδήποτε ακίνητο. Σε ολόσωστη core λογική, όσα νεύρα και ψυχή θα βρεις στους δίσκους, τόσα κι άλλα τόσα θα πάρεις σε ζωντανό πλαίσιο. Ο Jesse Barnett σε κάθε στροφή φτύνει την ψυχή του, παίρνει στιγμιαία ανάσες, και κάνει ακριβώς το ίδιο στην επόμενη. Όπως κάθε μπροστάρης που σέβεται τον εαυτό του. Τα παιξίματα ήταν τρομακτικά σφιχτά, χωρίς να πλησιάζουν ούτε για λίγο τον χαρακτηρισμό του αποστειρωμένου. Οι ατέλειες ήταν εκεί, δίπλα σε τόνους ωμού, αφιλτράριστου συναισθήματος.

Stick To Your Guns

Τραγούδι το τραγούδι η ενέργεια αυξανόταν, οι φωνές δυνάμωναν και οι πάσες του μικροφώνου πολλαπλασιάζονταν. Στο "Nothing You Can Do To Me" ο Josh James ανέλαβε με τις μπροστινές γραμμές το ρόλο του Walter Delgado. Οι αντιδράσεις στα "Weapon" και "Hush" ήρθαν σαν απάντηση προς κάθε αφ' υψηλού σχόλιο για το "Spectre". Το "you say 'fuck the world', we say 'fuck you'" στο "Empty Heads" πρέπει να ακούστηκε μερικά τετράγωνα παραπέρα. Στο σερί από "Amber" μέχρι "Against Them All" ιδρώτας και mosh χτύπησαν κόκκινο. Η καληνύχτα άφησε μόνο χαμόγελα, πάνω και κάτω από τη σκηνή. Ίσως και μερικές ανοιχτές μύτες.

Stick To Your Guns

Φωτογραφίες: Παντελής Κουρέλης

SETLIST

Nobody
What Goes Around
Married To The Noise
Such Pain
Nothing You Can Do To Me
Weapon
Hush
Doomed By You
Empty Heads
Instruments Of The End
The Suspend
Amber
Universal Language
We Still Believe
What Choice Did You Give Us?
Against Them All

  • SHARE
  • TWEET